Úspěch podniku závisí na digitální zkušenosti zaměstnanců

Zveřejněno 24/09/2019 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Výsledky výzkumu Vanson Bourne, červenec 2019

 

Závěry v kostce

Na dynamických, náročných a vysoce konkurenčních trzích mohou zaměstnanci rozhodnout o úspěchu nebo neúspěchu podniku. Digitální zkušenost zaměstnance, který má přístup ke správným technologiím a aplikacím, kultuře a podpoře, má zásadní vliv na obchodní výsledky, včetně tempa růstu, postojů zaměstnanců a úspěšnosti náboru nových pracovníků.

Odpovědnost za tuto digitální zkušenost tradičně spočívala na bedrech podnikového IT, které zaměstnancům diktovalo, jaká zařízení a jakým způsobem mají užívat. Takový direktivní přístup však nezapadá do digitálního světa, kde zaměstnanec stojí na prvním místě. Stoupající nároky zaměstnanců na možnosti volby a flexibilitu ohledně digitálních nástrojů, které užívají – což má přímou souvislost na jejich volbu zaměstnavatele – nutí podniky se kriticky zamýšlet nad digitální zkušeností, jakou zaměstnancům nabízí. A zda je dostatečně dobrá.

Aby však podnik dokázal poskytovat lepší digitální zkušenost, je nutné definovat odpovědnost za tuto oblast a vědět, co si skutečně zaměstnanci přejí. Je to sféra HR? Mělo by vše zajišťovat IT? Nebo je jednoduše potřeba lepší spolupráce obou oddělení? V současné době se jedná o minové pole, kde jsou zaměstnanci ztracení. To brání efektivní digitální zkušenosti a ve výsledku snižuje produktivitu a spokojenost pracovníků.

Podniky musí změnit přístup ke zkušenosti zaměstnanců a více podporovat spolupráci mezi HR, IT a zaměstnanci. Součástí změn musí být i investice do patřičných digitálních platforem, které umožní sklízet plody v podobě obchodních úspěchů. Firmy, které paří ve svých oborech k nejúspěšnějším, toho dosáhly díky tomu, že si uvědomují hodnotu lidského kapitálu a investují do něj. Od nástupu nového zaměstnance po poskytnutí bezpečného přístupu ke správným aplikacím a umožnění práce tím nejproduktivnějším způsobem, bez ohledu na používané zařízení a místo.

 

Hlavní zjištění

  1. Úspěch podniku závisí na digitální zkušenosti zaměstnanců

Existuje přímá spojitost mezi poskytováním pozitivní digitální zkušenosti zaměstnancům na jedné straně a dosahováním obchodního růstu a úspěšným náborem kvalitních pracovníků na straně druhé.

  • Firmy, které investují více prostředků do digitální zkušenosti zaměstnanců častěji dosahují obchodního růstu.
  • Ve firmách, které rostou rychle nebo velmi rychle:
    • 75 % má svobodu pracovat na svém soukromém zařízení, oproti 37 % v málo výkonných firmách nebo firmách, které nevykazují růst
    • 70 % zaměstnanců a HR/IT manažerů má od prvního dne přístup k aplikacím, které podporují jejich produktivitu, oproti 40 % v málo výkonných firmách nebo firmách, které nevykazují růst
    • 92 % zaměstnanců a HR/IT manažerů má k dispozici aplikace pro své nejdůležitější činnosti na libovolném zařízení oproti 55 % v málo výkonných firmách nebo firmách, které nevykazují růst
  • Firmy s vyšším tempem růstu v průměru vykazují větší počet faktorů digitální zkušenosti (6-7) oproti pomaleji rostoucí firmám (3-4).

Lepší digitální zkušenost rovněž zvyšuje morálku zaměstnanců. Na příklad:

  • Respondenti, kteří mají svobodu pracovat kdekoli jinde stejně snadno jako v kanceláři
    • Podstatně častěji uvádí, že jsou hrdí na svoji firmu, než respondenti, jejichž firma jim takovou svobodu neposkytuje (71 % oproti 27 %)
    • Častěji popisují svoji firemní kulturu jako progresivní (73 % oproti 25 %)
    • Častěji považují svoji firmu za jednoho z nejlepších zaměstnavatelů (61 % oproti 27 %)

 

  1. Kvalitní digitální zkušenost pomáhá udržet zaměstnance a získávat nové

Přilákání a udržení špičkových pracovníků se stalo zásadním faktorem konkurenční výhody. Digitální nástroje, aplikace a data dostupná zaměstnancům by měla být považována za stejně důležitá, ne-li důležitější než tradiční motivační faktory pro změnu zaměstnání, jako je výše mzdy, délka dovolené nebo firemní benefity.

Podpůrné statistické údaje:

  • Dvě třetiny zaměstnanců (66 %) v regionu EMEA uvádí, že poskytnutí flexibility ve využití digitálních nástrojů k výkonu jejich práce by ovlivnilo jejich rozhodnutí se ucházet nebo přijmout místo ve firmě
  • 70 % zaměstnanců se domnívá, že by jejich současný zaměstnavatel měl přikládat větší důležitost umožňování flexibility ve využití digitálních nástrojů k výkonu práce

 

  1. Nejasnosti ohledně odpovědnosti za digitální zkušenost matou zaměstnance

Není-li vyjasněna odpovědnost IT a HR za digitální zkušenost, oba týmy i zaměstnanci tápou. To může podkopat dobrou práci, kterou HR i IT jinak odvádí, a zaměstnancům poskytnout ne zcela ideální digitální zkušenost.  Vymezení odpovědnosti je nutné i proto, aby zaměstnanci věděli, na koho se mají ve firmě obrátit.

Podpůrné statistické údaje:

  • Téměř polovina (49 %) zaměstnanců neví, zda se ve věcech digitální zkušenosti obracet na HR, nebo na IT
  • 21 % respondentů vnímá nevyjasněnost odpovědnosti jako největší překážku pozitivní digitální zkušenosti
  • Třetina dotázaných považuje za největší problém nedostatečné povědomí o tom, co zaměstnanci potřebují, a 20 % uvádí, že to ve firmě není považováno za prioritu.
  • Téměř dvě třetiny (63 %) zaměstnanců mají pocit, že nemohou nijak ovlivnit výběr pracovních nástrojů, ačkoli 83 % IT manažerů je přesvědčeno, že zaměstnancům v této oblasti naslouchá.

 

  1. Digitální zkušenost zaměstnance je týmový sport

Lepší spolupráce mezi HR a IT je klíčovým předpokladem pozitivní digitální zkušenosti zaměstnanců, a tedy jejího pozitivního vlivu na obchodní výsledky. Digitální transformace zahrnuje více než implementaci nových nástrojů a zařízení. Znamená také zavedení jednotného přístupu ke strategii a jednoznačné vymezení pravomocí a odpovědnosti. Zaměstnanci si to uvědomují a volají po změně.

Podpůrné statistické údaje:

  • 90 % zaměstnanců volá po lepší spolupráci mezi HR a IT
  • Pouhých 21 % zaměstnanců uvádí, že HR a IT průběžně spolupracují
  • Osm z deseti respondentů se domnívá, že by HR oddělení mělo být více angažované ve zlepšování digitální zkušenosti zaměstnanců.

 

Komentář společnosti VMware:

Dnešní zaměstnanci očekávají svobodu v tom, jak a kde budou vykovávat práci, včetně snadného přístupu k nástrojům a aplikacím, které chtějí používat. Pokud podnik zaměstnancům takovou svobodu a prostředky poskytne, pomůže mu to získávat a udržovat kvalitní pracovníky, zvyšovat jejich produktivitu a zlepšovat pracovní morálku.

Manažeři, kteří chtějí zlepšovat zkušenost zaměstnanců, protože si uvědomují její pozitivní vliv na obchodní růst, morálku a úspěšnost náboru, zavádí koncept digitálního pracovního prostředí.

Strategie digitálního pracovního prostředí řeší problém, jak poskytnout zaměstnancům možnost volby a svobodu a zároveň zajistit bezpečnost podniku. Umožňuje ekonomicky a bezpečně spravovat řadu různých zařízení a poskytovat výjimečnou zaměstnaneckou zkušenost.

Zaměstnanci dnes pomáhají IT pochopit, jakým způsobem mají k práci sloužit digitální služby. Zavedením nového modelu interakce mezi IT, HR a koncovými uživateli můžeme lidem umožnit svobodnou volbu technického vybavení, a to tak rychle, jak potřebují. Základem moderní digitální zkušenosti je platforma jako Workspace ONE, která poskytuje uživatelům rychlý, jednoduchý a bezpečný přístup k informacím.

Náš generální ředitel Pat Gelsinger byl před nedávnem vyhlášen nejlepším CEO roku 2019 mezi americkými firmami. Jednoznačně vysvětlil, že úspěch společnosti VMware vychází z kultury otevřených možností, kde má každý k dispozici správné nástroje a podporu, aby „dokázal nemožné přeměnit ve skutečnost“.

 

Metodika

Nový globální výzkum mezi 6400 zaměstnanci a HR a IT manažery (velikost vzorku v EMEA: 3600), který provedla společnost Vanson Bourn ve spolupráci s VMware, odhalil korelaci mezi zajišťováním pozitivní digitální zkušenosti zaměstnanců na jedné straně a dosahováním obchodního růstu a úspěšným náborem nových pracovníků na straně druhé.

 

Region Země IT manažeři (podle zemí) HR manažeři (podle zemí) Počet zaměstnanců (podle zemí)
EMEA Velká Británie, Francie, Německo 150 150 300
Rusko, Itálie, Nizozemsko, Španělsko, Polsko, Norsko, Švédsko. Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty 50 50 100
Celkem 12 zemí 3600 respondentů

 

Zkušenosti zákazníků

Louvre Abu Dhabi

Podnikatelský cíl: Louvre Abu Dhabi je největší muzeum umění na Arabském poloostrově. Je výsledkem mezivládní dohody mezi Francií a Spojenými arabskými emiráty. Vzešlo z nové éry kulturního rozvoje tohoto regionu a francouzských zkušeností v oblasti umění a muzejnictví.

Digitální problém: Muzeum Louvre Abu Dhabi chtělo doplnit svoji úchvatnou architekturu o prvotřídní digitální zážitek.

Akce: Muzeum vyvinulo aplikace s detekcí polohy, které návštěvníkům poskytují informace o exponátech, k nimž se přiblíží. Ke správě a zabezpečení zařízení a aplikací slouží platforma Workspace One.

Výsledky: Poskytování bezpečného digitálního obsahu je důležitou informační a orientační pomůckou v rozsáhlých muzejních prostorách a posiluje interakci mezi muzeem a jeho stále více digitálně orientovanými návštěvníky.

NSX, vSAN, vRealize Suite, WorkspaceOne

 

The Christie

Podnikatelský cíl: Světově proslulá onkologická klinika The Christie ročně poskytuje špičkovou péči a podporu 44 000 pacientům a jejich rodinám.

Digitální problém: Mimořádně kvalitní péče, které se zde onkologickým pacientům dostává, závisí částečně na technické infrastruktuře zajišťující kriticky důležité služby. Nepružné IT systémy však způsobovaly, že zdravotníci ztráceli drahocenný čas rutinními činnostmi, jako je kontrola výsledků vyšetření a jejich zanášení do karet, kdy přihlašování k jedné aplikaci trvalo až 20 minut.

Akce: Ve spolupráci se společností VMware klinika vybudovala robustní digitální platformu.

Výsledek: Lékaři nyní mají více času na pacienty a mohou se spolehnout, že služby a informace, které potřebují, budou mít vždy k dispozici, dobře chráněné a rychle dostupné, bez ohledu na to, kde se právě nachází.

Horizon, NSX a VMware AirWatch

 


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , , , , , , , ,

Související články

Zveřejněno 08/02/2018 by blogsadmin

VMware NSX pro vSphere 6.4 usnadňuje provoz a zvyšuje bezpečnost aplikací díky kontextu

Shrnutí: Řešení VMware NSX pro vSphere 6.4, které je ode dneška všeobecně dostupné, zvyšuje úroveň zabezpečení a plánování aplikací a zavádí kontextově řízenou mikrosegmentaci Ti, kdo pracují v oblasti IT bezpečnosti, musí neustále přemýšlet a diskutovat o kybernetických hrozbách a počítat s nimi jako s nutným zlem. Připomeňme si na chvíli lepší časy a vzpomeňme si na doby, […]

Zveřejněno 16/03/2018 by marcoa

Hyperkonvergovaná infrastruktura v roce 2018: VMware vSAN posílí vedoucí pozici

Nick Cross, Director of HCI, EMEA Podniky neustále hledají způsoby, jak se rozvíjet a měnit, aby si udržely náskok před konkurencí. Naše úsilí o uplatnění VMware vSAN v oblasti hyperkonvergované infrastruktury (HCI) ukázalo, že máme dostatečnou kuráž zavádět, podporovat a umožňovat změny. Pro nás spočívala budoucnost HCI v softwaru. HCI s VMware vSAN v roce […]

Zveřejněno 21/02/2018 by blogsadmin

Dokonale fungující partnerství pomáhá vytvářet mimořádnou zákaznickou zkušenost

By Kirsten Cox, Vice President Marketing, EMEA, VMware Jedním z aktuálně nejvýznamnějších trendů digitální transformace je snaha o zajištění maximálního komfortu pro zákazníků i zaměstnance. Zkušenost zákazníků a interních uživatelů byla i stěžejním tématem na letošní konferenci VMworld Europe. Ukazuje se, že převratné moderní technologie – jako cloud, mobilita a nové přístupy k bezpečnosti – napomáhají takové […]

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy