Dijital dönüşüm CaixaBank’ta müşterilerle daha iyi bir etkileşimin yolunu açıyor

Yayınlanan 29/03/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Dijital dönüşüm tüm sektörlerde olduğu gibi bankacılık sektöründe de giderek daha fazla önem kazanan bir konu.

CaixaBank, 16 milyondan fazla müşterisiyle İspanya’nın önde gelen bireysel bankacılık kurumu ve dünyanın en yenilikçi bankalarından biri olarak kabul ediliyor. %32’lik penetrasyon oranıyla ülkedeki en büyük dijital müşteri tabanına sahip. Hali hazırda 6,1 milyon müşteri dijital kanallar üzerinden bankayla etkileşime girmektedir. Bu, toplam müşteri sayısının %58’ine karşılık geliyor.

Bu bağlamda, müşterilerle etkileşimin yeni yollarını geliştirmek ve sürdürmek, CaixaBank’ın sunduğu ihtiyaca özel hizmetlere değer katmak ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak açısından sürekli yenilik yapmak çok önemli.

Bankanın müşterisine olan vaadini güçlendirmek amacıyla CaixaBank, VMware’in yardımıyla veri merkezlerini modernize etmeye yönelik bir projeye girişti.

Kuruluşun ihtiyaçları, farklı yerler arasında kredileri taşıma yeteneğine sahip olunmasını, yeni satın almaların pürüzsüz bir şekilde entegre edilmesini veya yeni hizmetlerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini içeriyordu. Çözüm ise mevcut ve ileriki uygulamaları destekleyebilecek bir IaaS platformu oluşturmaktı.

VMware NSX® Data Center’dan VMware vRealize® Network Insight kapsamına dahil olan çok çeşitli VMware çözümleri sayesinde, CaixaBank artık uygulamaları daha hızlı bir şekilde sunabildiği gibi, iş gereksinimlerine daha dinamik bir şekilde cevap verebiliyor.

VMware ile girişilen bu müşterek çaba, çevrimiçi hizmetlerinin kalitesine büyük önem veren bir kuruluş genelinde dijital dönüşüm stratejisine entegre edilmiş global projenin bir parçası.

Dijital dönüşüme dair bu stratejik vizyon sayesinde CaixaBank, Euromoney tarafından Batı Avrupa’nın En İyi Dijital Bankası (Best Digital Bank in Western Europe), Bank Administration Institute tarafından En Yenilikçi Uygulama (Most Innovative Application) ve The Banker tarafından Mobil kategorisinde En İyi Teknoloji Projesi (Best Technological Project) dahil olmak üzere en prestijli uluslararası ödüllerden bazılarına layık görüldü.

CTO’su Jose Luis Romanos’un ifadeleriyle “müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla dijital ve insani dönüşümü karşılayabiliyor ve aynı zamanda, daha dinamik ve güvenli bir organizasyona ulaşabiliyor olmak hiç şüphesiz gurur duyulacak bir şey”.

Müşteri odaklı dijital dönüşümün niçin pazar büyümesi ile işletme başarısızlığı arasındaki farkı teşkil ettiği konusunda daha fazlasını Agents of Change‘in bu bölümünde Romanos’tan dinleyin.


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar, VMware

Tags: , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

İş sürekliliği ve kaya gibi sağlam ağ güvenliği, İsviçreli sigorta devine uluslararası büyümeyi getiriyor

Satın alma, yapısı itibariyle bir ticari büyüme aracı olarak kabul edilir. Ama aynı zamanda başka değişimlere de ilham kaynağı olabilir mi – mesela satın alım süreçleri  işletmeye dair tüm yaklaşımı yeniden değerlendirme fırsatı verse nasıl olur? Helvetia, İsviçre’nin önde gelen sigorta şirketlerinden biri. 2014 yılında, rakipleri Nationale Suisse’yi satın alması bu kuruluşu daha da büyüttü […]

Yayınlanan 20/09/2019 tarafından ozgee

Bilgi Güvenliği, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nde hayat kurtarıyor

Şu anda dünya genelinde 32 farklı silahlı çatışma var ve doğal afetlerin sayısı da azalmak yerine artıyor. Bu çatışmalardan ve krizlerden milyonlarca insan etkileniyor. Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin (ICRC) en önemli görevlerinden biri, bu insanların acil olarak ihtiyaç duyduğu yardımı onlara ulaştırmaktır. Bunun yanında, yardımcı kuruluşun insanların acısını hafifletmek, hayatları ve toplum sağlığının yanı sıra insan […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy