Díky cloudové infrastruktuře získal Lundegaard flexibilitu potřebnou pro rozvoj svého podnikání

Zveřejněno 19/11/2018 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Společnost Lundegaard, která se zabývá širokým spektrem služeb v oblasti tvorby a provozu webových stránek, se potýkala s omezenými možnostmi flexibility a výkonu svého IT a nemohla tak plně vyhovět požadavkům svých zákazníků a inovovat své služby. Proto se rozhodla pro kompletní změnu provozního modelu svého IT. Přestala používat vlastní fyzické servery a ve spolupráci se společností GeeToo, která je poskytovatelem cloudu a partnerem VMware, se rozhodla pro přechod na model infrastruktura jako služba (IaaS) a přesun své infrastruktury do privátního cloudu.

Vedle vývoje a testování webových stránek poskytuje Lundegaard některým ze svých zákazníků i webhostingové služby. Proto společnost potřebovala řešení, které pomůže zvýšit pružnost její infrastruktury, zjednoduší správu a umožní neomezeně škálovat zdroje v závislosti na měnících se požadavcích podnikání svých klientů. „V roce 2016 jsme dospěli k názoru, že je třeba změnit celý provozní model našeho IT a posunout se k modelu IaaS (infrastruktura ve formě služby), tedy se zcela oprostit od vnímání fyzické části infrastruktury a pracovat s infrastrukturou čistě virtualizovanou,“ uvedl Tomáš Zajíček, CTO ve společnosti Lundegaard.

Jako partner, od kterého si bude Lundegaard infrastrukturu pronajímat, byla zvolena společnost GeeToo, poskytovatel cloudu a partner VMware. Poskytovatel GeeToo ji přesvědčil jak poměrem cena/výkon, tak i svým proaktivním zákaznickým přístupem a kvalitou služeb. Na základě požadavků a potřeb společnosti Lundegaard byl jako nejvhodnější řešení zvolen přesun infrastruktury do privátního cloudu. Infrastruktura společnosti je tak nyní provozována v rámci tří virtualizovaných datových center využívajících produkty VMware, konkrétně  VMware vCloud Director, VMware vSphere 6.5 a VMware NSX. Řešení poskytuje zákazníkům přehledné uživatelské rozhraní, kterým mohou svá virtuální datová centra ovládat.

Jedním z požadavků společnosti Lundegaard byla jistá míra autonomie ve správě svého datového centra. IT administrátoři mají jednotný přístup přes rozhraní VMware vCloud Director. Zde mohou ovládat a nahlížet na jednotlivé součásti infrastruktury jako celek. Díky pokročilým funkcím pro automatizaci navíc stráví správou IT infrastruktury výrazně méně času. „I když využíváme IaaS, stále preferujeme spíše samoobslužnost v rámci řešení, což byl i jeden z důvodů, proč jsme zvolili poskytovatele GeeToo a řešení VMware. vCloud Director má přehledné rozhraní poskytující podrobné informace o celém datovém centru a umožňující vykonávat běžné servisní úkony samostatně, aniž bychom museli využívat složitou cestu přes zákaznickou linku,“ vysvětluje Tomáš Zajíček, CTO ve společnosti Lundegaard.

V rámci privátního cloudu společnost provozuje veškerou serverovou infrastrukturu potřebnou k realizaci provozních služeb pro své zákazníky, tedy webhostingu. Někteří (menší) zákazníci využívají infrastrukturu sdílenou, ti velcí pak mají svou vlastní dedikovanou v rámci samostatného virtuálního datového centra. Zároveň provozuje firma v cloudu i svou interní IT infrastrukturu, tedy systémy potřebné k fungování Lundegaardu jako organizace. To jsou například systémy pro kolaboraci, serverové aplikace na podporu vývoje a nasazování a další.

Díky řešení VMware získala společnost Lundegaard vysoce dostupné prostředí se snadnou správou, vysokou škálovatelností a zároveň se výrazně zvýšil výkon celého prostředí. Společnost nyní může škálovat své zdroje v závislosti na požadavcích zákazníků a situaci na trhu a zároveň svým zákazníkům garantuje vysokou dostupnost a stabilní, bezpečné prostřední v souladu s požadavky na moderní IT. V neposlední řadě se přesunem do cloudu zvýšila i bezpečnost infrastruktury. Pokročilé funkce nástrojů VMware poskytují podrobný přehled o procesech v rámci infrastruktury a pomáhají tak včas odhalit případná bezpečnostní rizika.

S VMware vSphere 6.5 virtualizací jsme oproti dřívějšímu využívání fyzických serverů flexibilnější ve vytváření dedikovaných serverových prostředí, včetně případného navyšování či snižování kapacity dle skutečných, v čase se měnících potřeb klientů,“ uvedl Tomáš Zajíček, CTO ve společnosti Lundegaard.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy:

Související články

No related posts found

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy