Zaměřeno na: Integrování veřejného cloudu

Zveřejněno 18/02/2019 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Na začátku do roku 2019 a rádi bychom zrekapitulovali některá důležitá oznámení týkající se našich strategických IT priorit.

Na těchto základních pilířích stojí náš přístup k podpoře, kterou poskytujeme našim zákazníkům. Zaměřujeme se na podporu jejich digitální transformace, od infrastruktury přes zabezpečení a poskytování služeb a aplikací po zkušenost koncového uživatele. V tomto příspěvku se zabýváme transformací sítí a zabezpečení, v dalších se věnujeme modernizaci datových center, budování digitálního pracovního prostředí a transformaci bezpečnosti.

Cloud je všudypřítomný. Překážky, které bránily jeho zavádění, pomalu mizí a podniky objevují potenciál využití různých prostředí při transformaci. Podle společnosti Gartner vzroste hodnota trhu veřejných cloudových služeb v roce 2019 o 17,3 % na 206,2 miliardy dolarů z loňských 175,8 miliardy.

Konzistentnost ve všech prostředích

Pro VMware je cloud jediná cesta, který poskytne jakémukoli podniku či organizaci schopnost škálovat a rozšiřovat provoz konkurenceschopným, agilním a ekonomicky úsporným způsobem. Uvědomujeme si, že neexistuje univerzální řešení – jak loni řekla Louise Ostrom, viceprezidentka společnosti VMware pro cloud v regionu EMEA, poskytovatelé se budou postupně více specializovat. To spolu s povahou digitalizace globálního podniku povede ke vzniku složitého komplexu privátních a veřejných cloudů a lokálních prostředí, mezi nimiž aplikace potřebují volně přenášet a sdílet data. Proto je důležité, aby naši zákazníci měli k dispozici prostředky, které jim zajistí konzistentnost provozu a řízení na všech platformách.

Vstup do nových segmentů a oslovování nových cílových skupin

To je jeden z důvodů, proč se trvale zaměřujeme na integraci veřejného cloudu. Naše pokračující partnerství s Amazon Web Services a rozšiřování cloudu VMware na AWS je nesmírně důležité, abychom zákazníkům umožnili zvolit správná prostředí podle jejich potřeb. V průběhu roku jsme rozšířili nabídku – nejprve v březnu spuštěním služeb v AWS regionu Londýn. Brzy poté následovalo Sydney a zavedení nových funkcionalit, jak jsme oznámili na konferenci VMworld 2018 v USA.

A jako by to nestačilo, rok jsme zakončili rozsáhlejší expanzí – zprovoznili jsme služby v dalších regionech v Evropě a USA a zavedli nové bezpečnostní funkce.

Tento téměř nepřetržitý proud zpráv je důkazem sílící poptávky partnerů a zákazníků po cloudu VMware na AWS. Jsme koneckonců jenom podnikatelé – pokud se pro určitý produkt nenajde trh, nebudeme jej rozvíjet a nabízet širšímu okruhu zákazníků. Uběhlo necelých 18 měsíců od uvedení na trh a neustále přibývají noví zákazníci, kteří naše řešení využívají k přístupu do celosvětově nejoblíbenější veřejné cloudové služby, a to způsobem, který jej propojuje s jejich privátními cloudovými a lokálními řešeními.

Řada společností jako Stagecoach se rozhodla opustit model vlastnictví a správy hardwaru a jít cestou flexibilnějších digitálních základů. Ta toho dosáhla migrací některých ze svých nejdůležitějších podnikových aplikací do cloudu VMware na AWS, což umožnilo jejímu IT týmu soustředit se na tvorbu nových hodnot pro podnik.

Nebo společnost Trend Micro, která doplnila svůj stávající privátní cloud založený na technologii VMware vSphere cloudem VMware na AWS. To jí umožnilo snadno a rychle migrovat pracovní zátěže do veřejného cloudu s navyšováním kapacity na vyžádání, a to bez přerušení provozu aplikací.

Skutečně hybridní cloud

VMware Cloud na AWS však není jediný úspěšný produkt. Na konferenci VMworld 2018 Europe jsme hovořili o posilování partnerství s IBM, které se projevilo v novém řešení urychlujícím zavádění hybridních cloudů v podnicích. Generální ředitel společnosti VMware Pat Gelsinger je shrnul takto: „Nejnovější kroky v rozvoji našeho partnerství umožňují zákazníkům přesouvat, modernizovat a provozovat v cloudu IBM libovolné aplikace – VM, kontejnerizované i tradiční – včetně klíčových podnikových systémů.“

Efektivní řízení nákladů

Spolupráce s partnery je vynikající způsob, jak rozšiřovat náš ekosystém ku prospěchu zákazníků. Další způsob, jak zavést nové služby a funkcionality a získat nové odborné znalosti, nabízí fúze a akvizice. V říjnu jsme dokončili převzetí společnosti CloudHealth Technologies, díky němuž jsme mohli zákazníkům nabídnout přístup ke cloudové provozní platformě, která centrálně analyzuje a řídí náklady, využití, zabezpečení a výkon u nativních veřejných cloudů.

V oblasti integrace veřejného cloudu můžeme loňský rok označit za velmi úspěšný – a všechno naznačuje, že ten letošní bude ještě úspěšnější. Rýsuje se totiž další rozšiřování cloudu VMware na AWS a další skvělá partnerství.

Chcete-li zjistit, jak co nejsnáze zavést hybridní cloud, stáhněte si naši příručku.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy:

Související články

No related posts found

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy