'Make your Mark' voor een duurzamer VMworld 2019 Europe

‘Make your Mark’ voor een duurzamer VMworld 2019 Europe

Geplaatst op 21/08/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Bij VMware erkennen we dat alle onderdelen van ons bedrijf een impact hebben op de wereld. Daarom zetten we ons in voor een betere toekomst, waarin we meer teruggeven aan het milieu, de maatschappij en de wereldeconomie dan we verbruiken. We streven ernaar om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid in onze wereldwijde bedrijfsactiviteiten.

Daarom houden we ons aan ons woord en doen we echt iets: van onze wereldwijde inzet voor hernieuwbare energie tot en met de aanzienlijke vermindering in energiegebruik en CO2-uitstoot in de IT via onze technologie.

Maar we staan nog maar aan het begin van onze reis. In 2016 hebben we onze VMware 2020-visie opgesteld, waarin we aangeven dat we op drie belangrijke gebieden duurzame innovaties willen doorvoeren:

  1. Onze producten: Innovatieve technologie maken die een duurzame, positieve bijdrage levert aan onze klanten en ons partner-ecosysteem.
  2. Onze mensen: Platforms opzetten voor een diverse en inclusieve omgeving die het leven op het werk, thuis en in de gemeenschap verrijkt en onze mensen inspireert om meer te geven dan ze nemen.
  3. Onze planeet: Meer doen dan van ons wordt verwacht en voorop lopen op het gebied van duurzaamheid in onze wereldwijde bedrijfsactiviteiten.

Een onderdeel van deze visie was het verminderen van onze CO2-uitstoot, iets dat we − twee jaar eerder dan gepland! − bereikt hebben toen al onze activiteiten CO2-neutraal werden. Eerder dit jaar konden we ook vol trots aankondigen dat 100 procent van onze bedrijfsactiviteiten nu wordt aangedreven door hernieuwbare energie, ook weer eerder dan gepland. Maar we weten dat er nog veel meer werk te doen is, dus het is belangrijk dat we naar alle aspecten kijken om onze impact te verminderen.

‘Make your Mark’ voor een duurzamer VMworld 2019 Europe

Een duurzamere VMworld
Daarom doen we ons uiterste best om VMworld Europe dit jaar duurzamer te maken. Zo gaan we bijvoorbeeld over op digitale bewegwijzering en maken we tijdens het evenement zo min mogelijk gebruik van papier. Alles wat we doen draait om het ondersteunen van organisaties om te transformeren met een digitale basis.

We moedigen het gebruik van de VMworld App dan ook aan, omdat het betekent dat er geen papieren plattegronden meer nodig zijn en dat meer meldingen elektronisch worden verstuurd (dus er zijn minder hand-outs en brochures). Daarnaast delen we geen nieuwe papieren notitieboekjes uit, ook weer om de productie van nieuwe papieren producten te verminderen.

Plastic voor eenmalig gebruik is ook een groot probleem. In plaats van het uitdelen van plastic waterflessen voor eenmalig gebruik geven we dit jaar hervulbare waterflessen weg en zetten we waterkoelers neer op de locatie. We gebruiken ook geen plastic rietjes meer en stimuleren het gebruik van blikjes en glas. Ook zijn er duidelijk zichtbare recyclingbakken om recycling te stimuleren.

Lokale innovatie
Nu we het toch over recycling hebben: onze rugzakken zijn dit jaar gemaakt van gerecycled materiaal. We stoppen geen fysieke VMware-content in de rugzak, aangezien alle documenten die u nodig heeft beschikbaar zijn op vmware.com. En we weten dat veel mensen blij zijn met hun rugzakken, maar we bieden ook de mogelijkheid aan om de rugzak te doneren aan een goed doel. 

Aan het einde van het evenement verzamelen we badges en keycords om deze te recyclen, dus wanneer u klaar bent met de leuke sessies, informatieve workshops en geweldige netwerkmogelijkheden, deponeert u op de laatste dag uw keycords in de daarvoor bestemde recycling-bakken.

En dan is er natuurlijk nog het eten. Barcelona staat bekend om zijn keuken en we willen daar graag van genieten en tegelijkertijd de lokale gemeenschap ondersteunen. Daarom is al het eten op het evenement lokaal geproduceerd en van het huidige seizoen. We zijn ook aan het kijken hoe we eten kunnen delen met de lokale gemeenschap om verspilling tot een minimum te beperken.

Uitstoot zo veel mogelijk beperken
Door een paar duizend mensen naar Barcelona te sturen neemt de lokale CO2-uitstoot toe. Daarom doen we extra ons best om het gebruik van openbaar vervoer en carpoolen te stimuleren waar mogelijk. De Fira Barcelona Gran Via heeft bovendien goede verbindingen met drie metrolijnen (waarvan één u rechtstreeks naar het vliegveld brengt) op minder dan twintig minuten loopafstand.

Omdat we het gebruik van het openbaar vervoer willen stimuleren kunt u T10-vervoersbewijzen ontvangen bij uw registratie (voor 10 metro-, bus-, tram- en treinreizen in Zone 1 in Barcelona).

Een kleine stap in een lange reis
Uiteindelijk is deze VMworld slechts één stap in onze lange reis om onze impact te verminderen en een force for good in de wereld te zijn. Het is een continu proces − er is nog veel meer te doen en we zijn vastbesloten om ons hier volledig voor in te zetten.

Registreer nu
‘Make your Mark’ voor een duurzamer VMworld 2019 Europe

VMworld is een week vol training, leren, ontmoeten en participeren. Registreer hier als u daar deel van uit wilt maken!


Categorie: VMWorld

Tags:

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy