Bulut, eğitim sektöründe hem inovasyonu hem de BT kontrolünü sağlayabilir mi?

Yayınlanan 10/04/2017 by blogsadmin
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

New College Durham’ın Bilişim ve İletişim Teknolojileri Müdürü George Wraith, teknolojinin eğitim ortamını en güncel eğitim kaynakları ile nasıl güçlendirebileceğini anlatıyor..

Yedi yıl öncesine kadar, eğitim sektörünün çoğu merkezi bir BT stratejisini takip ediyordu. Bizim kolejimiz de aynı stratejiyi uyguluyordu. Bu stratejide kilit belirleyici ise maliyetlerdi. Bu yaklaşım sayesinde insan, ekipman, kurulum ve yönetim maliyetlerini tek bir noktadan yönetebiliyorduk.

2010 yılı civarında, mobil teknolojilerin ortaya çıkması yerinden yönetim yaklaşımına doğru kademeli ancak ciddi bir dönüşümü de tetikledi. Öğrenciler kendi dizüstü bilgisayarlarını, öğretmenler internet tabanlı eğitim kaynaklarını kullanmaya başladı. New College Durham da kampüsünde bu mobil dönüşümü hayata geçirdi. BT ekibi sistemleri kurdu, cihazları belirledi ve yönetimi kolej personeline bıraktı.

O zamandan bu yana, kolejimizdeki çeşitli bölümler, eğitim kalitesini arttırmak için uygulamaları veya bulut-tabanlı sistemleri doğrudan satın aldı. Ancak bu durum BT departmanı için zorlukları da beraberinde getirebiliyor. BT ekibi bazen, sistemin uygulanmasına kadar devreye girmiyor veya sadece çözülmesi gereken bir sorun olduğunda devreye giriyor. Bu da BT kaynaklarımız üzerinde beklenmedik yüklere neden olduğundan ortaya maliyet ve yetersiz yönetim sorunları çıkıyordu.

Ayrıca durum sadece kaynaklar ile de sınırlı değildi. Bulut-tabanlı herhangi bir uygulamanın eğitimde kullanılması söz konusu olduğunda verilerin korunması da kilit önem taşıyor. Sıkı veri koruma regülasyonlarına tabiyiz ve bu regülasyonlara uyumumuzu sağlayan bir yönetim ekibimiz var. Örneğin tüm personel verisi İngiltere sınırları içerisinde tutulmalı. Bu da bazı uygulamaları için farklı bulut servislerinin uygunluğunu doğal olarak etkiliyor.

Tabii ki, doğru şekilde kullanıldığında bulut, mevcut BT altyapımızı tamamlayan değerli bir kaynak sunuyor. Öğrencilerimiz Office 365 kullanıyor ve öğretmenlerimizin eğitim materyallerini öğrenciler ile paylaşmasını sağlayan bulut tabanlı VLE (sanal eğitim ortamı) sistemimizden faydalanıyor. Bazı kurumsal sistemlerimiz bulut tabanlı olup acil durum kurtarma sistemimiz VMware vCloud Air üzerine kurulu.

Bulut servislerinin eğitim sektörü genelinde daha da popülerleşeceğine inanıyorum. Ancak kolej bölümlerinin inovasyonu ve BT ekiplerinin kontrol imkanı arasında doğru dengeyi bulmamız gerekiyor. Bu nedenle VMware’in organizasyonlara kontrol imkanının yanı sıra inovasyon özgürlüğü de sunan Bulut-Arası Mimarisi oldukça önemli.


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags:

İlgili Yazılar

İlgili yazı bulunamadı

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy