Rakuten Group: İnovasyon yapmak & BT’de kontrol

Yayınlanan 10/04/2017 by blogsadmin
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Dünyanın önde gelen internet servis şirketi Rakuten Group’un AB Altyapı & Operasyonlar Müdürü Nick Tramontin, BT’de kontrol ve yönetimi kaybetmeden nasıl inovasyon yaptıklarını anlatıyor.

Rakuten Group, dünyanın önde gelen internet servis şirketlerinden birisi. 1997 yılında Japonya’da online pazar yeri olarak kurulan Rakuten Group, global büyümesini bir dizi şirket satın alımı yaparak gerçekleştirdi. Bu şirketler içerisinde Priceminister (Fransa), Rakuten Deutschland – önceki ismi Tradoria (Almanya), Play.com (İngiltere) ve Wuaki.tv (İngiltere ve İspanya). Grubun misyonu hizmet seviyesini ve müşteri deneyimini arttıran yeni teknolojiler kullanarak global inovasyon şirketi olmak. Ayrıca şirket 2012 yılından bu yana Forbes’in “En İnovatif 20 Şirket” listesinde de yer almakta.

Ancak, bölgelere dağılmış olan ekibimizin inovasyonlarından faydalanmak her zaman kolay olmuyor. BT açısından bunun bazı zorlukları da var. Örneğin Avrupa genelinde satın almış olduğumuz her bir iştirakimizin altyapılarını yönetmek ve kodları uygulamak için kendi yaklaşımları bulunuyor. Yine bu iştiraklerimiz kendi geliştirme ortamlarında sahip. Bunlar, karmaşıklığa neden olup, merkezdeki BT ekibimizin bu iştiraklerin BT servisleri ile ilgili taleplerini karşılamasını yavaşlatıyor.

Bu gecikmeler de sonuç olarak yazılım geliştiricilerimizi hızlı inovasyon yapmak için herkese açık bulut servislerine yöneltiyor. Ancak bu da BT’nin kontrolünü kaybetmesine neden olduğu gibi en iyi uygulamalardan faydalanma imkanının da önüne geçebiliyor. Yeni geliştirilmiş uygulamalar üretim ortamına taşındığında, kontrol ve yönetimin doğru bir şekilde uygulanmadığını fark ettik.

İnovasyonumuz dijital alanda olduğu için BT departmanımızın BT servisleri için gelen talepleri daha hızlı karşılaması gerekiyor. Aksi durumda kontrol ve yönetim kaybı ortaya çıkıyor. Artık geliştirme alanında inovasyonu güçlendirmek ve bu sorunların önüne geçmek için VMware Integrated OpenStack ve NSX birleşimini kullanıyoruz. Denenmiş ve test edilmiş arka-yüz VMware platformu sayesinde üretim ortamı içerisinde OpenStack’ı güvenle çalıştırıyoruz. Farklı bulut platformları genelinde uygulamaları yönettiğimiz ve güvenliklerini sağladığımız bu bulutlar-arası mimari, bizim gibi başarılı dijital şirketler için hızla bir gereklilik haline dönüşüyor.


Category: Business, Haberler ve Öne Çıkanlar, Uncategorized, VMware

Tags: , , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

Donanımınızı yazılım ile dönüştürün

Müşterilerimizden pek çoğunun hem Cisco hem de VMware ile stratejik ortaklık kurduğunu biliyoruz. Yıllardır bize her iki teknolojiyi birlikte de kullanmak istediklerini söylüyorlardı ve bunu yapabiliyorlar. Donanım ve yazılım birlikte çalıştığında, ağların daha iyi performans gösterdiği sır değildir. Donanımınızı elden çıkarmanız gerektiğini söylemeye çalışmıyoruz. Fiziksel altyapının hâlâ önemli olduğuna inanıyoruz, ancak verilerinizin ihtiyaç duyduğu proaktif […]

Yayınlanan 17/03/2020 tarafından ozgee

VMware müşterilerinin uygulamalarını ve altyapılarını modernleştirmesi için genişletilmiş ürün ve hizmet portföyünü tanıttı

Yeni altyapı ve yeni ürünler ile VMware için yeni bir dönem başlıyor! VMware olarak, müşterilerimizin uygulamalarını modernleştirmesine ve daha güvenli, daha etkin bir altyapıyı yeniden oluşturmasına yardımcı olmak üzere özel olarak tasarlanmış yepyeni ürünleri ve hizmetleri kullanıma sunduk. Böylece modern uygulamalar adına VMware ve müşterilerimiz için yeni bir dönem başladı. Duyurularımızın yayınını hemen buradan izleyebilirsiniz: […]

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

İş sürekliliği ve kaya gibi sağlam ağ güvenliği, İsviçreli sigorta devine uluslararası büyümeyi getiriyor

Satın alma, yapısı itibariyle bir ticari büyüme aracı olarak kabul edilir. Ama aynı zamanda başka değişimlere de ilham kaynağı olabilir mi – mesela satın alım süreçleri  işletmeye dair tüm yaklaşımı yeniden değerlendirme fırsatı verse nasıl olur? Helvetia, İsviçre’nin önde gelen sigorta şirketlerinden biri. 2014 yılında, rakipleri Nationale Suisse’yi satın alması bu kuruluşu daha da büyüttü […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy