Gezegenimize sürdürülebilir bir iz bırakın

Yayınlanan 20/09/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

VMware’de, şirketimizin tüm bölümlerinin dünya üzerinde bir etkisi olduğunun farkındayız. Bu yüzden çevre, toplum ve küresel ekonomiden aldığımızdan daha fazlasını ortaya koyarak daha iyi bir gelecek oluşturmak için çabalıyoruz. Bu bağlılığın bir parçası olarak küresel şirket uygulamaları ve operasyonlarımızda çevresel sürdürülebilirliğin ön sırasında yer almasına gayret ediyoruz.

Bu nedenle yenilenebilir enerjiye global ölçekte bağlılıktan BT alanında teknolojimizin enerji ve karbon emisyonunun azaltılmasında yarattığı katma değere kadar tüm söylediklerimizi yapıyoruz.

Ancak daha yolun başındayız. 2016 yılında VMware 2020 vizyonumuzu belirledik. Buna göre, iyilik için yeniliğe olan bağlılığımız üç önemli açıdan ele alınabilir:

  1. Ürünlerimiz:Müşterilerimize ve ortak ekosistemimize kalıcı net-pozitif değer sağlayan yenilikçi teknoloji oluşturma.
  2. Çalışanlarımız:İşte, evde ve toplumdaki hayatlarımızı zenginleştiren çeşitli ve kapsayıcı platformlar oluştururken çalışanlarımıza aldıklarından daha fazlasını vermeleri için ilham kaynağı olma.
  3. Gezegenimiz:Küresel iş uygulamalarımız ve operasyonlarımızda çevresel sürdürülebilirliğin ön sıralarında yer almak için üzerimize düşeni yapma.

Bu vizyonun bir kısmına, karbon emisyonlarımızı azaltmak da dahildi. Bunu, planlamamızın 2 yıl öncesinde gerçekleştirerek tüm operasyonlarımızda karbon nötr olmayı başardık.

Bu yılın başında, yine planlamanın öncesinde operasyonlarımızın yüzde 100’ünün artık yenilenebilir enerjiyle çalıştığını büyük bir mutlulukla duyurmuştuk.

Ancak hâlâ yapılması gereken birçok şey olduğunun farkındayız. Bu nedenle, etkimizi azaltmak için tüm noktaları her açıdan değerlendiriyoruz.

Daha sürdürülebilir bir VMworld

VMworld Europe’u bu yıl daha sürdürülebilir hâle getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Örneğin, dijital imzaya geçiyoruz ve etkinlikteki işlerimizin kağıt yerine daha çok dijital olmasına odaklanıyoruz. Yaptığımız her şey kurumları, dijital bir temelle dönüşüm konusunda destekliyor. Ayrıca VMworld Uygulamasının teşvik edilmesi, artık kağıt haritalar yerine, elektronik bildirimlerin daha fazla tercih edilmesini (daha az el ilanı ve broşür) ve daha sezgisel bir deneyim sunulmasını sağlayacak. Üretim ve yeni kağıt ürünlerin basımını azaltma kapsamında artık yeni defterler de dağıtmıyoruz.

Tek kullanımlık plastikler de büyük bir sorun oluşturuyor. Bu yıl tek kullanımlık plastik su şişeleri yerine doldurulabilir şu şişeleri hediye ediyoruz ve etkinlik mekanına su soğutucuları yerleştiriyoruz. Ayrıca plastik pipetleri kaldırıyor ve mümkün olan her durumda metal ve cam kullanımını teşvik ediyoruz. Geri dönüşüme teşvik için de birçok noktaya geri dönüşüm kutuları yerleştiriyoruz.

Yerel inovasyonlar geliştirmek

Geri dönüşüm konusuna değinmişken bu yılki sırt çantalarımız da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Birçok kişinin sırt çantasına değer verdiğini biliyoruz ancak bunun yerine bir hayır kuruluşuna bağış yapma seçeneği de sunuyoruz. Ayrıca, tüm bilgileri vmware.com adresinde bulabileceğiniz için çantanın içine hiçbir fiziksel VMware içeriği de eklemeyeceğiz.

Etkinliğin sonunda geri dönüştürülecek olan rozetleri ve boyun askılarını toplayacağız, bu nedenle heyecan verici oturumlar, bilgilendirici atölyeler ve güçlü networkler oluşturma fırsatlarını değerlendirdiğiniz son günde, askılarınızı ilgili geri dönüşüm kutularına bırakmayı unutmayın.

Bir de gıda sorunu var. Barselona, zengin mutfağıyla ünlü. Yerel topluluğu desteklerken bunun da tadını çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle etkinlikteki tüm yiyecekler yerel ve mevsimindeki gıdalardan tedarik edilmiş olacak. Ayrıca, gıda atığını azaltmak için yerel toplulukla yemek paylaşmayı planlıyoruz.

Mümkün olan her yerde emisyonu azaltma

Özellikle Barselona gibi büyük bir şehre binlerce insanı getirdiğinizde yerel karbon emisyonlarını artırırsınız. Bu nedenle, toplu taşımanın ve araç paylaşımının kullanılmasını teşvik etme çalışmalarımızı hızlandırdık. Fira Barcelona Gran Via, yirmi dakikalık yürüme mesafesi içindeki üç metro hattıyla (biriyle doğrudan havalimanına gidebilirsiniz) iyi bağlantılı bir yerdir.

Toplu taşımayı kullanmanızı desteklemek için, kayıt sırasında size T10 ulaşım biletleri (Barselona 1. bölgede 10 adet metro, tramvay ve tren yolculuğunda kullanılabilir) verilecek.

Uzun yolculukta bir küçük adım

Son olarak bu yılki VMworld, dünyada etkimizi azaltmak ve iyiliği teşvik eden bir güç olma yolunda yalnızca bir adımdır. Bu devamlı bir süreç, yapacak daha çok şey var ve sonuna kadar gitmeye kararlıyız.


Category: Business

Tags: , , , ,

İlgili Yazılar

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy