NSX – síť a zabezpečení pro nativně cloudové aplikace

Zveřejněno 01/01/2018 by blogsadmin
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

NSX-T 2.1 zavádí integraci s platformami Pivotal: PKS a Pivotal Cloud Foundry 2.0

Scott Goodman, Product Marketing Manager, VMware

Aplikační architektury se vyvíjejí. To asi není pro nikoho žádnou novinkou. Dnes se začínají být i v produkčním podnikovém prostředí běžné architektury využívající kontejnerizované pracovní zátěže a mikroslužby, i když ještě nedávno byly předmětem výzkumných projektů ve vývojových laboratořích. Přínosy jsou zřejmé. Zkracuje se životní cyklus aplikací, vývojáři jsou rychlejší, produktivnější, akceschopnější a citlivější k potřebám byznysu.(např. Kubernetes)

Společnost VMware na začátku prosince oznámila vydání nové verze síťové virtualizační a bezpečnostní platformy NSX-T 2.1, která umožňuje poskytovat pokročilé síťové služby a zabezpečení pro nově vznikajíc aplikační architektury stejně jako pro tradiční aplikace na 3. vrstvě. Konkrétněji bude NSX-T 2.1 sloužit jako síťová a bezpečnostní platforma pro nedávno představenou službu VMware Pivotal Container Service (PKS), což je společné řešení VMware a Pivotal pro Kubernetes vyvinuté ve spolupráci s Google Cloud. NSX-T 2.1 bude nově umožňovat integraci s nejnovějším vydáním platformy Pivotal Cloud Foundry (PCF) 2.0, pro niž bude sloužit jako síťové a bezpečnostní jádro. V takových prostředích bude NSX-T poskytovat síťové služby pro kontejnery na 3. vrstvě a pokročilé síťové služby, jako je vyvažování zátěže, mikrosegmentace a další.

Pro vývojové týmy tyto integrace znamenají, že budou moci pracovat rychle a využívat infrastrukturu jako kód. Pracovní postupy však zůstanou stejné – rychlé a efektivní – protože NSX-T se s těmito aplikačními platformami úzce integruje a propojuje se přímo se síťovým kontejnerovým rozhraním (CNI), takže doplňuje stávající nástroje pro vývoj aplikací, které vývojáři již užívají. Výsledkem je, že při zavádění kódu jsou automaticky poskytovány pokročilé síťové a bezpečnostní služby pro kontejnery a mikroslužby, takže vzniká skutečně kompletní vývojový cloud.

Zároveň IT týmy stále potřebují přehled a kontrolu nad provozem širších heterogenních prostředí, která spravují, ať lokálně nebo ve veřejném cloudu. NSX-T poskytuje jednotné rozhraní pro správu aplikací s architekturou založenou na kontejnerech i mikroslužbách, ale také tradičních aplikací pro virtuální stroje ve všech typech prostředí. IT týmy tak mohou mít kontrolu, jakou potřebují, aniž by vývojáři byli jakkoli omezováni v rychlosti vývoje, zavádění a úprav svých aplikací.

Uvědomujeme si, že v tomto novém světě jsou koncová zařízení rozmanitá a modely využití infrastruktury se mění. Proto jsme platformu NSX-T navrhli a optimalizovali tak, aby umožňovala podnikům všech odvětví přidat plyn na cestě digitální transformace. NSX-T 2.1 je dalším krokem v tomto směru a za VMware vás zveme, abyste se připojili!

Pokud tento blog ještě neodebíráte, nezapomeňte začít a sledujte technické detaily nové podpory PKS a PCF 2.0 v platformě NSX-T 2.1, která vyjde v příštích týdnech.

Do podrobnější diskuse o jednotlivých řešeních se můžete zapojit v blozích věnovaných PKS, respektive PCF 2.0.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , ,

Související články

Zveřejněno 12/03/2018 by marcoa

VMware přináší na Slovensko nové zabezpečení a podporu pro koncové uživatele s místními distributory

Společnost VMware podepsala na Slovensku smlouvu s dvěma novými distributory. Od února 2018 společnosti SecTec a Tech Data přispívají k implementaci a zavádění technologií VMware na slovenském trhu. „Míra využívání cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu stále rostou. Roste tak i zájem o řešení VMware, která firmám a institucím pomáhají urychlit proces digitální transformace. […]

Zveřejněno 08/07/2019 by vmwareczechrepublic

Platforma Kubernetes bude v roce 2019 hrát ústřední roli

Na rychlosti v podnikání záleží a nové nápady, nové produkty a nové strategie vyžadují hbitost a svěží přístup. Jeff Bezos zdůrazňuje nutnost „kvalitních a chytrých rozhodnutí“.

Zveřejněno 03/05/2018 by marcoa

T-Mobile zavádí digitalizaci pro vyšší efektivitu

Nadnárodní telekomunikační společnost musí stále častěji řešit požadavky, kdy s rostoucím počtem zaměstnanců rostou nároky na jejich umístění a přístup k firemním informacím. Mobilní zaměstnanci pracující na různých typech zařízení zvyšují své požadavky na IT oddělení, aby jim poskytovalo stále lepší služby a přístup k firemní síti. V roce 2010 se společnost rozhodla postupně začít […]

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy