Het platform bouwen voor de ontwikkeling van moderne applicaties met Kubernetes

Het platform bouwen voor de ontwikkeling van moderne applicaties met Kubernetes

Geplaatst op 15/02/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Door Jean-Pierre Brulard, Senior Vice President and General Manager (EMEA)

Organisaties in alle sectoren zijn nu afhankelijk van applicaties die zo snel mogelijk kunnen worden ontwikkeld en gebruikt. Ze hebben dit nodig om zich snel aan te kunnen passen aan veranderende marktbehoeften. Dit vereist een infrastructuur waarmee deze flexibiliteit kan worden beheerd, die kan worden geschaald en waarmee workloads kunnen worden verwerkt, ongeacht of dit gaat om traditionele, cloud-native, Software-as-a-Service (SaaS) of andere services, in multi-cloudomgevingen.  

Bovendien is de meerderheid van de intern ontwikkelde software cloud-enabled of volledig cloud-native is, maar liefst 80% volgens Gartner. Hiervoor is dus een gemoderniseerde infrastructuur vereist. Hier zijn drie dingen voor nodig: consistente infrastructuur, consistente bedrijfsactiviteiten en intrinsieke beveiliging. Een digitale basis, een essentiële softwarelaag die de applicaties en services die de wereld transformeren, aandrijft. Een platform dat zakelijke waarde genereert, de beste omgeving voor ontwikkelaars creëert en IT helpt bestaande en nieuwe applicaties effectief te beheren in elke cloud, op elk apparaat, met ingebouwde beveiliging. 

Daarnaast kunnen ontwikkelaars sneller ontwikkelen in elke infrastructuur, of het nu de public cloud, private cloud of edge is. Dit is essentieel, omdat -zoals ik al eerder zei – organisaties niet meer vijf tot zes maanden kunnen wachten tot een applicatie ontwikkeld is.  

De sleutel tot moderne applicatieontwikkeling
Deze digitale basis ondersteunt de ontwikkeling van cloud- en container-apps, waarbij klanten steeds vaker Kubernetes gebruiken als de tool om infrastructuur op grote schaal te automatiseren. Doordat Kubernetes de ontwikkelaars en IT-operators met elkaar verbindt, is het de sleutel tot de toekomst van infrastructuur- en softwareontwikkeling. 

Dit perspectief wordt ondersteund door Gartner. Er wordt voorspeld dat tegen 2022 meer dan 75% van de organisaties wereldwijd containerapplicaties in productie zullen hebben, wat een aanzienlijke stijging is, vergeleken met minder dan 30% vandaag de dag. 

Daarom hebben we VMware Tanzu geïntroduceerd, een portfolio met producten en services dat de manier verandert waarop bedrijven software bouwen, uitvoeren en beheren op Kubernetes. Daarbinnen zit Project Pacific, een bètaprogramma dat organisaties helpt bij het integreren van Kubernetes in hun softwaregedefinieerde basis. Dat kan on-premises zijn of in een hybrid cloud, maar het punt is dat dit een realistisch voorbeeld is van hoe we consistentie leveren op verschillende platforms met de technologie die organisaties al implementeren.  

Dit alles kan worden beheerd met VMware Tanzu Mission Control, één beheerpunt voor Kubernetes-clusters, ongeacht waar deze worden uitgevoerd. Nogmaals, dit omvat hybrid cloud, public clouds, beheerde services, pakketdistributies oftewel consistente activiteiten, ongeacht de omgeving, waarmee organisaties het juiste platform kunnen bouwen om de apps te ontwikkelen die ze nodig hebben.

Een consistente manier van werken en beheren is natuurlijk één ding, maar dit moet ook worden beschermd. Dit wordt steeds moeilijker, omdat bedreigingen sneller groeien dan de oplossingen waarmee ze worden bestreden.  

Echte intrinsieke beveiliging
Om dit te bestrijden, moeten we de beveiliging vernieuwen. De kern hiervan is intrinsieke beveiliging, van workload tot datacenter, van multi clouds tot edge. Dit is de enige manier waarop organisaties hun moderne applicatie-implementaties kunnen beschermen zonder de benodigde innovatie en flexibiliteit te belemmeren. Als we het hebben over nieuwe ervaringen, nieuwe services of zelfs nieuwe technologieën dan moet ook duidelijk zijn hoe ze zullen worden beveiligd. Niet als een patchoplossing, maar net zo geïntegreerd in elke applicatie als de gegevens die hierin worden gebruikt of de omgeving waarin de applicatie werkt. 

Onze overname van Carbon Black verbetert ons intrinsieke beveiligingsaanbod en helpt klanten met een complete en uitgebreide benadering van endpoint- en workloadbescherming. Daarnaast worden geavanceerde cyberveiligheidsanalyses geïmplementeerd, zodat klanten cyberaanvallen kunnen stoppen en de responstijden kunnen versnellen.  

Hopelijk heb ik inzicht kunnen geven in hoe je de juiste omgeving voor jouw organisatie kunt creëren om applicaties te maken, uit te voeren, te beheren, te verbinden en te beschermen. Dat is niet alleen gunstig voor een organisatie, maar het biedt ook een betere ervaring voor gebruikers. Het maakt niet uit in welke sector je actief bent, de moderne app is de sleutel tot succes.


Categorie: Cloud

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geen berichten gevonden.

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy