VMware maakt Hyperconverged Infrastructure klaar voor 2020 na een succesvol jaar

VMware maakt Hyperconverged Infrastructure klaar voor 2020 na een succesvol jaar

Geplaatst op 23/02/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Door Nick Cross, EMEA Senior Director HCI, VMware 

Elk bedrijf dat een oplossing ontwikkelt, of het nu een tastbaar product of een nieuwe service is, weet dat er eigenlijk maar één maatstaf voor succes: wat de klant ervan vindt. 

We zijn al meer dan twintig jaar bezig met het ontwikkelen van oplossingen die onze klanten bieden wat ze nodig hebben, van gevirtualiseerde servers tot hybrid clouds. En dit is succesvol gebleken: de voortdurende groei van VMware geeft aan dat we services ontwikkelen die organisaties nodig hebben voor hun digitale transformaties. 

Nergens is dit duidelijker dan bij Hyperconverged Infrastructure (HCI). HCI transformeert de manier waarop klanten IT-infrastructuur implementeren. “De markt voor geconvergeerde systemen blijft groeien”, zegt Sebastian Lagana, research manager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. “Er is vooral veel vraag naar hypergeconvergeerde oplossingen, omdat leveranciers de oplossingen positioneren als een ideale basisstructuur voor hybrid, multi-cloudomgevingen. Dit vanwege het softwaregedefinieerde karakter en het gemak van integratie in premisesagnostische omgevingen.” 

VMware Hyperconverged Infrastructure
VMware heeft HCI ontwikkeld van alleen geïntegreerde opslag en rekenkracht tot een volledige softwarestack met softwaregedefinieerde netwerken en geavanceerd beheer, beschikbaar in hybrid clouds, dankzij VMware Cloud Foundation. 

Het is een aanpak die goed aanslaat bij organisaties. In 2019 hadden we meer dan 20.000 klanten die VMware vSAN gebruikten voor hun HCI-implementaties, waardoor we een marktaandeel van 38% van de HCI-softwaremarkt in handen hadden. 50% van de Global 2000 gebruikt vSAN, zodat het beheer van hun compute en opslag aanzienlijk wordt vereenvoudigd door lang bestaande silo’s te consolideren. Ze gebruiken vSAN om hun meest kritieke applicaties uit te voeren en deze apps te implementeren met de snelheid die hun organisatie vraagt. 

Grote impact op het bedrijfsleven
Daarom zegt Nigel Barry, service delivery manager bij de Britse woningcorporatie Accent Group,dat vSAN “met kop en schouders boven alle andere oplossingen uitsteekt. Het overtrof alle verwachtingen: van het gebruiksgemak en de veerkracht van het systeem tot het gemak waarmee we konden upgraden en aanpassingen en patches konden doorvoeren, wat we nu meerdere keren intern hebben gedaan.” 

Een van de grootste namen in online wereld van gokken en gamen wereldwijd, William Hill, heeft ook gezien hoe de overstap naar VMware HCI een grote impact op hun organisatie heeft gehad. “Van de CIO en CEO tot de werkvloer, de belangrijkste drijfveer voor de organisatie is de snelheid van levering,” zegt Ben Fairclough, infrastructuurarchitect bij William Hill. “Onze vorige monolithische infrastructuur belemmerde ons om echt verder te komen. Dankzij HCI is dit nu mogelijk en kunnen we een hoger niveau bereiken. Nu we een volledig Software-Defined Data Center (SDDC) hebben, kunnen we de service op een kostenefficiënte manier schalen volgens de vereisten van de organisatie.” 

Verder bleek uit een Forrester Consulting study, The Total Economic Impact Of VMware vSAN, in opdracht van VMware in september 2019, dat “vSAN een vereenvoudigde, veilige opslagoplossing bood tegen lagere kosten dan traditionele opslag, met de flexibiliteit om in te spelen op dynamische bedrijfsbehoeften en op te schalen.” Het rapport laat verder zien dat een samengestelde organisatie, zoals de geïnterviewde organisaties voor het onderzoek, een rendement op investering van 259% zou hebben. 

VMware vSAN wint het product van het jaar van CRN
Niet alleen onze klanten zien de voordelen, ook onze partners ondersteunen de HCI-strategie van VMware volledig. Dit bleek onlangs toen vSAN voor de vierde keer op rij  ‘CRN-product van het jaar’ was in de categorie Software Defined Storage. Het is een fantastisch resultaat, omdat het gaat om de meningen van onze partners en hun klanten. 

Met VMware HCI kunnen die organisaties in hun eigen tempo moderniseren. Ze kunnen evolueren van bestaande virtualisatie-investeringen naar Core en Full Stack HCI, allemaal via vSAN, met behulp van een consistente infrastructuur zowel on-premises als in de cloud. Op deze manier kunnen ze hetzelfde bereiken als bijvoorbeeld William Hill en profiteren van verhoogde IT-flexibiliteit en – uiteindelijk – consistenter voldoen aan hun zakelijke vereisten. 

Wij geloven dat VMware HCI, via vSAN en Cloud Foundation, de beste opties biedt om nu waarde te realiseren én goed voorbereidt te zijn op de toekomst. Lees ons eBook 3 Reasons to Consolidate on HCI


Categorie: Nieuws

Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy