Obchodní úspěch uprostřed aplikační exploze

Zveřejněno 20/01/2020 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Jean-Pierre Brulard, SVP & GM, VMware EMEA

 Historie teprve potvrdí, že se nyní nacházíme uprostřed exploze aplikací. Před deseti lety bylo na světě dostupných 52 milionů různých aplikací. Dnes je to 335 milionů a předpověď do roku 2024 říká, že jich bude téměř tři čtvrtě miliardy.

Naše digitální technologie a běžný život se slily do jediného digitálního života. Od chvíle, kdy se vzbudíte zvoněním ze svého smartphonu, přes fitbit zařízení, které zaznamená váš ranní běh, svou kávu, kterou si objednáte a vyzvednete cestou do práce, konverzaci, kterou vedete s kolegy díky aplikaci, až po přehled práce celého oddělení nebo organizace. Všechny tyto scénáře jsou prostřednictvím aplikací podporovány, spravovány, informovány a maximalizovány.

To představuje obrovské příležitosti, ale také výzvy.

Jsou ale podniky opravdu připraveny na svět řízený aplikacemi? A pokud ne, tak proč? Otázkou je, zda ve stále rostoucím multicloudovém světě, ve kterém podniky fungují, tento vývoj pomáhá nebo naopak brání organizacím v rozvoji, řízení a provozu aplikací, které motivují a zapojují zákazníky a zaměstnance?

Krátce řečeno, všichni musí být připraveni. V tomto stále více propojeném digitálním světě se podniky definují tím, jak rychle dokáží doručit aplikaci, která odliší jejich byznys a umocní uživatelskou zkušenost. To znamená zabudování technologií, které vytvářejí personalizovanější a hlubší zkušenost uživatelů, od internetu věcí a umělé inteligence po virtuální a rozšířenou realitu, protože jsou tvořeny tak, aby předefinovaly a ovládly zapojení zákazníků. Zároveň to znamená dát všem uživatelům, ať už jde o zákazníky nebo zaměstnance, přístup k informacím, které potřebují, aby mohli dělat rozhodnutí v reálném čase.

To je důležité hlavně pokud uvážíme, že rokem 2020 se stane zákaznická zkušenost klíčovým odlišením značky důležitějším než cena a produkt[1].

Podívejme se, co dělá například  Grab+Go v Británii – aplikace s funkcí, která mění smartphony zákazníků na peněženky. Zákazníci si naskenují zboží do aplikace v průběhu nakupování a pak zaplatí přes mobilní pokladnu bez čekání ve frontě. Nebo zkušenost s Audi VR (virtuální realitou). Umožní zákazníkům nakonfigurovat si vlastní auto a nabídnout dynamický a interaktivní zážitek z nákupu tím, že proces převede z digitálního tabletu na něco mnohem působivějšího.

Dále máme La Poste ve Francii, která svou organizaci díky aplikační explozi zcela transformovala. Vybavením pracovníků pošty téměř 20 aplikacemi v jejich mobilních zařízeních, našla společnost způsob, jak nabízet nové a inovativní služby, jako je bankovnictví, pojištění a dokonce i rychlou kontrolu starších příbuzných přímo u nich doma. To poskytuje zákazníkům skvělou zkušenost a zároveň nový zdroj příjmů pro poštovní služby.

Proč je to důležité

Všechno jsou to příklady toho, jak se aplikace využívají pro lepší zkušenost. Může to být velmi složité, ale nemělo by to tak být.

Je to proto, že informační exploze znamená vzájemnou komunikaci mezi několika cloudy a nekonečným počtem zařízení a senzorů. Přinesla tak složitost a problémy se zabezpečením a škálováním. Jen si představte, že průměrný podnik řídí více než osm cloudů. Vývoj a provoz aplikací je mnohem složitější než dříve, protože společnosti zápasí s řadou tradičních, nativně cloudových nebo SaS aplikací a služeb.

Rychlost je rozhodující a 5-6 měsíční vývoj aplikace už není přijatelný. Podniky se spoléhají na software, který lze vyvíjet a používat co nejrychleji, přizpůsobovat se měnícím se požadavkům trhu a provozovat infrastrukturu, která dokáže tyto rychlé změny zvládnout, může škálovat a zvládat nové typy pracovní zátěže.

Zároveň je stále těžší chránit data. Nedávná studie společnosti VMware a Forbes zdůraznila, že 76 % vedoucích podniků a odborníků v oblasti IT bezpečnosti je přesvědčeno, že jejich organizace pracuje se zastaralými bezpečnostními řešeními. Podniky nasazují desítky, ne-li stovky různých produktů a přístupů k zabezpečení, protože se zoufale snaží aplikovat tradiční obranu ve stylu opevnění na aplikace, data a služby, které jsou neustále v pohybu.

Jednoduchost je základem úspěchu

Abychom zrychlili vývoj aplikací, musíme zjednodušit provoz. Myslíme si, že odpověď je v softwaru. Vytvořením jedné, všudypřítomné digitální základny, která umožní podnikům modernizovat jejich existující aplikace a rychle vytvořit nové a provozovat, řídit, spojovat a přirozeně je chránit napříč jakýmkoli cloudem. Díky konzistentní infrastruktuře, konzistentnímu provozu a přirozené ochraně, které zajišťuje digitální základna, mohou podniky inovovat a zprostředkovat tuto výjimečnou zkušenost zákazníků a zaměstnanců a současně optimalizovat investice do IT.

Tato vrstva umožní podnikům zavádět konzistentní infrastrukturu, řízení a provoz, který má zabezpečení přirozeně vestavěno. Pomáhá vývojářům vyvíjet rychleji, napříč jakoukoli infrastrukturou ať už ve veřejném nebo privátním cloudu či na okraji sítě. Podporuje vývoj a provoz cloudových aplikací a aplikací na bázi kontejneru.

Výhod rychlého spuštění aplikací (a předání uživatelům) pro podniky je nespočet, od nárůstu zákazníků, ROI, konverze lídů, spokojenosti zákazníků a jejich loajality po nábor talentů a jejich udržení. Forrester uvádí, že růst výnosů firem, které staví na zákaznické zkušenosti, je více než pětkrát vyšší než těch, které ji zavádějí pomaleji.

Fungovalo to u francouzské pošty, La Poste. Zavedením digitálního pracovního prostředí zjednodušili používání a správu aplikací a umožnili zaměstnancům jednoduchý a bezpečný přístup bez ohledu na jejich IT gramotnost. Digitalizovali se a mohou poskytovat různé služby a zajistit, aby La Poste zůstala cennou, obchodně životaschopnou a relevantní společností pro miliony lidí po celé Francii.

Kam dále?  

Ať už působíte v bankovnictví, logistice, retailu, automobilovém průmyslu nebo v jiném sektoru, moderní aplikace se staly definicí úspěchu.  Můžete se soustředit na zapojení zákazníků nebo udělení pravomocí zaměstnancům – ať je to cokoli, vaše aplikace určí zážitek uživatelů.

Aby to bylo správně, musíte být inovativní a mít softwarově definovanou digitální základnu, která umožní – a zjednoduší – snadný, bezpečný a rychlý vývoj, správu a provoz aplikace v jakémkoli cloudu. Organizace musí být zaměřeny na aplikace a odpovídajícím způsobem plánovat. Pokud v tom selžou, budou bojovat za udržení talentů a zákazníci se jim odcizí. Při správném nasazení mohou rozšířit základnu zákazníků, posílit svou pověst atraktivního místa pro práci a být skutečně připraveni uspět v digitální éře.

[1] https://www.walkerinfo.com/Portals/0/Documents/Knowledge%20Center/Featured%20Reports/WALKER-Customers2020.pdf


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , ,

Související články

Zveřejněno 14/02/2020 by vmwareczechrepublic

VMware díky produktům a službám propojuje svět

Společnost RWS Moravia byla založena v roce 1990 v České republice jako malá rodinná firma dvou zakladatelů. Má přes 1 500 zaměstnanců a kolem 10 000 externích překladatelů – v Severní a Jižní Americe, Asii a Evropě – a je jednou z největších překladatelských společností na světě.

Zveřejněno 24/05/2018 by marcoa

Savencia využívá virtualizaci pro zjednodušení IT

IT prostředí producenta mléčných výrobků Savencia je plně virtualizováno na VMware vSphere a centralizováno v pražském sídle firmy. Přesto je ale nutné technicky provozovat jednotlivé výrobní celky v celkem čyřech výrobních závodech rozmístěných napříč Českou republikou a Slovenskem. To vyžaduje nasazení moderní hyperkonvergované infrastruktury, která umožňuje spravovat všechny komponenty jako jednu. Savencia si vybrala virtualizaci […]

Zveřejněno 28/02/2018 by marcoa

Cesta k digitálnímu pracovnímu prostředí

O digitálním pracovním prostředí ve VMware hovoříme už roky. Ale pokud pozvete do jedné místnosti 10 lidí a zeptáte se jich, co to digitální pracovní prostředí je a jak ho dosáhnout, získáte nejméně 25 velmi zajímavých a velmi odlišných odpovědí. Může mít totiž mnoho podob – včetně samoobslužného přístupu, katalogu aplikací nebo „virtuálního pracovního prostoru“, […]

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy