Zaměřeno na: Modernizace datového centra

Zveřejněno 25/02/2019 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Vstoupili jsme do roku 2019 a rádi bychom zrekapitulovali některá důležitá oznámení týkající se našich strategických IT priorit.

Na těchto základních pilířích stojí náš přístup k podpoře, kterou poskytujeme našim zákazníkům. Zaměřujeme se na podporu jejich digitální transformace, od infrastruktury přes zabezpečení a poskytování služeb a aplikací po zkušenost koncového uživatele. V tomto příspěvku se zabýváme transformací sítí a zabezpečení, v dalších se věnujeme integraci veřejného cloudu, budování digitálního pracovního prostředí a transformaci bezpečnosti.

Modernizovat datové centrum znamená mít infrastrukturu schopnou podporovat agilitu, flexibilitu a škálovatelnost, jaké potřebuje digitalizovaný podnik. Znamená to mít základy, které dokáží udržovat konkurenceschopnost podniku v 21. století – a trend směřuje výrazně pryč od tradičních centralizovaných datových center: během příštích tří let podle predikcí poklesne podíl pracovních zátěží v lokálních datových centrech z dnešních 55 % na 41 %. Analytici společnosti Gartner očekávají, že v roce 2022 bude 75 % podnikem generovaných dat vznikat a bude zpracováváno mimo centralizované datové centrum nebo cloud, zatímco dnes je to 10 %.

To vše vyžaduje zcela nový přístup k datovým centrům. V této souvislosti jsme v loňském roce vydali řadu zpráv zaměřených na změnu způsobu, jakým zákazníci přemýšlí o svých datových centrech.

Velké projekty pro velké nápady

Jedno z klíčových oznámení zaznělo na konferenci VMworld 2018 US a týkalo se projektu Dimension. Jak vysvětlil Kit Colbert, technický ředitel divize cloudových platforem společnosti VMware, projekt vnikl, když jsme začali přemýšlet o tom, co by se stalo, „kdybychom dokázali nabídnout stejně radikálně jednoduché řešení jako VMware Cloud, ale v zákazníkově lokálním datové centru nebo na okraji sítě“. Jinými slovy, poskytovat softwarově definované datové centrum a hardware formou služby pro lokální prostředí.

Jedná se o významný krok s neméně významným přínosem pro zákazníky: snížení provozních nákladů a zjednodušení, konzistentnost mezi cloudem a datovým centrem a podpora širokého spektra aplikačních služeb. Ve stručnosti, skutečné digitální základy pro transformaci podniku.

A ještě dříve, než se uskutečnila evropská konference VMworld 2018, mohli jsme oznámit, že projekt Dimension vstoupil do fáze beta.

Další oznámení se týkalo posunu hranic toho, co bylo tehdy považováno za možné – Projektu Magna – autonomně řízeného datového centra. Ukázku jeho budoucích schopností založených na strojovém učení mohli shlédnout účastníci konference VMworld 2018 US. Na vlastní oči viděli, jak se projekt Magna umí učit a chápat chování aplikací do té míry, že dokáže modelovat, testovat a zvyšovat výkon sítě změnou konfigurace.

Staráme se o dnešek, abychom byli připraveni na zítřek

Dimension a Magna jsou velké, ambiciózní projekty, které revolučním způsobem změní náš pohled na datová centra. Ještě však nějakou dobu potrvá, než se objeví v každodenním provozu. Je proto důležité, abychom nepřestávali zlepšovat naše stávající produkty a umožňovat tak zákazníkům vytěžit z jejich infrastruktury maximum. Proto jsme na konferenci VMworld 2018 US představili dlouhou řadu inovací našich řešení, která tvoří digitální základy, od první aktualizace vSphere 6.7 a vSAN 6.7 po uvedení vSphere Platinum Edition.

Rozšiřujeme okruh partnerů, abychom zákazníkům nabídli přesně to, co potřebují

Žádný člověk není izolovaným ostrovem a totéž platí o dodavatelích technologií. Společnost VMware by neznamenala mnoho bez svých partnerů. Naši zákazníci požadují řešení, která naplní jejich požadavky, nikoli taková, která bychom my sami prosazovali. Proto je naprosto zásadní, abychom navazovali partnerství firmami, se kterými se můžeme vzájemně doplňovat – takovými, které dokáží podporovat, rozšiřovat a vylepšovat naše vlastní řešení a usnadňovat zákazníkům transformaci.

Jako příklad takové spolupráce můžeme zmínit společnost Equinix. Společně jsme vyvinuli způsob, jak pomocí platformy Equinix propojit lokální datová centra s cloudem VMware na AWS. řešení shrnul globální ředitel společnosti Equinix Kaushik Joshi: „Spojení cloudu VMware na AWS s řešením Equinix poskytuje jednoduchý přístup ke všem těmto prostředím prostřednictvím jediné propojovací a kolokační platformy. To znamená, že podniky mohou vytvářet hybridní cloudovou infrastrukturu a bezproblémově přenášet a rozšiřovat aplikace/ pracovní zátěže VMware z lokálních prostředí vSphere do cloudu VMware na AWS s nižšími náklady.“

Chcete-li se dozvědět více o modernizování datových center pomocí virtualizace, automatizace a orchestrace, stáhněte si naši názornou příručku.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy:

Související články

No related posts found

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy