Kalıpların ötesine geçmek – önyargılarımızı aşmak için neden işgücümüzde çeşitlilik oluşturmalıyız?

Yayınlanan 06/03/2018 by marcoa
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Büyümekte olan birçok çocuk, ileride ne olmak istediğine dair büyük ve tutkulu hayaller kurar. Kimisi polis, film yıldızı, profesyonel sporcu veya doktor olmak ister. Çocuklar bu mesleklerde bulunan ya da bulunmasını istediklerini özellikleri paylaştıkları için onları çekici buluyor. Bu tür önkabullerin ne kadar süre değişmeden kaldığını görmek ise oldukça ilginç. Okulu bırakmış ya da mezun olmuş birçok kişinin çocukluklarındaki görüşlerini değiştirmedikleri görülüyor. Farklı sektörlere baktığımızda karşımıza çıkan birçok kalıbı düşünün; halkla ilişkiler ve pazarlamanın yaratıcı ve yumuşak; hukuk ve finansın ise azimli ve zorlayıcı veya “geek”lerle dolu teknolojinin de ağırlıklı olarak erkeklerden oluştuğu düşünülür.

Bilgisayar bilimi diplomasına sahip olmadığı veya üniversite eğitimi almadığı için insanların BT veya daha geniş bir teknoloji sektöründe çalışmayı düşünmediğini ne sıklıkla duyarız? Bu üstesinden gelmemiz gereken bir güçlük. Joe Baguley’in VMworld Europe etkinliği öncesindeki bir paylaşımında söylediği gibi “Kurumlar, insanların, potansiyellerini en yüksek oranda gerçeğe dönüştürebilecekleri ve yapabilecekleri işin en iyi versiyonunu yaratabilecekleri ortamları oluşturmak zorunda. Bu da genelde geleneksel yaklaşımları yok etmek anlamına gelebiliyor”. Geleneksel kelimesi erkek anlamına geldiğinde, bu da geleceği daha kapsamlı bir işgücüyle kurmak anlamına geliyor.

VMware’da kapsamlı işgücünü cezbetmek ve elde tutmak için aktif olarak yeni yollar arıyoruz. Bunun da yalnızca cinsiyet, ırk veya etnik kökeni hesaba katmadan en iyi ve en parlak kişileri işe alarak gerçekleşeceğini biliyoruz. “Geleneksel olmayan” yetenekleri cezbetmenin yollarını düşünmemiz gerekiyor. Bunu yaparken farklı birçok geçmişe sahip insanları destekleyecek bir iş ortamı sunduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Örneğin, esnek veya evden çalışma imkanları, mentor programları ya da üst pozisyonlarda doğru kişilerin yerleştirilmesi ve bu kişilerin rol modeli olarak hareket etmesi destekleyici iş ortamları arasında yer alır. Son Carpool Tech Talk programımız, bir fark yaratmaya destek olacak kişilerin bulunmasında geleneksel teknoloji yetenek havuzunun ötesine nasıl baktığımızı gösteriyor. Bu videoda EMEA Pazarlama Başkan Yardımcısı Kirsten Cox ve EMEA İnsan Kaynakları Başkanı Liz Cane bu sektörde nasıl yer aldıklarını anlatıyor. Gördüğünüz gibi her biri farklı yollarda ilerlemiş; Liz tarım üzerine diplomaya sahip ve Kirsten’da mezun programına katılmış.

Liz burada, daha önce çalıştığı şirketlerde bulunmayan yapı ve desteğin ona çok fayda sağladığını anlatıyor. Birçok farklı geçmişe sahip insanın gelişip başarılı olmasını sağlayan ortamı işte bu destek oluşturuyor. Yaptığı paylaşımda Joe, felsefe diplomasına sahip veya liseden sonra örgün eğitim almamış teknik alandaki iş arkadaşlarından bahsediyor. Kuzey Avrupa Genel Müdürü ve Başkan Yardımcımız David Parry Jones’un fizik alanında diploması bulunuyor ve BT satışlarına geçmeden önce petrol kuyularında görev alıp eğitim görevlisi olmuş. “Doğru” cinsiyet, ırk veya etnik köken olmadığı gibi “doğru” kariyer yolu diye bir şey de yok. Önemli olan kapsamlı ve başarılı bir kültürden faydalanacak ve katkıda bulunacak insanları bulabilmek.

Daha fazlasını öğrenmek mi istiyorsunuz? kendinize en uygun görevi bulmak için kariyer sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags:

İlgili Yazılar

İlgili yazı bulunamadı

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy