VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

VMworld is… het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

Geplaatst op 25/07/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Door: Viktor van den Berg, Solutions Engineer bij VMware Benelux

Loop jij ook warm voor onderwerpen als SDDC, Hybrid- & Multi-Cloud, Containerization en End User Computing? Dan is VMworld 2019 Europe hét event dat je zeker wilt bijwonen! Als ervaren VMworld-bezoeker deel ik graag mijn 10 belangrijkste redenen om VMworld te bezoeken. Doe er je voordeel mee!

VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

1. VMworld gaat over de laatste trends in de IT-industrie
Luister en leer van VMware-leiders als Pat Gelsinger, Sanjay Poonen, Raghu Raghuram en Ray O’Farrell over de laatste trends in de IT-industrie. Tijdens VMworld zijn er verschillende keynotes gepland, de belangrijkste vinden meteen aan het begin van de dag plaats. Neem zeker deel aan deze algemene sessies, want hier wordt het laatste nieuws gedeeld met het publiek!

Bekijk de agenda om te zien wanneer deze algemene sessies plaatsvinden (agenda voor de VS hier, agenda voor Europa hier).

2. Volg de beste breakout-sessies
VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

Tijdens VMworld heb je de mogelijkheid om breakout-sessies te volgen over veel verschillende onderwerpen. De content catalogus vertelt je precies welke verschillende breakout-sessies wanneer plaatsvinden. Je kunt de beschikbare sessies filteren op basis van product, type, niveau en natuurlijk op basis van het onderwerp waarnaar je op zoek bent. De belangrijkste onderwerpen voor VMworld 2019 zijn Hybrid Cloud, Multi-Cloud, Modern Apps, Networking & Security, Digital Workspace en opkomende trends. Uiteraard kun je ook op trefwoord zoeken in de content catalogus.

3. Volg een of meerdere hands-on labs
Wellicht ben je al bekend met de VMware hands-on labs: op hol.vmware.com kun je de oplossingen van VMware ontdekken in een live lab omgeving; 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. VMworld biedt je iets extra’s: tijdens VMworld worden nieuwe labs aan de catalogus toegevoegd die voor het eerst beschikbaar zijn tijdens het event – in de vorm van self-paced of expert-led labs.

Self-paced labs zijn lab modules van 15 tot 60 minuten. Ze worden aangeboden via een van de workstations die vanuit VMworld beschikbaar wordt gesteld. Je kuny ook je eigen laptop gebruiken. Self-paced labs zijn beschikbaar op basis van wie het eerste komt, het eerste maalt.

Daarnaast kun je deelnemen aan hands-on labs onder leiding van een expert. Voor deze door experts geleide hands-on labs moet je je eerst aanmelden via de content catalogus. Vorig jaar heb ik ook de hands-on labs-tour bijgewoond voor een kijkje achter de schermen. Zo zie je wat er allemaal nodig is om deze hands-on-labs te runnen. Dit is zeker de moeite waard!

4. Ontmoet jouw vCommunity-vrienden
VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

Bij VMworld is er ook meer dan genoeg tijd om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken binnen de vCommunity. Er zijn verschillende community spaces beschikbaar, waaronder VMTN & VMware {code}, VMUG, Partner Lounge, VMware Champions en meer. Bezoek ook de VMware-winkel waar ze gave goodies, − voor sommige VMworld-bezoekers is het verzamelen van mooie goodies een onderdeel van hun bezoek − kleding en boeken hebben. Op elke VMworld zijn een aantal vooraanstaande community-experts aanwezig om hun eigen boeken te signeren, dus zorg dat je een handtekening bemachtigt! Ben je een vExpert? Houd dan je e-mail in de gaten, want tijdens VMworld zijn er ook enkele speciale activiteiten voor vExperts.

5. Verken de Solutions Exchange
De Solutions Exchange is dé plek om de verschillende business units van VMware te ontmoeten en kennis te maken met bedrijven die samenwerken met VMware. Je leert hier meer over de oplossingen die een aanvulling vormen op jouw Software Defined Data Center-, Hybrid Cloud- of End User Computing-omgeving. De eerste keer dat je de Solutions Exchange betreedt, word je overvallen door een hoop kabaal en flitsende lichten . Bereid je goed voor en ga een gesprek aan met de bedrijven die voor jouw organisatie relevant zijn. Daarnaast kun je sponsorsessies bijwonen die plaatsvinden op de Solutions Exchange. De Solutions Exchange in Europa is groot… de Solutions Exchange in de VS is enorm! Reserveer dus zeker wat tijd in je agenda om met de aanwezige sponsors te praten (bedrijven die VMware US sponsoren vind je hier, Europese sponsors vind je hier).

6. Houd de specifieke community-sessies in de gaten
VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

Ben je vExpert of VMware Certified Design Expert (VCDX)? Houd dan je mailbox in de gaten om te zien of er nog speciale bijeenkomsten worden georganiseerd. Voor VCDX-gecertificeerde bezoekers wordt vaak een VCDX townhall georganiseerd, meestal komen er ook C-level executives naar deze bijeenkomst. Voor vExperts wordt er een vExpert borrel georganiseerd en er zijn speciale vExpert goodies beschikbaar.

7. Certificeren? Ook dat kan tijdens VMworld!
VMworld is de perfecte gelegenheid om je certificeringen bij te werken. Veel van de verschillende VMware Certified (Advanced) Professional-examens zijn met korting verkrijgbaar tijdens VMworld. Zo krijg je 50% korting op VCP- en VCAP-examens. Ook krijg je 25% korting op on-demand cursussen en 50% korting op een abonnement op VMware Learning Zone Premium, als je dit meeneemt tijdens je registratie voor VMworld. Meer informatie hierover vind je hier.

8. Geniet van San Francisco… of Barcelona
VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

Na verschillende edities van VMworld in Las Vegas, keert de Amerikaanse editie van VMworld terug naar San Francisco. San Francisco ligt aan de westkust van de VS en heeft veel te bieden. Als je voor het eerst San Francisco bezoekt, zorg er dan voor dat je een keer over de Golden Gate brug fietst. Dit is een leuke ervaring en een mooie tour langs de baai van San Francisco. Je kunt ervoor kiezen om over de brug naar Sausalito te fietsen en de veerboot terug te nemen naar Pier 39. Met name als je last hebt van een jetlag helpt deze verfrissende fietstocht. De locatie voor VMworld US is het Moscone Center, gelegen in het centrum van SFO. Mocht je nog wat vrije tijd over hebben, dan kun je altijd een rondje door de stad lopen, een bezoek brengen aan Union Square en van de sfeer in de stad genieten.

Barcelona is de locatie voor VMworld Europe. Een prachtige stad in het noordelijke deel van het Spanje. De locatie voor VMworld Europe is Fira Gran Via. De ingang van VMworld bevindt zich bij de noordelijke ingang van de Fira, dus wanneer je een taxi neemt, vraag dan naar Fira Gran Via Noord.

Fira Gran Via ligt op ongeveer 5 km van het stadscentrum. Persoonlijk zou ik geen hotel in de buurt van de Fira aanbevelen, het is beter om in een van de hotels in het centrum van de stad te verblijven, bijvoorbeeld rond Plaça Real of Plaça Catalunya. Het is vrij eenvoudig om van daaruit de Fira te bereiken, dit kan per taxi of met de metro (station Fira). Barcelona als stad heeft veel te bieden! Allereerst heerst er een geweldige sfeer. Als je voor de eerste keer in Barcelona bent, bezoek dan zeker de Sagrada Familia (het is sterk aanbevolen om je ticket vooraf te reserveren), La Boquería, de berg Montjuïc, Park Güell en Camp Nou. Boek indien mogelijk een paar extra dagen rond je bezoek om deze highlights te bezoeken.

9. Bezoek een of meer van de netwerkborrels en feesten
Tijdens VMworld draait het ook om plezier! Veel van de sponsors organiseren gedurende de week een gezellige borrel of een leuk feestje. Ook zal het lokale VMware Benelux team weer een borrel organiseren. Zorg dat je je hiervoor registreert, zodat je jouw lokale VMware contacten kunt ontmoeten. Wie voor VMworld geregistreerd staat zal automatisch uitgenodigd worden.

10. Bezoek het officiële VMworld Fest
VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)

Het VMworld Fest vindt traditioneel plaats op woensdagavond. VMworld Fest is het officiële VMworld-feest waar een beroemde artiest of band optreedt. Artiesten die eerder op VMworld hebben opgetreden, zijn bijvoorbeeld Blink 182, Fall Out Boy, Alabama Shakes, Black Keys, Kaiser Chiefs, Faithless en The Kooks. VMworld Fest vindt plaats op de locatie van het event (Europa), maar soms ook op een externe locatie. Als bezoeker van VMworld neem je automatisch deel aan VMworld Fest.

Registreer nu!
VMworld is... het event dat je niet wilt missen (en 10 redenen waarom je erbij moet zijn)
VMworld is een week vol training, leren, ontmoeten en participeren. Voer interessante gesprekken met je collega’s. Registreer nu (VS hier, Europa hier) als je hier deel van uit wilt maken!


Categorie: VMWorld

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 22/05/2019 door vmwarenetherlands

It’s time to make your mark – de registratie voor VMworld Europe is geopend!

In deze complexe, gedigitaliseerde multi-cloud-wereld is het een hele uitdaging te achterhalen welke tools u nodig hebt. De technologische veranderingen volgen elkaar snel op, dus u moet alle trends en updates die van belang zijn voor uw organisatie op de voet volgen. Daarom willen we onze klanten en partners optimaal ondersteunen om hun kennis te vergroten – via trainingen, […]

Geplaatst op 25/11/2019 door vmwarenetherlands

Terugblik op VMworld 2019 Europe

Van 4 tot 7 november was het prachtige Barcelona de locatie voor ons jaarlijkse event VMworld Europe, dat door meer dan 13.000 mensen werd bezocht. Het thema was “Make your Mark” en het event was erop gericht om mensen te laten zien hoe ze hun reis naar de cloud kunnen versnellen en gelijke tred kunnen […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy