Zaměřeno na: transformace sítí a bezpečnost

Zveřejněno 11/02/2019 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Transformace sítí a bezpečnost

Vstoupili jsme do roku 2019 a rádi bychom zrekapitulovali některá důležitá oznámení týkající se našich strategických IT priorit.

Na těchto základních pilířích stojí náš přístup k podpoře, kterou poskytujeme našim zákazníkům. Zaměřujeme se na podporu jejich digitální transformace, od infrastruktury přes zabezpečení a poskytování služeb a aplikací po zkušenost koncového uživatele. V tomto příspěvku se zabýváme transformací sítí a zabezpečení, v dalších se věnujeme modernizaci datových center, integraci veřejného cloudu a budování digitálního pracovního prostředí.

Zabezpečení nefunguje

Proč bychom měli transformovat sítě a bezpečnost? Protože hrozby, kterým čelíme, se změnily k nepoznání, avšak způsob, jakým s nimi bojujeme, zůstává stejný. Pat Gelsinger ve své přednášce na konferenci VMworld 2018 Europe vysvětlil, že „… zabezpečení nefunguje. Největší podíl podnikových výdajů na IT a nejrychlejší růst IT rozpočtů souvisí s bezpečností. Zároveň počet případů narušení bezpečnosti a náklady jimi způsobené stoupají rychleji než výdaje na bezpečnost.“

Žijeme v hyper-propojeném světě – to sice otevírá nové příležitosti k interakci s uživateli a možnosti zkvalitňování služeb a zvyšování komfortu, avšak zároveň rozšiřuje prostor pro potenciální útoky. Tradiční přístupy k zabezpečení založené na obranných hradbách naprosto nevyhovují způsobu, jakým potřebujeme, aby naše aplikace a systémy fungovaly – včetně sdílení dat a bezproblémových přechodů mezi prostředími.

Budoucnost sítí je software

Co to znamená pro sítě a zabezpečení? Pro nás to znamená poskytovat softwarovou vrstvu pokrývající celé datové centrum, cloud a okrajovou infrastrukturu. Ta maximalizuje přehled o celém prostředí a vyjasňuje kontext interakce mezi uživateli, aplikacemi a daty. Tím pomáhá odhalovat hrozby a slabiny dříve, než mohou ovlivnit provoz.

Tento koncept jsme „zhmotnili“ v podobě Virtuální cloudové sítě, kterou jsme představili v květnu a která představuje naši vizi budoucnosti sítí. „Budoucností sítí je software a sítí budoucnosti je Virtuální cloudová síť,“ řekl Rajiv Ramaswami, provozní ředitel VMware pro produkty a cloudové služby. „VMware dnes pomáhá zákazníkům budovat zítřejší softwarově definované virtuální cloudové sítě, které budou propojovat a chránit aplikace a uživatele. Naše portfolio síťových a bezpečnostních řešení NSX umožňuje zákazníkům vybudovat na softwaru založené digitální předivo podniku – virtuální cloudovou síť, která je flexibilní, programovatelná a ze své podstaty bezpečnější.“

Bezpečnost v jádru sítě

Z podstaty bezpečnější znamená schopný odhalit nežádoucí chování – a přesně to je základem nového přístupu k sítím a bezpečnosti. Jak řekl Tom Corn, viceprezident a generální ředitel manager VMware odpovědný za bezpečnostní produkty, každý zná svoji síť a ví, co je běžné chování. IT tým musí být schopen odhalit abnormální nebo neoprávněné chování. Jedině tak může patřičně reagovat.

Při tomto přístupu nejsou legitimní uživatelé omezováni v tom, co a jak dělají, pokud to odpovídá parametrům správného chování. To je jediný působ, jak může podnik plně využít možností digitalizace, aniž by se vystavil nadměrným rizikům

V létě jsme představili VMware vSphere Platinum, novou verzi platformy vSphere, která obsahuje bezpečnostní službu VMware AppDefense jako pokročilé zabezpečení plně integrované do hypervizoru. Takto mohou správci snáze zjistit, zda na jejich zařízení neběží nežádoucí pracovní zátěže – získávají přesně takový přehled, o jakém jsme hovořili v souvislosti s transformací sítí a bezpečnosti.

Osvědčený přístup

V roce 2018 oslavila společnost VMware dvacet let od svého založení, což znamená, že zákazníci a partneři v každém produktu a službě, které vyvíjíme, získávají dvě desetiletí zkušeností. Na základě neustálé interakce a znalostí trhu jsme pevně přesvědčeni, že náš přístup je správný.

Nezávislé potvrzení je ale vždy vítané. Nesmírně nás proto těší, že analytická společnost Gartner ve svém prvním tzv. magickém kvadrantu pro okrajovou infrastrukturu WAN v říjnu označila naše řešení VMware NSX SD-WAN by VeloCloud za lídra trhu. Umístili jsme se nejdále na ose ucelenosti vize, což je vynikající svědectví o naší vizi VCN a našem přístupu k propojování a zabezpečování IT prostředků bez ohledu na to, kde se nachází.

Pro naše zákazníky zůstává prioritou mít bezpečnou digitální infrastrukturu vyhovující obchodním požadavkům. To, čeho jsme v roce 2018 dosáhli, svědčí o našem úsilí jim takovou infrastrukturu poskytovat.

Chcete se dozvědět více? Vyzkoušejte v naší laboratoři, jak pomocí produktů VMware zabezpečit aplikační infrastrukturu a stáhněte si našeho průvodce ochranou datového centra.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy:

Související články

No related posts found

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy