Hur teknik kan hjälpa till att åtgärda några av världens främsta utmaningar

Hur teknik kan hjälpa till att åtgärda några av världens främsta utmaningar

Publicerades den 22/04/2019 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Världen förenas allt mer kring frågan att värna om vår miljö och öka allmänhetens medvetenhet om föroreningar och vi behöver allt oftare fundera på de problem som vår planet ställs inför och hur vi kan göra den till en bättre plats. Teknik spelar en viktig roll vad gäller både utmaningar och lösningar. Vi på VMware anser att det handlar om ett gemensamt ansvar att se till att tekniken används som en god kraft så att den ger en positiv inverkan på miljön, i samhället och för världsekonomin.

Vi genomförde nyligen en undersökning bland våra följare på Twitter kring det här ämnet och fick svar från 2 000 personer i EMEA-länderna. Nära hälften (45 %) anser att teknik är en god kraft. Vid frågan om vilka tekniker som har den största potentialen att förbättra livskvaliteten på vår planet svarade 41 % AI, 29 % 5G och 22 % IoT.

Det finns en mängd olika utmaningar kring vår planet, men vi har valt ut tre som lyftes fram i den här undersökningen och den teknik som är avsedd för att åtgärda dem:

1. Kvalitetsutbildning

Kvalitetsutbildning är grunden till att skapa hållbar utveckling och är ett av FN:s mål för hållbar utveckling. Utöver förbättrad livskvalitet kan tillgång till inkluderande undervisning hjälpa till att förse människor med de verktyg som behövs för att utveckla innovativa lösningar till de största världsproblemen. Det är något som gett gensvar bland våra följare på Twitter; fler än var tredje person anser att innovationer i teknik och tillgång till bättre utrustning kan vara avgörande för förbättrad tillgång till utbildning.

Prince Sultan University, ett icke vinstdrivande, privatägt universitet illustrerar det här tydligt. Genom King Salman Education for Employment Program (E4E) kan universitetet förse unga studenter med den kompetens och kunskapsutveckling som ger dem möjlighet att få anställning inom den alltmer teknikinriktade arbetskraften i Saudiarabien. VMware är en nyckelpartner inom E4E och tillhandahåller en yrkesförberedande plan som ger VMware-certifierade konsulter.

2. Hälsosamt leverne och välbefinnande

Teknik förändrar sättet som hälsovård tillhandahålls, hur information delas bland vårdpersonal, hur forskning genomförs, hur information visualiseras och hur sjukvårdsorganisationer samverkar med varandra. Oavsett om det gäller dataanalys, robotteknik eller artificiell intelligens, fortsätter möjligheterna till att omvandla sättet vi behandlar patienter och utvecklar nya botemedel att öka. Faktum är att över hälften av våra svaranden anser att hälsovård är den bransch som har störst potential att införa ny teknik, vilket hjälper till att leverera nästa generation av vård och stöd.

VMware fungerar med många slags kunder och gör att de kan påverka hälso- och sjukvården i en positiv riktning.

Ett utmärkt exempel är Medic Mobile in Africa. Där används vanliga mobiltelefoner och VMwares lösningar för att tillhandahålla appar som kan spåra sjukdomsutbrott, registrera graviditeter och förse avlägsna byar med kommunikation från de stora sjukhusen. I Storbritannien arbetade Royal College of Nursing med VMware för att ta fram en digital plattform som skulle ge utbildning, rådgivning och stöd för nästa generations sjuksköterskor inom de brittiska statliga hälsovårdsmyndigheterna. Med tanke på att endast hälften av världens befolkning för närvarande får all den sjukvård de behöver är det spännande att se hur teknik kan bana väg för nästa generations hälso- och sjukvård.

3. Miljömässig hållbarhet

Den tredje utmaningen handlar om miljömässig hållbarhet och ger tydligt gensvar bland våra följare på Twitter; 75 procent anser att teknik kan åtgärda problemet med klimatförändring, hjälpa till att utveckla grön teknologi och minska koldioxidutsläppen.

VMware är marknadsledande inom programvara för servervirtualisering och våra produkter utgör en viktig drivkraft i att hjälpa kunder uppnå högre nivåer av operativ effektivitet i deras datacenter, vilket ger en positiv förbättring av klimatet genom minskade koldioxidutsläpp.

Vår medverkan till miljömässig hållbarhet behöver däremot utökas till mer än att bara hjälpa våra kunder. Vi eftersträvar att ligga i framkanten av miljömässig hållbarhet i vår globala affärsverksamhet. Under år 2018 blev vi exempelvis ett certifierat koldioxidneutralt företag, två år tidigare än vårt utsatta mål. Vi fokuserar även på att eliminera användningen av engångsplastartiklar på alla våra kontor. På Jordens dag 2019 påskyndar vi vårt engagemang i att bromsa denna slit och släng-mentalitet genom vår kampanj Utrotningshotade arter – över åtta miljoner ton plast hamnar i våra hav varje år, vilket innebär att år 2050 kan det finnas mer plast än fisk i haven!

Vi anser att den tekniska sektorn spelar en viktig roll i att motverka de mest allvarliga problemen på vår jord. Vårt mål är att lämna efter oss en bättre framtid, att lägga tillbaka mer än vad vi tar, och skapa en mer innovativ, hållbar och jämlik värld.

Läs mer om våra aktiviteter för global påverkan här.

 


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Hittade inga liknande texter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy