Zakelijk succes midden in de app-explosie

Zakelijk succes midden in de app-explosie

Geplaatst op 29/12/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Jean-Pierre Brulard, SVP & GM bij VMware EMEA

De geschiedenis zal het uitwijzen… Maar we zitten midden in een applicatie-explosie. Tien jaar geleden waren er wereldwijd 52 miljoen apps beschikbaar. Nu zijn dat er 335 miljoen; en voor 2024 wordt voorspeld dat dit oploopt naar bijna driekwart miljard. Onze digitale technologie en ons dagelijks leven zijn veranderd in één digitaal leven. Vanaf het moment dat je wakker wordt door je wekker op je smartphone, de fitbit die je ochtendrun bijhoudt, de koffie die je bestelt op weg naar kantoor, het chatbericht dat je hebt met een collega, of de review die je geeft van prestatiegegevens van de hele afdeling of organisatie. Al deze scenario’s worden geholpen, beheerd, geïnformeerd en gemaximaliseerd door middel van applicaties.

Dit biedt enorme kansen voor bedrijven, maar ook enkele uitdagingen.

Maar zijn bedrijven wel voorbereid op deze app-gestuurde wereld? En zo nee, waarom niet? In een steeds grotere multi-cloud wereld waarin bedrijven actief zijn, is dit dan gunstig of juist een belemmering voor organisaties die applicaties ontwikkelen, beheren en uitvoeren die hun klanten en werknemers enthousiast maken?

Het korte antwoord is dat iedereen voorbereid moet zijn. In deze steeds meer hyper-verbonden digitale wereld worden bedrijven nu beoordeeld aan de hand van hoe snel ze applicaties kunnen leveren die hun bedrijf differentiëren en de gebruikerservaring verbeteren. Dat betekent dat technologieën moeten worden geïntegreerd die meer gepersonaliseerde en meeslepende ervaringen creëren – van IoT en kunstmatige intelligentie tot en met virtuele en augmented reality – omdat deze de betrokkenheid van klanten opnieuw definiëren. Het betekent ook dat alle gebruikers, werknemers en klanten, in realtime toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben om goed geïnformeerde beslissingen te nemen.

Dit is belangrijk wanneer je bedenkt dat klantervaring tegen 2020 prijs en product zal overtreffen als de belangrijkste onderscheidende factor voor een merk. Essentieel voor bedrijven die zich in de digitale transformatiemodus bevinden, voorspelt Gartner dat 85% van de relaties tussen klanten en bedrijven tegen 2020 niet-menselijk zal zijn. Kortom een bijzonder interessante toekomst ligt in het verschiet.

Kijk bijvoorbeeld naar wat Barclaycard in het Verenigd Koninkrijk doet met Grab + Go – een functie die smartphones van klanten in portefeuilles verandert. Klanten kunnen items in de app scannen terwijl ze winkelen en vervolgens met hun mobiel betalen zonder in de rij te hoeven staan. Of denk aan Audi’s VR-ervaring. Hiermee kunnen klanten hun eigen auto configureren en een dynamische en interactieve koopervaring ervaren, door het proces over te zetten en een tablet naar iets veel meeslepender.

Dan is er La Poste in Frankrijk, die de organisatie volledig heeft getransformeerd dankzij de app-explosie. Door postmedewerkers uit te rusten met maximaal 20 apps op hun mobiele apparaten, heeft het bedrijf een manier gevonden om nieuwe en innovatieve diensten aan te bieden, zoals bankieren, verzekeren en zelfs het controleren van ouderen. Dit biedt een geweldige klantervaring en nieuwe inkomstenstromen voor de postdienst.

Waarom het belangrijk is
Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe apps worden gebruikt om betere ervaringen te leveren. Maar de uitvoering daarvan kan ongelooflijk complex zijn. Iets wat niet zo zou moeten zijn. Het komt dan ook vooral omdat de explosie van informatie die van meerdere clouds van en naar een oneindig aantal apparaten en sensoren loopt, problemen met de complexiteit, beveiliging en schaalbaarheid heeft veroorzaakt. Wist je dat de gemiddelde onderneming meer dan acht clouds beheert? Het ontwikkelen en beheren van apps is complexer dan ooit tevoren, omdat bedrijven worstelen met een verscheidenheid aan traditionele, cloud-native en Software-as-a-Service-apps en-services.

Dit wordt niet eenvoudiger. Gartner voorspelt dat ondernemingen voor elke euro die tot het einde van 2020 wordt geïnvesteerd in digitale bedrijfsinnovatie, hetzelfde bedrag minimaal drie keer moeten uitgeven om hun bestaande app-portfolio continu te moderniseren.

Omdat snelheid van vitaal belang is, is het niet langer acceptabel om vijf of zes maanden te steken in het ontwikkelen van een app. Ondernemingen zijn afhankelijk van software die snel kan worden ontwikkeld en gebruikt, zich aanpast aan veranderende eisen van de markt en werkt met een infrastructuur die deze snelle veranderingen aankan, kan opschalen en nieuwe soorten workloads aankan.

Tegelijkertijd wordt het allemaal moeilijker te beschermen. Een recent onderzoek van VMware en Forbes liet zien dat 76% van zowel bedrijfsleiders als IT-beveiligers van mening is dat hun organisatie met verouderde beveiligingsoplossingen werkt. Bedrijven implementeren tientallen, zo niet honderden verschillende producten en benaderingen van beveiliging, omdat ze wanhopig proberen traditionele verdedigingswerken in kasteelmuren toe te passen op apps, gegevens en services die voortdurend in beweging zijn.

Eenvoud legt de basis voor succes
Om de app-ontwikkeling te versnellen, moeten we zaken vereenvoudigen. Wij denken dat het antwoord hierop te vinden is in software. Namelijk, het creëren van een alomtegenwoordige digitale basis waarmee bedrijven hun bestaande apps kunnen moderniseren en nieuwe kunnen ontwikkelen en deze snel, in elke cloud, kunnen uitvoeren, beheren, verbinden en intrinsiek kunnen beschermen. Door een consistente infrastructuur, consistente activiteiten en intrinsieke beveiliging zorgt de digitale basis ervoor dat organisaties kunnen innoveren en deze uitzonderlijke werknemers- en klantervaring kunnen leveren, terwijl ze tegelijkertijd hun IT-investeringen optimaliseren.

Via deze laag kunnen bedrijven consistente infrastructuur, beheer en operaties implementeren met ingebouwde beveiliging. Het helpt ontwikkelaars bij het sneller ontwikkelen binnen elke infrastructuur – of het nu de publieke cloud, de private cloud of de edge cloud is. En het ondersteunt de ontwikkeling en werking van cloud- en container-gebaseerde apps. Tegen 2022 voorspelt Gartner dat meer dan 75% van de wereldwijde organisaties containertoepassingen in productie zal gebruiken – een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 30% die tegenwoordig wordt uitgevoerd.

De voordelen voor bedrijven om apps sneller dan ooit in handen te krijgen van hun beoogde gebruikers zijn talrijk; van groei in klantenbestand, ROI, lead-conversie, klanttevredenheid en klantloyaliteit, evenals werving en behoud van talent. Forrester meldt dat de omzetgroei van leiders op het gebied van klantervaringen 5,1 keer groter is dan die van de achterblijvers.

Het werkt voor het Franse La Poste. Door een digitale workspace in te zetten, konden ze de levering en het beheer van de apps vereenvoudigen en kregen werknemers gemakkelijke en veilige toegang, ongeacht hun IT-kennis.  Ze zijn nu voorbereid op digitale dienstverlening en bieden een gevarieerde reeks diensten om te zorgen dat La Poste waardevol, commercieel levensvatbaar en relevant blijft voor miljoenen mensen in heel Frankrijk.

En nu?
Of je nu in werkzaam bent als bankier, in logistiek, automotive, retail of een andere sector, de moderne app is de definitie van succes geworden. Je focus kan liggen op het betrekken van klanten of  het gaat misschien om het inschakelen van werknemers – wat het ook is, de apps die je levert, bepalen de ervaring die je gebruikers ervaren.

Om het goed te doen, moet je innovatief zijn en de software gedefinieerde digitale basis hebben – en vereenvoudigen – waarmee ontwikkelaars apps eenvoudig, veilig en snel apps kunnen maken, beheren en uitvoeren in elke cloud.

Organisaties moeten app-minded  zijn en dit ook verwerken in hun toekomstplannen. Als ze dit niet doen, vervreemden ze klanten en hebben ze moeite om talent te behouden. Als je het correct implementeert, kun je het klantenbestand van je organisatie uitbreiden, je reputatie als aantrekkelijke werkplek verbeteren en ben je echt klaar voor succes in het digitale tijdperk.


Categorie: Cloud

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geen berichten gevonden.

Reacties

Nog geen reacties

Voeg een opmerking toe

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy