VMware Pulse IoT Center 2.0 SaaS

Zveřejněno 21/08/2019 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

… pomáhá zákazníkům bezpečněji a rychleji zavádět internet věcí

 

Společnost VMware dnes oznámila vydání nové generace platformy VMware Pulse IoT Center pro správu okrajové infrastruktury a zařízení internetu věcí (IoT). VMware Pulse IoT Center 2.0 nabízí nové schopnosti pro detailní řízení celého životního cyklu IoT a okrajových zařízení, připojených senzorů a aplikací. S řešením Pulse IoT Center 2.0 je registrace a zprovozňování nových zařízení snadná a bezpečnější, což usnadňuje zavádění internetu věcí.

Edge computing a IoT hrají klíčovou úlohu při probíhající transformaci celých odvětví. Podniky a organizace všech typů a změření usilují o využití dat vznikajících na okraji sítě spolu se strojovým učením, pokročilou analýzou a umělou inteligencí s cílem zefektivnit provoz, získat vyšší akceschopnost a využít obchodní příležitosti nové generace.

VMware Pulse IoT Center je bezpečnější řešení pro správu okrajové infrastruktury a IoT zařízení při libovolném způsobu využití IoT a slouží jak IT, tak provozním složkám podniku. S pomocí Pulse IoT Center mohou podniky jednodušeji zavádět IoT, automatizovat správu i rozsáhlých implementací, rozšířit bezpečnostní standardy na okraj sítě IoT infrastrukturu a optimalizovat užitek z IoT dat.

Tempo zavádění výpočetních zdrojů na okraji sítě kvůli analýze dat zrychluje. Ve výzkumu společnosti Forrester Consulting 75 % manažerů uvedlo, že zavádění IoT na okraji sítě kvůli analýze je motivováno požadavkem na zpracování dat v reálním čase. [1] Společnost Gartner očekává, že „v roce 2025 bude 90 % podnikových dat generováno a zpracováváno mimo datové centrum.“ [2]

Edge computing a IoT mají již své pevné místo, ale se zaváděním IoT se stále pojí řada problémů. Bezpečně propojovat a koordinovat data pocházející s celého spektra různých zařízení může být složité a kvůli rozdílným operačním systémům a komunikačním protokolům často vznikají izolované ostrovy IoT. Takové izolované ostrovy jsou nutně nákladné a jejich správa neefektivní. Posilují také předěl mezi podnikovými jednotkami odpovědnými informační a provozní technologie. Platforma VMware Pulse IoT Center 2.0. řeší problémy vysoce distribuovaných, rozsáhlých systémů a inherentní bezpečnostní nedostatky okrajových a IoT prostředí.

Tato prostředí vyžadují zavedení konsolidované řídicí roviny pro vizualizaci, monitorování a zabezpečení různých typů okrajových systémů sloužících různým účelům, potenciálně s miliony připojených zařízení. Řídicí rovina platformy VMware Pulse IoT Center může sloužit IT i OT jednotkám a napomáhá jejich spolupráci.

 

Pulse IoT Center 2.0 poskytuje novou generaci schopností pro správu okrajových a IoT prostředí:  

  • Podpora SaaS: Pulse IoT Center 2.0 je k dispozici v podobě služby SaaS. Prozatím bude SaaS služby provozovat společnost VMware, později během roku 2019 je budou poskytovat partneři programu VMware Cloud Provider.
  • Připojování souborů zařízení s minimálním lidským zásahem: Nenáročné připojování nových zařízení, možnost hromadného zprovozňování zařízení a šablony zařízení zjednodušují a urychlují první implementace IoT.
  • Bezpečnější připojování nových zařízení: Registrace a připojení zařízení pomocí unikátního identifikačního tokenu zařízení nebo certifikátů a úvodní sběr běžných údajů o systému a vlastnostech připojovaného zařízení.
  • Pokročilá správa systémů: Jeden terminál a jedno rozhraní poskytuje přehled o velkém množství různých IoT a okrajových zařízení – umožňuje správu až milionů prvků. Umožňuje bezpečnější řešení problémů na dálku, nahrávání záznamů Syslog do Pulse IoT Center a vydávání příkazů a instrukcí branám.
  • Zdokonalené vzdálené aktualizace (OTA): Podrobné řízení a správa aktualizací firmwaru/softwaru včetně plánování, schvalování, aktivace a sledování postupu instalace. Rychlá konfigurace a zavedení aktualizací pomocí průvodce.
  • Správa kontejnerů: Vydávání příkazů kontejnerům běžícím na kompatibilních okrajových výpočetních systémech a branách.
  • Rozšířené výstrahy a upozornění: Nastavení výstrah pro skupiny spravovaných objektů a zasílání upozorňování e-mailem nebo externím subjektům prostřednictvím REST API. U zařízení lze nastavit výstrahy podle symptomů včetně hraničních hodnot. Podporované jsou i výstrahy pro offline zařízení a offline měření s dávkovým sběrem dat.
  • Přemostění mezi IT a OT: Podpora provozních technologií včetně monitoringu a výstrah pro všechna IoT zařízení a podpora požadavků IT na zabezpečení a kontrolu pomocí jediné platformy.

 

Další informace o nových funkcích jsou k dispozici zde.

Partneři programu VMware Edge and IoT Partner vydání Pulse IoT Center 2.0 nadšeně vítají.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: ,

Související články

Zveřejněno 10/09/2019 by vmwareczechrepublic

Jak může umělá inteligence pomoci

Při testování schopností Alexy nebo jiné umělé inteligence si můžete užít spoustu zábavy, ale některé praktické implementace AI dokáží skutečně transformovat pracovní prostředí.

Zveřejněno 08/10/2019 by vmwareczechrepublic

Nositelná digitální zařízení

Jedním z největších přínosů nositelných zařízení je nárůst produktivity. Uživatelé si nejprve pořizovali nositelnou elektroniku kvůli zdraví, kondici a zábavě, ale jak zaměstnanci, tak zaměstnavatelé začínají spatřovat její přínosy při práci.

Zveřejněno 14/08/2019 by vmwareczechrepublic

Nastává věk edge computingu?

Zákazníci hovoří o tom, že chtějí být akceschopnější a dynamičtější. Součástí jejich transformace proto musí být úvaha, kde a jak budou analyzovat data a získávat z nich užitečné poznatky.

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy