Visolity & VMware HCI

Van beheer naar regie: hoe Visolity dit met behulp van VMware mogelijk maakt

Geplaatst op 02/11/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Dit blog verscheen eerder op AG Connect.

Visolity startte in 2007 met vier medewerkers die hetzelfde doel voor ogen hadden: klanten assisteren en begeleiden met IT-vraagstukken vanuit het oogpunt van de klant. Het bedrijf richt zich daarbij op non-profitorganisaties in de cure- en care-sector, zoals ziekenhuizen, en overheidsorganisaties waaronder gemeenten en provincies. Inmiddels heeft het bedrijf tientallen klanten waarbij het fungeert als regiepartner op het gebied van ICT. Een team van vijftien specialisten houdt zich dagelijks bezig met het van A tot en met Z ontwerpen, implementeren en beheren van hoog beschikbare infrastructuren. Denk hierbij aan het ontwerpen van de ICT-infrastructuur, het installeren en beheren van servers en storage-infrastructuren, maar ook het uitrollen van end-user computing. Hierbij heeft Visolity gekozen voor een strategische samenwerking met VMware. Binnenkort organiseren ze hiervoor een HCI-evenement, waarvoor u zich hier kunt registreren.

Visolity heeft een zeer lange en intensieve relatie met VMware, vertelt René Blokzijl, consultant bij Visolity: “We gebruiken een groot aantal VMware-producten binnen onze eigen propositie en bieden daarmee volledige ondersteuning aan onze klanten. Denk aan producten als vSphere, vRealize Operations, NSX, Horizon suite en Workspace ONE. Het is mede daarom dat wij inmiddels de VMware Enterprise Solution Provider-partnerstatus hebben. Hoewel we bij enkele klanten slechts een of enkele VMware-oplossingen inzetten, maken we bij verreweg de meeste klanten over de hele breedte van hun IT-omgeving gebruik van VMware-technologie. Wel met name voor virtualisatie en end user computing.”

IT niet langer onderdeel van kernactiviteiten

Visolity merkt dat steeds meer organisaties zich de laatste tijd willen toeleggen op hun kernactiviteiten. Omdat Visolity voornamelijk klanten in de non-profitsector heeft, maakt IT daar dus geen onderdeel van uit. René: “Onze klanten willen zich liever niet meer druk hoeven te maken over de basisinfrastructuur. Die moet zichzelf kunnen bedruipen. De volledige aandacht van hun IT-teams moet worden gericht op de regievoering van hun IT-landschap.”

De volwassenheid van een organisatie bepaalt vaak of organisaties kiezen voor een eigen IT-infrastructuur met eigen IT-specialisten of juist kiezen voor een leverancier die hen hierin ontzorgt, vertelt René: “Het beheer en onderhouden van de basisinfrastructuur is nog niet zo eenvoudig, omdat die – tot grote frustratie van de regisseurs – soms uit meer dan twintig componenten en leveranciers bestaat. Dit doorzien, doorgronden en dus ook onderhouden is door het gebrek aan echte specialisten een lastige opgave voor onze klanten.”

Hyperconverged-infrastructuur (HCI) als volgende stap

Het kunnen beschikken over een krachtige en volledig beheerde, geïntegreerde oplossing is voor veel organisaties de volgende stap, denkt René: “Vooral met het oog op end-to-end compliancy denk ik dat in de toekomst meer van onze klanten zullen kiezen voor een hyperconverged-infrastructuur (HCI), waarbij storage, compute en networking optimaal gecombineerd zijn in één systeem.” Daarbij maakt Visolity het mogelijk deze omgeving zowel on-premise, als vanuit ons eigen datacentrum on-demand aan te bieden. “Waar veel van onze klanten nu nog hun eigen on-premise omgeving bezitten, zie ik dat op termijn wel veranderen. Organisaties kiezen er dan voor om steeds meer toepassingen als een dienst af te nemen. Zo heeft hun IT-afdeling er geen omkijken meer naar en kunnen ze hun kostbare tijd besteden aan regievoering in plaats van het beheer van de IT-infrastructuur. Als het gaat om HCI, werken we intensief samen met VMware en Dell EMC die voorop lopen in de markt met hun HCI-portfolio. Of klanten nu kiezen voor een HCI of liever losse componenten inzetten, door samen te werken met de beste technologieleveranciers in de markt, zijn we in staat om onze klanten altijd te voorzien van een moderne, krachtige en optimaal schaalbare oplossing.”

Visolity-event over HCI

Natuurlijk moet u end-to-end compliancy borgen met een HCI-oplossing. Alleen, hoe gaat dat in zijn werk? En hoe eenvoudig zijn zaken als configuratie, het uitbreiden in capaciteit en het uitvoeren van updates en upgrades? Op 6 maart organiseert Visolity op TT Circuit Assen een klantevent waarin u alles leert over een HCI met behulp van VMware-technologie. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en live-demonstraties ontdekt u of een HCI ook voor uw organisatie de volgende stap kan zijn. Inschrijven is mogelijk via deze link.

 

VMware Visolity HCI


Categorie: Events, Virtualization

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geen berichten gevonden.

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy