Vijf redenen waarom de cloud CIO's helpt de innovatie-implementatiekloof te dichten

Vijf redenen waarom de cloud CIO’s helpt de innovatie-implementatiekloof te dichten

Geplaatst op 09/06/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Door: Richard Munro, Director of Global Cloud Strategy, VMware

Alles draait om innovatie. Geconfronteerd met steeds hogere verwachtingen en meer digitale concurrenten, zetten bedrijven alles op alles om met innovatie hun bedrijven te beschermen en toekomstige groei mogelijk te maken. Maar vaak zien we dat ze worstelen met de implementatie. Kijk naar Xerox, Kodak of Nokia. Allemaal grote namen die moeite hadden om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de markt. Interessant genoeg hadden deze bedrijven vaak wel het nieuwste van het nieuwste in huis, maar bleken ze niet in staat te profiteren van deze innovaties. In plaats daarvan moesten ze anderen voor laten gaan. Waarom?

Mensen realiseren zich dat het bedenken van ideeën iets anders is dan het effectief uitvoeren ervan, of het nu gaat om het implementeren van nieuwe bedrijfsmodellen of het omzetten van ideeën in bedrijfsresultaten. Dit werd door Cass Business School en VMware in het rapport ‘Innovating in the exponential economy’ de innovatie-implementatiekloof genoemd. Door fluctuerende marktomstandigheden en de onvoorspelbaarheid van handel in de wereldwijde economie van nu, gecombineerd met de ongekende snelheid waarmee technische innovaties beschikbaar komen, moeten organisaties sneller dan ooit tevoren opereren. De traditionele aanpak voor het uitvoeren van ideeën volstaat niet meer.

Het rapport geeft aan dat de kloof alleen kan worden gedicht als organisaties heel nauwgezet de juiste mensen, processen en technologieën inzetten en de juiste condities creëren voor succes. Bij “de juiste mensen” gaat het om werkcultuur. Het gaat om het creëren, stimuleren en mogelijk maken van een omgeving waarin iedereen zich vrij voelt om zelf ideeën aan te dragen in plaats van dit aan anderen over te laten. Processen ondersteunen mensen. Ze zorgen voor de mechanismen waardoor die ideeën kunnen worden geformuleerd, ontwikkeld en doelmatig gedeeld met beslissers. Technologie vormt de basis voor dit alles. Het is het digitale fundament waarop alles wordt gebouwd: de infrastructuur, apps, services en apparaten waardoor bedrijven kunnen experimenteren, schalen en flexibeler kunnen zijn; waardoor mensen slimmer en op nieuwe manieren hun werk kunnen doen, vaak met een grotere snelheid en lager risicoprofiel dan voorheen. De rol van cloud computing hierin moet niet worden onderschat.

De rol van de CIO in de transformatie
Processen en technologie: dat zijn de redenen waarom de CIO’s het voortouw moeten nemen. Velen van hen zijn zich hiervan, en van hun rol in de implementatie van innovatie, al bewust. Volgens een rapport dat we samen met Forbes Insight hebben opgesteld, vindt 46 procent van de CIO’s hun functie essentieel voor de bevordering van innovatie binnen hun bedrijf.

Hoe zijn ze van plan dit te realiseren? In het verleden hielden CIO’s zich bezig met zaken rondom de implementatie van klassieke IT, zoals het besluit tot aanschaf en installatie van hardware. Tegenwoordig vragen ze steeds vaker: “Wanneer kan ik resultaten zien?” Ze willen services die snel kunnen worden ingezet en geïntegreerd en nog sneller tot resultaten en toegevoegde waarde leiden. En cloudomgevingen zijn hiervoor het ideale instrument.

Waarom de cloud helpt bij de implementatie van innovatie
Er zijn vijf redenen waarom de cloud organisaties in staat stelt innovatie te implementeren.

Ten eerste, het werkt. U hoeft u alleen maar aan te melden en u kunt aan de slag. Hebt u extra licenties, servers, functionaliteit, functies of applicaties nodig? Via de cloud is aanschaf en installatietijd minimaal vergeleken met klassieke IT op locatie. Voor zakelijk succes draait alles tegenwoordig om snelle levering van nieuwe applicaties en services en cloudtechnologieën leveren een fantastische broedplaats voor experimenten. Dit is precies de reden waarom Amadeus, leverancier van geavanceerde technologieoplossingen voor de wereldwijde reisbranche, de cloud gebruikt: door snellere applicatieontwikkeling kan sneller worden gereageerd op nieuwe zakelijke kansen.

Ten tweede stelt het gebruikers in staat om innovatief te zijn. De snelheid en eenvoud, gecombineerd met een vernieuwde digital workspace, zorgt voor toegang tot cloud-native apps en voor de verbeterde, intuïtieve ervaring die werknemers inmiddels verwachten van de digitale tools die ze buiten hun werk gebruiken. Het betekent dat de technologie naar de achtergrond is verplaatst, dat IT niet langer een traag obstakel is en dat gebruikers gewoon hun werk kunnen doen.

Ten derde biedt  de cloud financiële vrijheid. Bij traditionele IT moest de directe investering worden afgezet tegen verwachte vereisten. De cloud verandert die dynamiek: nu de meeste services op basis van abonnementen worden geleverd, kan de cashflow precies worden afgestemd op de behoeften van het werk dat moet worden verricht. Dat betekent dat een bedrijf voor het uittesten van nieuwe services of applicaties kan profiteren van zowel het kapitaalinvesteringsmodel (capex) als het exploitatiekostenmodel (opex) voor zowel kostenoptimalisatie voor de lange termijn als venture-stijl investeringssteun. Met andere woorden: financiën zijn niet langer een obstakel voor experimenten en innovatie, maar een strategisch wapen.

Ten vierde zorgt de cloud voor schaal. Het geeft organisaties de mogelijkheid al hun resources op basis van zakelijke vereisten op of af te schalen, snel en zonder hoge veranderingskosten. Dit betekent dat we per dag in plaats van per kwartaal de inzet van allerlei eindige resources, zoals mensen en technologie, kunnen afstemmen op veranderende zakelijke prioriteiten. Hierdoor leveren investeringen meer op − aangezien ze beter kunnen worden ingezet − en verminderen de kosten van een koersverandering, die anders kan leiden tot meer kosten.

Tot slot biedt de cloud mogelijkheden voor shortcuts. Dit kunnen kant-en-klare platforms of X-as a serviceoplossingen zijn. Wat het ook is en wat u ook nodig hebt, de kans is groot dat er al een versie van bestaat. Dit is de reden dat bedrijven uit het digitale tijdperk snel kunnen schalen. Neem Uber: het draait daar niet alleen om code op maat, maar ook om andere services waarmee het werk sneller gedaan kan worden. Als u slechts een deel van uw aanbod helemaal zelf hoeft te ontwikkelen en dit aanbod kunt vergroten met off-the-shelf onderdelen die al zijn geleverd en hun diensten hebben bewezen, is uw time-to-market veel korter en minder riskant.

Niet alle clouds zijn gelijk – waarom hybrid cloud cruciaal is
Natuurlijk is het niet zo simpel en is met deze vijf redenen niet alles gezegd. De bestaande ondernemingsinfrastructuur is ook van  belang. De meeste gevestigde organisaties hebben een complexe mix van oude systemen en applicaties − waarvan sommige bedrijfskritiek zijn − die niet eenvoudig in hun geheel kunnen worden verplaatst. Misschien moeten deze systemen en applicaties verder worden ontwikkeld, worden afgebroken of blijven waar ze zijn. Ter ondersteuning van alle manieren van werken van nu moet er sprake zijn van consistentie tussen onze verschillende omgevingen en cloudplatforms.

Dit is waar hybrid cloudomgevingen, zoals VMware Cloud on AWS, hun belang bewijzen. Ze fungeren als het digitale fundament waarmee bedrijven applicaties dáár kunnen plaatsen waar ze het beste werken, maar ze bieden ook de flexibiliteit om services te verplaatsen als de omstandigheden veranderen. Bedrijven als IHS Markit konden een infrastructuur ontwikkelen die zich uitstrekt over meerdere cloudomgevingen, waaronder Microsoft Azure en Amazon Web Services. Dankzij de hybride aanpak, met naadloze connectiviteit verspreid over privé- en public clouds, wist het bedrijf snel en veilig IT te realiseren.

Dit is van groot belang voor CIO’s die een transformationele businesscase willen voorleggen aan hun bestuur. De CIO kan een bedrijfstak als voorbeeldproject nemen, met de cloud snel de noodzakelijke elementen transformeren en de resultaten ervan aan het management presenteren voor ondersteuning en verdere goedkeuring.

Door snel resultaten te kunnen leveren, vergroten CIO’s de relevantie. In plaats van langetermijnplanning om ‘dit in een pilotproject vorm te geven’ of projectplannen voor ‘proof of concepts’ hebben ze live use cases. Daarmee versnellen ze op hun beurt de transformatie van het huidige bedrijfsmodel naar een innovatief bedrijfsmodel.

De cloud creëert mogelijkheden
Alles draait om innovatie, maar als de implementatie ervan mislukt, is dit de doodsteek voor organisaties in alle sectoren. Deze kloof bestaat omdat bedrijven niet in staat zijn om verandering te bewerkstelligen en de impact ervan aan te tonen, zonder diepgaande discussies, sign-offs en langdurige besluitvormingsprocessen. Naarmate er meer problemen en obstakels ontstaan rondom de zaken die u probeert te veranderen, werken silo’s in hoge mate belemmerend.

De cloud kan u helpen de kloof te dichten door de technologie te bieden die mensen en processen nodig hebben. Een enkele cloud is echter niet genoeg. Er moet een geïntegreerde mix van omgevingen zijn met consistentie als kernwaarde. Deze levert het digitale fundament voor snelle resultaten met behulp van de juiste technologie, op de juiste locatie, op het juiste moment. Hiermee staan CIO’s sterker in hun schoenen wanneer zij hun rol als katalysator voor transformatieve innovatie op zich nemen.

Lees meer over VMworld 2019 Europe en Make Your Mark!


Categorie: Cloud, Nieuws

Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 16/03/2020 door vmwarenetherlands

VMware breidt portfolio uit om klanten te helpen met de modernisering van hun applicaties en infrastructuur

Nieuwe infrastructuur, nieuwe producten: een nieuw hoofdstuk voor VMware. We hebben deze week bij VMware een groot aantal nieuwe producten en services gelanceerd, gemaakt om onze klanten te helpen applicaties te moderniseren en een veiligere en efficiëntere infrastructuur te bouwen. Klik hier om een herhaling te bekijken van onze aankondigingen! Het gaat om het VMware […]

Geplaatst op 28/03/2019 door vmwarenetherlands

Transformeer uw hardware met software

We weten dat veel van onze klanten strategische partners zijn van zowel Cisco als VMware. Klanten zeggen al jaren dat ze beide technologieën samen willen gebruiken. En dat kan. Het is bekend dat netwerken beter presteren wanneer hardware en software goed samenwerken. We stellen dus niet voor om te stoppen met het gebruik van hardware. […]

Geplaatst op 31/01/2019 door vmwarenetherlands

In de spotlights: Public clouds integreren

Bedrijven hebben vaak een complexe mix van clouds en lokale systemen, maar ze moeten wel gegevens kunnen delen in al die omgevingen. Net als in 2018 blijven we ons daarom richten op de integratie van public clouds. Wij willen dat onze klanten een consistente, naadloze ervaring op al hun platforms hebben. In dit blog bespreken […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy