Hyperkonvergovaná infrastruktura v roce 2018: VMware vSAN posílí vedoucí pozici

Zveřejněno 16/03/2018 by marcoa
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Nick Cross, Director of HCI, EMEA

Podniky neustále hledají způsoby, jak se rozvíjet a měnit, aby si udržely náskok před konkurencí.

Naše úsilí o uplatnění VMware vSAN v oblasti hyperkonvergované infrastruktury (HCI) ukázalo, že máme dostatečnou kuráž zavádět, podporovat a umožňovat změny. Pro nás spočívala budoucnost HCI v softwaru.

HCI s VMware vSAN v roce 2017

Důležitost softwaru se nyní potvrzuje. Rok 2017 byl pro HCI a vSAN mimořádně úspěšný. Za prvé, data z výzkumu IDC 2Q2017 Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker ukazují, jak silná je vedoucí pozice VMware vSAN na trhu. V prvním pololetí loňského roku zaujímala hyperkonvergovaná infrastruktura s VMware VSAN na trhu HCI systémů jednoznačně největší podíl měřeno výší výnosů – 33,3 %.

Za druhé, řešení vSAN 6.6 získalo ocenění CRN jako Produkt roku 2017 v kategorii softwarově definovaných úložišť. Toto ocenění se uděluje pouze produktům a službám mimořádných kvalit, které přináší špičkové inovace podporované propracovaným programem podpory distribučních partnerů. Loni jsme také zveřejnili, že si technologii vSAN zvolilo pro svá datová centra přes 11 000 podniků a organizací, což představuje neuvěřitelné tempo růstu a svědčí o tom, jak velkým přínosem naše řešení je pro odvětví jako celek.

<Embed: https://www.youtube.com/watch?v=06YlmwFJ9F0>

Hyperkonvergovaná infrastruktura však dosud nedosáhla svého vrcholu. Analytici společnosti IDC předpovídají, že v období do roku 2021 celková hodnota trhu HCI nadále poroste dvouciferným tempem, přičemž globální výdaje na HCI přesáhnou 8,2 miliardy dolarů.

Výhled na rok 2018

To znamená, že rok 2018 bude dalším důležitým rokem změn, kdy bude stále více podniků přicházet na přínosy HCI s VMware vSAN a revidovat svůj tradiční přístup k infrastruktuře. Jakých změn se tedy s největší pravděpodobností letos dočkáme?

Jedna z nejvýznamnějších změn se netýká technologií, ale organizace. HCI zjednodušuje správu, protože kapacitu a výkon datového úložiště lze považovat za další z atributů aplikací nastavený na základě pravidel. Týmy odpovědné za úložiště a za výpočetní zdroje proto budou nejspíš spolupracovat na zlepšování reakce na rychlé tempo změn v aplikacích. To znamená, že budou schopné udržet krok s krátkou reakční dobou digitálního byznysu tím, že se zaměří na potřeby aplikací běžících na virtuálních strojích nebo v kontejnerech.

Pro ty, kdo považují změny za možné nové riziko pro datová centra, si dovolím poznamenat, že taková změna neznamená nutně zavedení nových technologií nebo nových nástrojů. Řešení HCI mohou stavět na hardwaru, softwaru a dovednostech, kterými již dnes disponujete. Domníváme se například, že HCI zvrátí trend blade serverů a obnoví poptávku po rackových serverech. Datová úložiště budou přecházet na velkosériové serverové platformy vybavené nákladově efektivními flash disky, které vytlačí specializovaný, malosériový hardware z datových center.

Další významný pokrok představují flexibilní modely nasazení HCI, od zařízení na postavených klíč přes serverové platformy po HCI jako službu. Nová modulární infrastruktura umožní zákazníkům vyladit poměr mezi výpočetními a ukládacími kapacitami podle konkrétních potřeb daného aplikačního prostředí. S nabídkami HCI navíc stále častěji přichází různí poskytovatelé veřejných cloudových služeb, kteří zákazníkům nabízí konzistentní provozní prostředí pro libovolné aplikace, lokální i cloudové.

Dojde také ke zpomalení vývojového cyklu tradičních datových úložišť, jímž budou dodavatelé reagovat na zmenšování trhu SAN. Zároveň zintenzivní vývoj serverového hardwaru v reakci na nové příležitosti na rostoucím HCI a cloudovém trhu, např. VMware Cloud pro AWS.

Budoucí příležitosti

Očekáváme, že se HCI v roce 2018 dostane do centra pozornosti zákazníků, kteří od IT očekávají, že bude rychleji reagovat na obchodní potřeby a podporovat moderní aplikace. Na takovou změnu jsme připraveni a neustále do světa HCI přinášíme nové inovace v podobě vSAN. To pro nás představuje skvělou příležitost ke spolupráci s našimi partnery a zákazníky.

Přemýšlíte, jak obnovit infrastrukturu svého datového centra? Klikněte zde.

Přečtěte si o praktických zkušenostech zákazníků, kteří již využívají naše řešení vSAN.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , ,

Související články

Zveřejněno 14/12/2017 by blogsadmin

Virtuální datová úložiště jako základ úspěchu v digitálně definovaném světě

Podniková datová úložiště byla mnohými po dlouhou dobu považována za nezbytnost, spíše než za něco, co může pomoci zvýšit konkurenceschopnost. V posledních letech však můžeme pozorovat v jejich vnímání posun. Ti, kdo neinvestují do datových úložišť správným způsobem nebo nemodernizují svá datová centra, riskují zaostávání za konkurencí v dlouhodobém horizontu, protože jejich rivalové budou lépe vybaveni a připraveni […]

Zveřejněno 24/09/2019 by vmwareczechrepublic

Úspěch podniku závisí na digitální zkušenosti zaměstnanců

Stoupající nároky zaměstnanců ohledně digitálních nástrojů má přímou souvislost na jejich volbu zaměstnavatele – nutí podniky se kriticky zamýšlet nad digitální zkušeností, jakou zaměstnancům nabízí.

Zveřejněno 24/05/2018 by marcoa

Savencia využívá virtualizaci pro zjednodušení IT

IT prostředí producenta mléčných výrobků Savencia je plně virtualizováno na VMware vSphere a centralizováno v pražském sídle firmy. Přesto je ale nutné technicky provozovat jednotlivé výrobní celky v celkem čyřech výrobních závodech rozmístěných napříč Českou republikou a Slovenskem. To vyžaduje nasazení moderní hyperkonvergované infrastruktury, která umožňuje spravovat všechny komponenty jako jednu. Savencia si vybrala virtualizaci […]

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy