NRF 2020 Notları: VMware, akıllı mağazalarda perakendecilerin marka deneyiminin dijital dönüşümüne yardımcı oluyor

Yayınlanan 13/03/2020 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

New York’ta gerçekleşen ve perakendeyle ilgili teknolojilerin detaylıca yer aldığı NRF 2020, perakende odaklı etkinlikler arasında yine en büyüğü, en kalabalığı ve en ilgi çekicisi olmayı başardı. Etkinlikteki stantların pek çoğunda VMware teknolojisinin BT altyapılarının yapay zekası olarak konumlandığı gözlemlendi. Fuar kapsamında gerçekleştirilen ve New York şehrindeki çeşitli mağazalara yapılan bir tur olan “Retail Safari” gezisi, gidilen mağazalardaki inovatif teknolojileri ve yeni iş modellerini tanıtırken, aralarında Migros’un da bulunduğu pek çok örnek eşliğinde VMware’in perakende çözümlerini katılımcılarla buluşturdu.

 

Türkiye’nin 81 ilinde de şubeleri olan en büyük süpermarket zincirlerinden biri Migros ve VMware işbirliği

 

Migros, yaşam tarzlarına bağlı olarak farklı kanallardan müşterilerine ulaşarak ihtiyaçlarını hızlıca karşılamayı ve onlara benzersiz bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor. Migros çalışanlarının bu hedef doğrultusunda güvenli bir şekilde her zaman ve her yerde ürün ve stok verilerine ulaşabilmesi gerekiyor.

 

Bu yüzden Migros, el terminalleri, tabletler gibi mağaza çalışanlarının kullandığı ve çalışanların sahip olduğu mobil cihazları yöneten ve daha iyi koruyan VMware Workspace ONE’ı uygulayabilmek için VMware ile çalıştı. Migros bu sayede cihazın çalışana veya şirkete ait olmasından bağımsız, tüm uygulama ve cihazları yöneten tek bir platformdan fayda sağlamaya başladı ve tüm platformlardaki uç nokta cihaz yönetimiyle ilgili karmaşıklıkların büyük bir çoğunluğunu ortadan kaldırdı. Çalışanlara tercih ve esneklik sunmanın yanında yazılım ve uygulama teslimatı ve yönetimi konularında da verimlilik artışı elde etti.

 

Migros Sistem ve Bulut Altyapı Yönetim Müdürü Murat Zobu, konu hakkında şöyle konuşuyor: “Workspace ONE sayesinde haftalar süren yazılım güncelleme süreci, artık saatler içinde sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Bu da BT ekiplerine gelen destek aramalarında büyük bir azalma sağlarken iç müşteri memnuniyetini gözle görülür derecede artırdı”

 

Rekabetin çok olduğu dinamik perakende sektöründe teknoloji, mağaza, depo, tedarik zinciri ve arka ofis gibi perakende deneyiminin neredeyse her aşamasına güç veriyor. VMware Perakende Çözümleri, geleneksel perakende altyapısını müşteri memnuniyetini ve çalışanların verimliliğini gözle görülür derecede artıran mobil iş akışlarına sahip modern dijital temellere dönüştürüyor. VMware ile perakendeciler BT ekiplerinin verimliliğini, çevikliğini ve performansını artırırken müşterileriyle olan etkileşimini özelleştirebiliyor. VMware çözümleriyle perakendeciler satılan ürünleri ve envanter uygulamalarını, pazarlama kampanyalarını ve müşteri hizmet araçlarını herhangi bir işletim sistemine sahip tüm cihazlara hızlıca ve kusursuz bir şekilde ulaştırırken bilgiye daha güvenli ve uzaktan erişim sağlıyor. Çevik hizmet teslimatıyla alışveriş deneyimini her noktada dönüştüren VMware, marka bağlılığının gelişmesine yardımcı oluyor.

 
Modern perakende deneyimi yaşatmak için VMware’le işbirliği kuran diğer global markalar arasında Chemist Warehouse, Chow Sang Sang ve OFS de bulunuyor.

 

VMware yazılım tanımlı veri merkezi (SDDC) çözümleri, dijital ve mağaza içi hizmetleri daha hızlı ulaştırarak ve karmaşıklığı azaltarak ödeme aşamasından tedarik zinciri yönetimine kadar perakendeciler için her süreci iyileştiriyor. VMware’ın sunduğu esnek, daha güvenli ve bulut kullanımına hazır dijital altyapı, daha hızlı inovasyonu mümkün kılarken operasyon modelleriyle gelir artıran kusursuz perakende ortamları da yaratmaya yardımcı oluyor.

 

Tıbbi ilaçlar, sağlık ve bakım ürünleri sağlayıcısı Chemist Warehouse, Avustralya ve Yeni Zelanda’da 500’den fazla konumuyla Avustralya’nın en büyük perakendecilerinden birisi. Büyümekte olan birçok perakendeci gibi Chemist Warehouse’un da işlerin hızına ve ölçeğine yetişebilmek için BT altyapısını modernleştirmesi gerekiyordu ve VMware ile çalışarak bilişimini, depolamayı ve ağ altyapısını SDDC çözümleriyle sanallaştırdı.

 

Büyün Çin bölgesinde faaliyet gösteren premium mücevher perakendecisi Chow Sang Sang’ın bölgedeki 600’den fazla mağazası arasında bir perakende ağı bulunuyor. Chow Sang Sang, sektörde ilk sıralarda yer almak için online mağazası chowsangsang.com gibi birçok kanal üzerinden dinamik bir e-ticaret stratejisi yönetiyor. Şirketin online işleri gözle görülür derecede büyük bir gelir akışı yarattı ancak aynı zamanda geleneksel BT altyapısının destekleyemeyeceği bir taleple karşı karşıya kaldı. Chow Sang Sang’ın altyapıdan donanım, depolama ve yazılıma birçok alanda büyük bir dönüşüm geçirmesi gerekiyordu. Dell EMC VxRail üzerinde çalışan VMware SDDC ve VMware Enterprise PKS çözümleri, şirketin BT dönüşüm ve geliştirme gerekliliklerine karşılık verdi.

 

Merkezi Huntingburg, Indiana’da olan mobilya üreticisi aile şirketi OFS, Amerika’daki sekiz şehirde perakende showroom’ları işletiyor. BT ekipleri yanlış pozitif alarmlara çok fazla zaman harcayıp gerçek tehditleri saptamak ve ortadan kaldırmak için gerekli vakti bulamadıklarını fark edince şirket de yeni bir güvenlik çözümüne geçmeye karar verdi. OFS, VMware Carbon Black sayesinde ürün ve hizmetleri çok daha hızlı ulaştırmalarını sağlayan güvenliğe odaklı arka uç teknolojisiyle dönüştü ve iyileşti.

 

Tüm bu örneklerden anlaşıldığı gibi, perakende sektörü teknolojinin yanı sıra etkileşim, eğitim ve müşterilerle ortak üretme üzerine inovatif düşüncelerle birleştiğinde, ortaya muhteşem bir sektör çıkıyor!

 


Category: Business, Haberler ve Öne Çıkanlar, VMware

Tags: , , , , , , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 17/03/2020 tarafından ozgee

VMware müşterilerinin uygulamalarını ve altyapılarını modernleştirmesi için genişletilmiş ürün ve hizmet portföyünü tanıttı

Yeni altyapı ve yeni ürünler ile VMware için yeni bir dönem başlıyor! VMware olarak, müşterilerimizin uygulamalarını modernleştirmesine ve daha güvenli, daha etkin bir altyapıyı yeniden oluşturmasına yardımcı olmak üzere özel olarak tasarlanmış yepyeni ürünleri ve hizmetleri kullanıma sunduk. Böylece modern uygulamalar adına VMware ve müşterilerimiz için yeni bir dönem başladı. Duyurularımızın yayınını hemen buradan izleyebilirsiniz: […]

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

İş sürekliliği ve kaya gibi sağlam ağ güvenliği, İsviçreli sigorta devine uluslararası büyümeyi getiriyor

Satın alma, yapısı itibariyle bir ticari büyüme aracı olarak kabul edilir. Ama aynı zamanda başka değişimlere de ilham kaynağı olabilir mi – mesela satın alım süreçleri  işletmeye dair tüm yaklaşımı yeniden değerlendirme fırsatı verse nasıl olur? Helvetia, İsviçre’nin önde gelen sigorta şirketlerinden biri. 2014 yılında, rakipleri Nationale Suisse’yi satın alması bu kuruluşu daha da büyüttü […]

Yayınlanan 27/03/2020 tarafından ozgee

İstisnadan standarda: Çalışanlarınızın hızlı ve güvenli bir şekilde uzaktan çalışmasını nasıl sağlayabilirsiniz?

İşler artık “alışıldığı gibi” gitmiyor. COVID-19 küresel salgını tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılırken, bizler de sürekli değişen bu duruma uyum sağlamaya çalışıyoruz. Okulların ve iş yerlerinin kapanıp evden çalışmanın ve uzaktan eğitiminin tercih edilmesi ve hatta mecburi kılınmasıyla işleri devam ettirmek kolay değil, ancak küresel salgına karşı bir o kadar da gerekli… Kendimizi bugüne […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy