VMworld Europe 2019 – Rekorları kıran bir etkinlik

Yayınlanan 09/12/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

İspanya’nın güzel şehri Barcelona, 4-7 Kasım arasında 13.000 kişinin katılımıyla her yıl düzenlenen VMworld Europe’a ev sahipliği yaptı. Etkinliğin odağında, katılımcılara bulut yolculuklarına nasıl hız katabilecekleri ve hızlı bir şekilde değişen BT ortamı çevresinde nasıl momentum kazanabilecekleri yer alıyordu.

Açılış günü, VMware CEO’su Pat Gelsinger’in ilham verici açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında, seçim ile karmaşıklığın yarattığı gerilimi anlattı. Bu gerilim, BT sektörünün sürekli olarak uyum sağlaması gereken bir zorluk olmakla birlikte, bu zorluklar mümkün olmayanın mümkün gibi görünmesini sağlayan yeniliklerin ve gelişmelerin temelini oluşturuyor. Gelsinger, çoklu bulut alanında uzmanlaşanların gelecek yıllarda öne çıkacağını da ortaya koydu.

Gelsinger, bu noktada BT çalışanlarının uyum sağlamasına yardımcı olacak VMware’in birçok yeni projesini tanıttı. Konuşmasının tamamına ve duyurularına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Kubernetes ve Heptio Kurucu Ortağı, VMware Baş Mühendisi ve Kubernetes: Up and Running yazarı Joe Beda’yla beraber VMware COO’su Sanjay Poonen de konuşma yaptı. Poonen, dijital çalışan deneyimine yatırım yapmanın önemini ve böylece mümkün olan sonuçları yeniden ifade etti. Kürsüde kendisine VMware müşterileri IHS Markit, SAP ve Michelin katıldı. Konuşmanın tekrarını buradan izleyebilirsiniz.

Katılımcılar, ilk günün sonunda ortakların, müşterilerin ve VMware’in küresel ölçekte kendi şirketlerinde farklılığı ve katılımı nasıl desteklediğini tartışmak üzere Farklılık ve Katılım Resepsiyonu’nda bir araya geldi.

İz bırakın

Etkinliğin ikinci günü, günümüzde ve gelecekte dijital dönüşümün zorluklarını ele alan VMware Başkan Yardımcısı Ray O’Farrell’ın konuşmasıyla başladı. Birçok çalışma arkadaşı da  kendilerine sunulan modern altyapıdan nasıl en iyi şekilde yararlandıklarını vurgulamak üzere O’Farrell’a katıldı.

Yeni ürün güncellemelerini içeren birçok kılavuzlu teknik tanıtımlar, mevcut ve yeni duyurulan VMware çözümlerinin gücünün sergilenmesine yardımcı oldu. O’Farrell, VMware Digital Foundation ile uygulamalar, altyapı, bulut, ağ, güvenlik ve cihazların tümü arasında nasıl dinamik bir etkileşimin olduğunu ve bunun kuruluşların gerçek sorunlarını çözmeye nasıl yardımcı olduğunu vurgulayarak oturumu sonlandırdı.

Ardından, kurumdaki yenilikçilik kültürünün şimdiye kadar deneyimlediği en iyi yenilikçilik kültürü olduğunun altını çizen VMware Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CTO’su Greg Lavender sahne aldı. Lavender, VMware’dan önce Citigroup, Cisco ve Sun Microsystems’da çalışmıştı. Sözlerini harika bir şekilde şöyle özetledi: “Birlikte daha iyiyiz. Haydi dışarı çıkalım ve izimizi bırakalım.”

Bu tartışma üzerine, büyük macera sever ve Özel Kuvvetler askeri, iki defa BAFTA ödülü kazanmış, çok satan yazar ve Fahri General Bear Grylls, kendinden şüphe etmenin üstesinden gelmek ve inovasyonu teşvik etmek üzere test edilmiş ve onaylanmış formülüyle ilgili motive edici bir konuşma yaptı.

Gün boyunca yapılan birçok başka etkileyici konuşmada veri merkezi ve çoklu buluttan sınıra kadar gelecekteki gelişmelere dayanıklı şirket altyapılarından ölçekli faaliyet göstermek için hangi stratejilerin gerekli olduğuna, Kubernetes’dan en iyi şekilde nasıl yararlanılacağına ve güvenliği her iş yüküne yerleştirerek nasıl yeniden şekillendirileceğine varan geniş yelpazedeki çeşitli konular ele alındı.

Ana oturumların yanı sıra 4000’in üzerinde Uygulamalı Laboratuvar gerçekleştirildi, temsilciler 124’ün üzerinde sertifikasyonu tamamladı ve 253’ten fazla kişi 62 adet Uzmanlarla Bir Araya Gel yuvarlak masa toplantılarına katıldı.

VMfest’te gün, tam anlamıyla herkesi ayağa kaldıran bir kutlamayla, benzersiz bir şekilde sona erdi. Ana salonda DJ, RJP grubu ve Showman Circus tarafından sergilenen özel bir performansla başlayan akşam, Stereophonics ile sona erdi.

İleriye ve yukarıya

VMware EMEA bölgesi Depolama ve Erişilebilirlik alanında Şef Teknoloji Uzmanı Lee Dilworth’ün konuşmacı olduğu üçüncü ve son günde müşterilerin hiper bütünleşik altyapı (HCI) dağıtımından öğrendiklerini tartışmalarına neden olan bir HCI müşteri paneli gerçekleştirildi.

Ayrıca bir farklılık ve katılım paneliyle şirketlerde katılım kültürünü teşvik etme deneyimleri ve tavsiyeleri tartışıldı. Panelde VMware ile ortak ve müşteri şirketlerinin temsilcileri yer aldı.

Haftanın sonunda en iyi altı takımın bir vRealize tabanlı yarışmada mücadele ettiği VMware Pratik Laboratuvarı Odyssey mücadelesinin finali gerçekleşti. Zamana karşı üç görevin tamamlanması gereken mücadelede “Meteors” takımı birinci oldu ve takımın her üyesi bir adet MacBook Pro kazandı.

Bugüne kadar bir VCP-DCV sertifikası alan en genç kişi olan Abdelrahman Elmeky, rekorları kıran bir başarı elde etmiş oldu. Birçok kişi günün başından sonuna kadar kendi başına sınavları tamamlayarak kararlılıklarını gösterdi.

Bu yıl etkinliğe katılamadıysanız ya da VMWorld’de olanların tümünü takip edemediyseniz 1. gün özeti blogu, 2. gün özeti blogu, seç-izle video tekrarları ve en son haber duyurularına göz atabilirsiniz.

2020’de görüşmek üzere!


Category: Business, Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags: ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 04/03/2019 tarafından ozgee

VMworld 2018 Avrupa’da Hiper Bütünleşik Altyapı’nın Endüstriyi Nasıl Dönüştürdüğüne Tanık Olun!

Son yeniliklerin duyurulacağı, sertifikalı eğitimlerin, geniş kapsamlı ara oturumların yer alacağı ve sizi dijital dönüşümde altyapı uzmanı haline getirecek VMworld 2018 Avrupa’ya sadece birkaç hafta kaldı. Endüstri liderlerinden Yanbing Li, Christos Karamanolis, Corman Hogan ve Duncan Epping’in de bilişim teknolojilerinin geleceği hakkındaki görüşlerini paylaşacakları etkinliğimiz, 20. yılımız şerefine birçok müşterimiz, iş ortağımız ve çalışanlarımızla birlikte […]

Yayınlanan 24/05/2019 tarafından ozgee

Geleceğe İz Bırakmanın Zamanı Geldi: VMworld kayıtları başladı!

Bu dijitalleştirilmiş, çok bulutlu dünyada hangi araçların ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu keşfetmeniz zor olabilir. Teknoloji çok hızlı ilerliyor, bu yüzden şirketinizi ilgilendiren trendleri ve güncellemeleri yakından takip etmek çok önemli. Biz tam da bu sebeple müşterilerimizin ve ortaklarımızın bilgilenmesi için eğitim, atölyeler, webinarlar ve alanımızdaki öncü etkinliklere bu kadar çok yatırım yapıyoruz. Bu yıl, EMEA bölgesindeki müşterilerimiz ve […]

Yayınlanan 20/09/2019 tarafından ozgee

VMworld 2019 Avrupa’da neden yer almalısınız?

Günümüzün hızla değişen BT dünyasına tüm sektörler ayak uydurmaya çalışıyor. Dijital dönüşüm artık şirketlerin iş süreçlerinde yaptığı değişikliklerle kendini somut olarak göstermeye başladı. VMworld ise 2004’ten beri BT alanında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken tüm konuları incelikleriyle beraber tek bir etkinlikte bir araya getirmeye devam ediyor! Geçen yıl 101 ülkeden 13 bin katılımcı ile gerçekleşen VMworld […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy