Perakendede müşteri deneyimini dönüştürmek

Yayınlanan 17/10/2017 by blogsadmin
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Charles Barratt, İş Çözümleri Mimarisi Başkanı, EMEA, Son Kullanıcı Programlama – Stratejik Hesaplar

Sanal deneme kabinlerinden drone teslimatlarına, mağazalardaki iPad kullanımlarından hedefi belli mobil reklamlara perakende sektörü teknolojik inovasyonun en önünde yer alıyor. Fiziksel ve dijital ortamları birleştirmeye çalışan organizasyonlarla birlikte endüstrinin odağı verilerden beslenen bilgiye kayarken bu da tüketicilere özel tasarlanan deneyimlerin yaratılmasını sağlıyor.

E-ticaret ile Avrupalılar 2016 yılında 509,9 milyar EUR tutarında alışveriş yapmış olsa da farklı kanallardan istikrarlı hizmet sunabilmek hala birçok markanın karşı karşıya kaldığı bir sorun. e-Ticaretin yeni safhası olan e-Ticaret 3.0, dijital start-uplar tarafından yönlendirilirken yapay zeka ve bilişsel programlama ile geleneksel perakendecilere meydan okunuyor.

Her mükemmel müşteri deneyiminin arkasında teknolojinin giderek artan bir role sahip olduğu çok çalışılan bir perakende süreci bulunur. Dijital çalışma alanları ile kullanıcılar basit, güvenli ve sorunsuz çalışan bir bağlantıyla iş kaynaklarına ulaşabilirken perakendeciler verimliliklerini artırıp yeni uygulamalar ve hizmetler ile müşterilere aradıkları deneyimi sunabiliyorlar.

Hangi teknolojiler perakende sektörünü en fazla etkileyecek?

Fiziksel bir mağazaya sahip olmayan dijital kanallar aracılığı ile satış yapan perakendeciler kalabalık pazarda rekabete devam edebilmek için müşterilerin isteklerine kulak verip mağaza içi alışveriş seçeneğini de yaygın hale getirmeliler. Bu durum sadece ana uygulamaları için değil çalışanların işine yarayacak arka uç işlemlerine de uygulanmalı.

  • Perakendecilerin kablosuz cihazlarıyla mağazanın herhangi bir yerinde ürün alıp satabildikleri m-Ticaret, satış asistanlarının müşteriler ile etkileşim halinde olup danışabilecekleri, hareketli çalışanlar ile ödemelerin hızlıca yapılabileceği çözümlerin güzel bir örneği. Bir kıyafet markası olan Next, mağazalarındaki iPad kullanımı ile çalışanlarına güncel stok miktarını ve belirli bir ürünün başka şubelerde olup olmadığını görebilecekleri, önemli ofis içerikleri ve kaynaklara ulaşabilecekleri bir sisteme sahipler.
  • Mağazalardaki dijital ekranlar ile müşterilere ürünler veya indirimler hakkında detaylı ve kolay ulaşılabilir bilgiler verilmesini sağlıyor. Perakendecilerin çok kolay bir şekilde kendilerine uyarlayabilecekleri bu adım ile müşteriler, en güncel bilgilere sahip olup satın alma kararını daha rahat alabiliyor. Bunu başarabilmek için Unified Endpoint Managment Stack’in sağladığı işletim içerikleri çok önemli bir hale geliyor.
  • Hala emekleme aşamasında olsa da zenginleştirilmiş gerçeklik (Augmented Reality) mağazalarda alışveriş yapan insanların deneyimini baştan sona değiştirme potansiyeline sahip. Online ve mağaza içi alışverişin sınırlarını kaldırıp tüketicilere istedikleri ürünü evlerinin rahatlığında sanal olarak deneme lüksünü sağlamasının yanı sıra birçok online alışveriş yapan kişinin yaşadığı kararsızlık sorununa da çözüm oluyor. Mutfak ve banyo gibi daha büyük alışverişlerin gerçekleştiği alanlarda zenginleştirilmiş gerçeklik ile tüketiciler evlerinin değişik odalarının tasarımlarını mağazadayken görebiliyor bu sayede de satın alma süreci hızlanıp perakendecilerin gelirleri artıyor.
  • Kendin-Yap (DIY) sektörü ile su ve elektrik tesisatçıları 3D yazıcı kullanarak talep karşılığında ürünleri mağazalarındaki yazıcılarından çıkarabiliyorlar.

Perakendenin geleceği

Müşteriler için kişiselleştirilmiş anlar yaratmak dijital uygulamaların ve hizmetlerin yeniden düşünülmesini gerektiriyor. Çalışanları daha yetkin hale getirirken, müşterilerin de çok daha iyi bir deneyimle karşı karşıya kalmalarını sağlayabilirler.

Birleşik Krallık’ın en büyük giyim zincirlerinden olan Next, sene başında yatırımcılarına mağazalarının dijital ortamda verdikleri siparişlerini mağazalar aracılığı ile teslim alıp iade etmek isteyen müşteriler için çok önemli olduğunu söylemişti.

Perakendeciler artık müşteriler üzerindeki etkilerine odaklanıp Digital Workspace gibi yeni teknolojik platformların onlara getirebileceği imkanları fark etmeliler.

 

 


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags:

İlgili Yazılar

İlgili yazı bulunamadı

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy