HCI ile ‘Yenile’ye tıklayrak vSAN 6.7 ile hibrit bulut için dijital altyapıyı oluşturun

Yayınlanan 18/05/2018 by marcoa
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

VMware’ın HCI çözümü hızla yayılıyor: 10.000’den fazla şirket BT altyapısının güçlendirilmesi için vSAN’ı tercih ediyor.

Nick Cross, Hiper Bütünleşik Altyapı Direktörü, EMEA tarafından

Hiper bütünleşik altyapı, geleneksel eski harici depolama için son derece popüler bir alternatif haline geldi; nedenini görmek ise çok kolay. Kuruluşlar daha esnek, açık ve buluta hazır ortamlar istiyor. Ayrıca altyapılarını risk almadan modernleştirirken sahip olma maliyetinin de azalmasını istiyorlar. BT liderleri, hiper bütünleşik altyapıyı (HCI) giderek farklılaşan iş taleplerini azalan bütçeyle karşılamaktan hibrit bulut dünyasındaki pahalı, karmaşık ve esnek olmayan geleneksel altyapının kaynaklarını taşımak için bir yol olarak görüyor. Bunun gerçekleşmesi ve tamamen çevik bir hibrit bulut stratejisinin hızlı bir şekilde benimsenmesi için kuruluşların yazılım tanımlı veri merkezine (SDDC) yönelik kusursuz bir plan yapması ve güçlü bir genel bulut ekosistemine bağlantı olduğundan emin olması gerekiyor.

İşte burada VMware vSAN tarafından desteklenen hiper bütünleşik altyapı devreye giriyor. Hiper bütünleşik altyapı pazarı büyümeye ve gelişmeye devam ettiği bu günlerde yazılım tanımlı veri merkezi ve daha çevik bir BT için entegre bir hiper bütünleşik altyapıyı yalnızca VMware sunuyor; bu özellikler hibrit bulutun dijital temelini oluşturuyor.

Özel, genel ve hibritte liderlik

Bir hibrit buluta yolculukta iki temel etmeni dikkate almanız gerekiyor. Birincisi, güçlü bir özel (kendi alanında) bulutun benimsenmesi ve ekosistemi; ikinci olarak ise hizmet olarak hiper bütünleşik altyapıyı sunan geniş bir genel bulut ekosistemi gerekiyor. 15 farklı sunucu orijinal ürün üreticileri (OEM) iş ortağından 500’ün üzerinde Hazır Düğüm üzerinde çalışan 10.000’den fazla özel bulutla hiper bütünleşik altyapı sektörünün en büyük hibrit bulut ekosistemini barındıran vSAN, sağlamlaştırılmış sınır sistemlerinden birleştirilebilir altyapıya kadar donanım form faktörleri sunarken hizmet olarak HCI’nın dört büyük bulut sağlayıcısından ikisi olan AWS ve IBM’den yönetilebilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda şirketinize sürekli esneklik, çeviklik ve seçim yapma yetenekleri kazandıran en etkili dijital temeli planlarken güçlü bir yerel bulut ekosistemi, olmazsa olmazdır. 250’den fazla yerel bulut sağlayıcısı, aralarında ABD telekomünikasyon ve veri hizmetleri sağlayıcısı CenturyLink Inc.’nin birinci sınıf çözümlerinin de yer aldığı ürün ve hizmetlerine güç sağlaması için vSAN’ı kullanıyor. CeturyLink’in Özel Bulut’tan sorumlu Kıdemli Öncü Ürün Müdürü Steven Nolen, “CenturyLink’in bütün SDDC’nin temel bir parçası olan VMware vSAN’ın güç sağladığı dünya standartlarındaki çözümleri müşterilerine sunan birçok bulut ürünü bulunuyor. vSAN, kurumların başarılı olması için şart olan uygulamalardan bulut-yerel uygulamalara, en zorlu iş yükleri için tutarlı bir uygulama deneyimi sağlayan yüksek performanslı all-flash cihazlar üzerinden 11 petabayttan fazla üretim verisini kusursuz bir şekilde ölçeklendirdi. vSAN’ın hızlı inovasyonu, müşterilerimizin yüksek performanslı hiper bütünleşik altyapıya güvenmesini sağlayacak kurumsal sınıf dayanıklılık ve zeka ile kendi kendini iyileştirme yeteneklerine sahip dayanıklı bir platform sunmamıza yardımcı oluyor” diyor.

Yeni Bir Hiper Tümleşik Altyapı Deneyimi Sunmak

Bu özgün yenilik göz önüne alındığında, VMware’ın Gartner Inc.’nin hiper bütünleşik altyapı için Magic Quadrant raporunda liderliği elde etmiş olması şaşırtıcı bir şey değil; zira VMware, her şeyden önce yazılımın farklılaştırıcı bir faktör olarak öne çıktığı bir alanda yalnızca yazılım sunan ilk sağlayıcı. Bu başarı, vSAN’ın inovasyon liderliğinde büyük bir role sahip. Dijital temel sağlayan benzersiz beceri, hiper bütünleşik altyapı sektörünün en büyük hibrit bulut ekosistemi ile birlikte sınırdan çekirdeğe, oradan da buluta eş zamanlı kontrolünü sağlıyor.

Aynı zamanda 2017’nin 4. çeyreğindeki IDC verileri,de, vSAN’ın %32,4’lük pazar payı ve ortalama pazar gelirinde geçen yıla göre %111’lik büyümeyle en yakın rakiplerini geride bırakarak en büyük hiper bütünleşik altyapısı sağlayıcısı olduğunu doğruluyor. vSAN, gelecekte de devam eden büyüme ve inovasyon için güvenilir bir yol haritası ile tam olarak vaat ettiğini sunmasıylamüşterilerimizin kendisinden söz etmesini sağlıyor.

Gitgide artan bir sayıda pek çok kurum, hızlı bir kurumsal büyümeyi desteklemek için çevik, ölçeklenebilir ve düşük maliyetli bir yaklaşım sunmak amacıyla vSAN tarafından desteklenen VMware HCI’yı tercih ediyor. Hikaye kaldığı yerden devam ediyor: bu hafta vSAN’ın yedinci nesil 6.7 sürümünün lansmanı yapılıyor. Bu en son sürüm için birçok müşteriden bize odaklanmamız gereken alanları anlatarak ders çıkarmamızı sağlayan değerli geri bildirimleri bir araya getirdik. Sonuç olarak vSAN üç anahtar alan ölçülebilir yeni değer getiriyor:

  • Basitleştirilmiş operasyonlar ve kullanım kolaylığı
  • Uygulama uyumluluğu ve güvenlik
  • Müşteri desteğinde bütünsel ve proaktif yaklaşımın sağlanması

Uygulamaya geçildiğinde ise yukarıdakiler, küresel altyapı görünürlüğünün, geliştirilmiş işlemsel görevlerin ve iyileştirilmiş uzmanlaşma zamanın dahil olduğu son derece sezgisel bir yönetim deneyimi anlamına geliyor.

Bu da akıllı kendini iyileştirme kabiliyetleri, gelişmiş site koruması, otomatikleştirilmiş ve hızlandırılmış kurtarma ve devlet onaylı güvenlik dahil olmak üzere öngörülebilir performans, dayanıklılık ve kullanılabilirlik sağlamak için tutarlı ve güvenli bir uygulama deneyimi sunmak anlamına geliyor.

Aynı zamanda en iyi kişileri, analiz ve teknolojileri kapsayan uçtan uca müşteri destek deneyimi sunan yeni vSAN ReadyCare’ın başlayacağı anlamına geliyor.

Bir meslektaşım kısa süre önce bu yaklaşımımızı “Yalnızca VMware’in sunabileceği etkileyici bir hibrit bulut vizyonu” olarak tanımladı. Biz de müşterilerimizin faydalanması için bu vizyonumuzu yansıtmayı, düzeltmeyi ve geliştirmeyi sürdüreceğiz. Sonuçta, bütün bunlar harika bir müşteri deneyimi sunmak ile ilgili.

Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

 


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags:

İlgili Yazılar

İlgili yazı bulunamadı

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy