Güçlenen ortaklığın bir sonraki adımı – VMware Google Cloud Next 2019’da

Yayınlanan 19/06/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Google Cloud Next 2019 bulut geliştirme alanında dünyanın önde gelen etkinliklerinden biridir. Bu bakımdan, son kullanıcı bilişiminden genel buluta uzanan Google ile iş ortaklığımızın önemli gelişmelerini duyurmak için de önemli bir fırsat.

Google ile Chrome Book’lar için güvenlik ve yönetim alanında birlikte çalışmaya dayanan uzun süreli bir iş ortaklığımız var. O günden bugüne ilişkimiz gelişti ve müşterilerimizin hem dijital çalışma ortamlarının hem de bulut kurulumlarının önde gelen teknolojiye erişebilmesini sağladık.

Bu nedenle VMware NSX Service Mesh ve VMware SD-WAN by VeloCloud’u entegre ederek Google’ı yeni çoklu bulut platformu Anthos ile desteklemekten son derece memnunuz. İlki müşterilerin Google Cloud ve kurum içi ortamlarında dağıtılmış, bulutta barındırılan uygulamaları çalıştırmalarını sağlarken, ikincisi ise SD-WAN’ı şubelerden veya perakende mağazalarından Google Cloud hizmeti veya iş yükü erişimi için Google Cloud Platform’a (GCP) genişletmeye yardımcı oluyor.

Google Cloud Next 2019 sırasında katılımcıların bu iki entegrasyonu çalışırken görmeleri gerekiyor. Ekip, etkinlikte bir yandan işlerini büyütüp daha fazla mağaza açarken diğer yandan uygulamaları Google Cloud’a geçirmek isteyen küresel perakende müşteri örneğini kullanarak, iki entegrasyonun da nasıl hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduğunu anlattı. VMware ve Google’ın VMware NSX Service Mesh benzer bir durumda VMware NSX Service Mesh Integration Blog’u VMware SD-WAN by VeloCloud blogundayken GCP’nin kurum içi altyapısını nasıl güvenli bir şekilde genişlettiğine ilişkin daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.

Tüm bunlar, hibrit bulut ve yerel genel bulut ortamları için müşterilere istikrarlı bir altyapı ve operasyon sunma taahhüdümüz doğrultusunda şekilleniyor. VMware’in Ağ ve Güvenlik İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CTO’su Pere Monclus’ın dediği gibi “VMware NSX Service Mesh’e entegre edilen Anthos, müşterilere işletmelerini yüksek maliyetler ödemeden dijitalleştirerek yeni uygulamaları ve hizmetleri hızlıca tasarlamak için modern bulutta barındırılan ve açık kaynaklı teknolojilerden yararlanmaları için güçlendiriyor.”

İşte bulut budur. Son kullanıcıları desteklemek söz konusu olduğunda, odak noktası hem Google’ın hem de VMware’in, müşterilerini dijital girişimleri için doğru temellerin oluşturulmasını engellemeyecek şekilde cihazların, uç noktaların ve uygulamalarının güvenliğini sağlama konusunda nasıl destekleyebileceğine yöneliyor. Bunu, VMware Workspace One ve Google Cloud arasında daha güçlü bir entegrasyonla sağlıyoruz.

Bu entegrasyon uç nokta yönetimindeki liderliğimiz ile Google’ın, kuruluşların BT güvenliğine yaklaşımı üzerinde önemli bir etkiye sahip olan BeyondCorp mimarisindeki liderliğinin birleşmesine dayanıyor. VMware’in ürün pazarlama direktörü James Millington bunu çözümü duyurduğu gönderisinde çok güzel açıklıyor: “Bu entegrasyon ile VMware ve Google Cloud müşterileri, cihazların kontrol altında ve verileri korumak için uyumlu olmalarını sağlamak amacıyla her iki platformdaki mevcut yatırımlardan yararlanabilecek. BeyondCorp yaklaşımı asla güvenmeme ve her zaman doğrulamaya dayandığından, Workspace ONE, cihaz uyumsuzluğu tespit ettiği durumlarda cihaz erişiminin iptal edilmesini sağlayarak, sürekli olarak uyumluluk durumu hakkındaki bilgileri Google Cloud’un bağlamı tanıyan erişim motoruna aktarır.”

Müşterilerimizin, hepsi farklı iş hedeflerinden kaynaklanan çok sayıda teknolojiye gereksinim duyuyor. Hepsi pazardaki en iyi çözümlerden oluşan en geniş seçeneklere sahip olmayı istiyor. Google Cloud ile ortaklık yapmak, bu işletmelerin çoklu bulutu benimserken ve çalışanlarına olumlu deneyimler sunmaya çalışırken hem tam olarak ihtiyaç duyduğu şeyleri onlara sağlıyor hem de güvende ve uyumlu kalmalarına imkân tanıyor.


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags: ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 17/07/2019 tarafından ozgee

VMware Cloud Briefing 2019’u ve Ayrıcalıklı İçerikleri İstediğiniz Zaman İzleyin!

VMware Cloud Briefing 2019’u kaçırdınız mı? Üzülmeyin, sizi de düşündük. Eşi benzeri olmayan dijital bulut deneyimimize kısa bir süre için isteğe bağlı erişim olanağı sağlıyoruz. VMware CEO’su Pat Gelsinger, Kubernetes’in kurucuları Joe Beda ve Craig McLuckie ve diğer lider bulut uzmanlarının bulutun geleceğine yönelik ayrıcalıklı öngörülerine erişin. Ayrıcalıklı VMware Cloud Briefing İçerikleri Ayrıcalıklı içerikler, genişletilmiş […]

Yayınlanan 27/03/2020 tarafından ozgee

İstisnadan standarda: Çalışanlarınızın hızlı ve güvenli bir şekilde uzaktan çalışmasını nasıl sağlayabilirsiniz?

İşler artık “alışıldığı gibi” gitmiyor. COVID-19 küresel salgını tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılırken, bizler de sürekli değişen bu duruma uyum sağlamaya çalışıyoruz. Okulların ve iş yerlerinin kapanıp evden çalışmanın ve uzaktan eğitiminin tercih edilmesi ve hatta mecburi kılınmasıyla işleri devam ettirmek kolay değil, ancak küresel salgına karşı bir o kadar da gerekli… Kendimizi bugüne […]

Yayınlanan 08/11/2019 tarafından ozgee

Neden bulut sağlayıcıları yenilikçilik ile uygulama arasında kritik bir bağlantıdır?

VMware EMEA Bulut Sağlayıcıları Yöneticisi Kıdemli Yöneticisi Herve Renault Bugün yeteri kadar yenilikçi olmayan veya yenilikçi olmayı bırakmış başarısız şirketlere birçok örnek vermek mümkün. Nokia’yı ya da Kodak’ı düşünün. Bir zamanlar kendi pazarlarının liderleri olan bu şirketlerin bugün eski hallerinden eser kalmadı. Bu ve benzeri şirketlerin lider konumlarını kaybetmelerinin nedenleri elbette karmaşık ancak birçoğu, sorunlarının […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy