Teknolojiyi iyiliğin itici gücü olarak kullanmak

Yayınlanan 04/03/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

VMware dünya çapında insanlığın en büyük sorunlarının bazılarının çözümünde kurumlara nasıl yardımcı oluyor?

Dünya öyle bir noktaya geldi ki şu an harekete geçmemizin ve geçmememizin gelecek nesiller üzerinde büyük etkisi olacak. Herkesin hem günümüzde hem de gelecekte refah içinde olmasını sağlamak, 7,6 milyarlık nüfusu olan dünyamızdaki her bireyin yüzleşmeye mecbur olduğu muazzam ölçekte bir sorun.

Hızla artan nüfus, zaten oldukça kırılgan bir halde olan ekosistemin üzerinde büyük baskı yaratıyor. Dünyadaki herkesin eğitime, sağlık hizmetlerine, barınmaya, gıdaya erişimini ve güvenliğinin sağlanması için çalışıyoruz. Fakat mevcut kaynakları yettirmeye çalışmak o kadar zor ki tüm bunlarda yaşanan yetersizlikler giderek daha da yaygın hale geliyor. Tüm bunlara iklim değişikliğinin etkileri de eklenince 2023’e dek 100 milyon kişinin yoksulluğa sürükleneceği tahmin ediliyor. Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli kapsamında yayınlanan son rapora göre iklim değişikliğinin gezegenimize onarılmaz hasarlar bırakmasından önceki son 12 yılı yaşıyoruz.

Tüm bu sorunların üstesinden gelmek gerçekten çok zor olabilir, ama gezegenimizin karşı karşıya kaldığı sorunlarla başa çıkmak için elimiz hiç olmadığı kadar güçlü. İster Berlin’i daha temiz, yaşamak için daha sürdürülebilir bir şehir haline getirmeyi amaçlayan Berliner Stadtreinigung, ister Norveçlilere son teknoloji ürünü sağlık hizmetleri sunan Helse Nord ya da Avusturya’nın kraliyet tarihini korumak için çalışan Schloß Schönbrunn olsun, biz VMware’de müşterilerimizin teknolojiyi iyilik için bir itici güç olarak kullanmasına yardımcı oluyoruz.

VMware’in dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek dört teknolojik süper kahramanı var:

  • Eşi benzeri görülmemiş bir erişim sağlayan mobil
  • Daha önce hayal bile edemeyeceğimiz, sınırsız ölçeklenebilirlik sağlayan bulut
  • Devasa miktarlara ulaşan veriyi gerçek zamanlı olarak analiz etmemizi ve bu analizleri yeni iş modelleri yaratmak için kullanma becerisini bize veren yapay zeka
  • İnsani gelişmelerin her aşamasını teknolojiyle buluşturan, daha önce hiç mümkün olmayan bir şekilde fiziki ve dijital dünyaları birbirine bağlayan uç/Nesnelerin İnterneti

Bu dört teknolojik süper kahramanın her biri tek başına çok güçlü. Bir araya geldiklerindeyse toplumun her köşesini yeniden şekillendiriyor ve dünyanın her yerinde yaşam kalitesi üzerinde dönüştürücü bir etki yaratıyorlar.

VMware, tüm dünyada yaptıkları olağanüstü işlerden ilham aldığı şirketler ve kurumlarla çalıştığı için çok şanslı. Örneğin, The Christie’iyi ele alalım. Avrupa’daki en büyük kanser bakım merkezi olan The Christie, yılda 44 binin üzerinde hastaya hizmet veriyor ve kanser araştırma ve tedavisinde tüm dünyaya öncülük ediyor. VMware teknolojisini kullanmak, merkezdeki doktorların lider bir kanser tedavi merkezinden beklenen özel hasta bakım hizmeti verebilmesi için hasta verilerine daha hızlı, daha kolay ve anında erişim sağlayabilmesini mümkün kıldı. Bir diğer örnek olarak, Dubai Belediyesi verebiliriz. Dubai Belediyesi, kent yaşamını, çevreyi ve doğal kaynakları koruyarak 2021’e dek Dubai’yi dünyadaki en mutlu şehirlerden biri haline getirmek için Dubai hükümetine yardımcı oluyor. VMware’in yeni mobil çözümlerinden birini tercih eden Dubai Belediyesi, Dubai’de yaşayanların daha mutlu olmasını sağlayarak kentin günlük işleyişini iyileştirdi.

Bunlar teknolojinin nasıl sıradışı işler başarabileceğine dair örnekler ve bizim de teknolojiyi iyi amaçlar için değerlendirmemiz gerekiyor. Ve bu hepimizin görevi. Daha önce hiçbir neslin bizim şimdi sahip olduğumuz güce ve şansa sahip olmadığı gibi, hiçbir nesil bir şeyleri daha hızlı değiştirmeye de şimdiki kadar ihtiyaç duymadı.

Değişim bir gecede ve tek başına olmaz. Bizim inisiyatifiminiz, becerimiz ve kapsamlı işbirliğimizin yanı sıra tüm sektörlerin kolektif etkisini hayata geçirmemiz gerekiyor. Biz VMware’de bugüne kadar aldıklarımızı fazlasıyla vermeyi amaçladığımız bir yoldayız. Çünkü, en iyi iş uygulamaları en iyi teknolojiyle güçlendiğinde daha yenilikçi ve daha adil bir dünya yaratacağımıza inanıyoruz.

 


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar, VMware

Tags: , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 17/07/2019 tarafından ozgee

VMware Cloud Briefing 2019’u ve Ayrıcalıklı İçerikleri İstediğiniz Zaman İzleyin!

VMware Cloud Briefing 2019’u kaçırdınız mı? Üzülmeyin, sizi de düşündük. Eşi benzeri olmayan dijital bulut deneyimimize kısa bir süre için isteğe bağlı erişim olanağı sağlıyoruz. VMware CEO’su Pat Gelsinger, Kubernetes’in kurucuları Joe Beda ve Craig McLuckie ve diğer lider bulut uzmanlarının bulutun geleceğine yönelik ayrıcalıklı öngörülerine erişin. Ayrıcalıklı VMware Cloud Briefing İçerikleri Ayrıcalıklı içerikler, genişletilmiş […]

Yayınlanan 26/07/2019 tarafından ozgee

5G: Geleceğin İlk Günü

Mobil Dünya Kongresinden beri teknoloji meraklıları ve uzmanlarının sıkça bahsettiği 5G teknolojileri gün geçtikçe teorik yaklaşımlardan kurtulup günlük hayatımızda yerini almaya başlıyor. İletişim hizmet sağlayıcıları tarafından 5G destekli yeni hizmetler ve geliştirilmiş altyapılar üzerine çalışılmaya başlandı bile. Böylece Mobil Dünya Kongresinde tanıma şansı bulduğumuz yeni cihazlar arasında en ilgi çekenlerden bazıları 5G veri ve internet […]

Yayınlanan 08/11/2019 tarafından ozgee

BT ekipleri ve kurum liderleri, BT güvenliğini geliştirmek için etkin bir şekilde işbirliği yapmalı

VMware EMEA Yazılım Tanımlı Veri Merkezi Başkan Yardımcısı Sylvain Cazard BT tehditlerinin hacimleri, ölçekleri ve gelişmişlik seviyeleri hızlı bir şekilde artarken, mevcut stratejilerin işe yaramadığı açıkça görülüyor. Hem kurum liderlerinin hem de BT ve güvenlik ekiplerinin başarılı olabilmesi için kurum liderleri ekiplerin ihtiyaçlarını, ekipler de işleri büyütebilmek için kurumun hedeflerini ve önceliklerini iyi anlamalıdır. Forbes […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy