Nederlands Kanker Instituut: ‘VDI by day, Compute by Night’

Geplaatst op 17/03/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) behoort tot de top 10 van kankercentra ter wereld. Het combineert een kankerkliniek met een onderzoeksinstituut dat zich tot doel heeft gesteld om kanker tot een chronische ziekte te maken. Het NKI vervult een belangrijke rol als nationaal en internationaal centrum voor wetenschappelijke en klinische expertise, ontwikkeling en training.

Het NKI werd al in 1913 opgericht. De oprichters wilden een kankerinstituut “waar patiënten met kwaadaardige gezwellen adequaat konden worden behandeld en waar kanker en aanverwante ziekten konden worden bestudeerd.” De kliniek had ruimte voor zeventien patiënten en in het laboratorium konden maximaal tien wetenschappers werken. Tegenwoordig werken er in totaal ongeveer 650 wetenschappers en ondersteunend personeel bij het Nederlands Kanker Instituut.

Wat was er nodig?
Om onderzoekers optimaal te kunnen faciliteren is de IT-afdeling is cruciaal. Of mensen nu bezig zijn met onderzoek of het verlenen van zorg, de werknemers van NKI moeten hun werk kunnen doen, met gemakkelijke toegang tot hun tools en apps. Roel Sijstermans, hoofd IT bij NKI: “De uitdaging voor onze IT-afdeling was om veel meer selfservice toe te passen voor onze gebruikers, omdat iedereen vaak op IT moet wachten.” Daarom moest NKI haar End User Computing-omgeving moderniseren. Het moest makkelijker worden om (meer) gegevens te delen en om onderzoek te doen. Dit betekent meer tijd voor de patiënt, omdat er geen tijdverspilling is doordat je constant in moet loggen. Verder is beveiliging erg belangrijk, omdat een ziekenhuis en onderzoekscentrum over veel persoonlijke en waardevolle onderzoeksgegevens gegevens beschikt.

De End User Computing-omgeving moest dus verbeterd worden. Met de nieuwe EUC-oplossing van VMware heeft het NKI veel meer rekenkracht. Vervolgens zou het een ‘waste of resources’ zijn om deze extra power alleen tijdens werktijd te gebruiken. Daarom besloot het NKI om deze rekenkracht beschikbaar te stellen voor onderzoek, zodat onderzoekers 24/7 de benodigde rekencapaciteit hebben om sneller ontdekkingen te doen. Door de EUC-infrastructuur ook ‘s nachts te gebruiken en met behulp van deep-learning software kankercellen te analyseren en te herkennen, gebruikt het instituut zijn End User Computing als een force for good. Zelf noemen ze deze aanpak: ‘VDI by day, Compute by Night’.

Bram van den Broek, Senior Postdoc: “Het genezen van kanker is een zeer lange keten van kleine ontdekkingen. Wat er gebeurt, is dat onderzoekers overdag gegevens verzamelen en beelden maken met microscopen. Deze plaatsen ze vervolgens in de rij waar andere gegevens wachten op analyse. ‘s Nachts gaan virtuele machines aan de slag om de gegevens en beelden te verwerken en te analyseren. Als je in de ochtend weer op je werkt komt zijn de gegevens geanalyseerd.” Hierdoor kan het NKI patiënten sneller van een diagnose voorzien. Roel Sijstermans, hoofd IT bij NKI: ”VMware biedt de technologie, maar ook de kennis om een ultramoderne infrastructuur en werkplek te creëren voor onze zorgverleners en onderzoekers.”

Lees hier meer over deze customer case.

Resultaat en de toekomst
Door gebruik te maken van innovatieve technologie heeft het ziekenhuispersoneel van NKI nu snel en gemakkelijk toegang tot medische gegevens en applicaties, waardoor beslissingen over behandelingen worden versneld en de patiëntenzorg wordt verbeterd. De onderzoekers van NKI kunnen nu gegevens in dagen – in plaats van weken – analyseren, waardoor doorbraken in kankeronderzoek worden versneld.

Watch on YouTube


Categorie: End-user computing

Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 28/03/2019 door vmwarenetherlands

Transformeer uw hardware met software

We weten dat veel van onze klanten strategische partners zijn van zowel Cisco als VMware. Klanten zeggen al jaren dat ze beide technologieën samen willen gebruiken. En dat kan. Het is bekend dat netwerken beter presteren wanneer hardware en software goed samenwerken. We stellen dus niet voor om te stoppen met het gebruik van hardware. […]

Geplaatst op 01/05/2019 door vmwarenetherlands

Geluk als basis voor geweldige resultaten

Chief Happiness Officer spil in initiatieven voor gelukkige en productieve werknemers Door: Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux & Chief Happiness Officer, VMware Het VMware-team in de Benelux heeft in de afgelopen jaren geweldige prestaties neergezet. Niet alleen de omzet, maar ook het aantal collega’s in de Benelux – nu al meer dan 150 […]

Geplaatst op 23/01/2020 door vmwarenetherlands

Klanten op de eerste plaats in een strategisch partnership – IBM en VMware

De beroemde dichter John Donne heeft ooit geschreven “no man is an island” (niemand is een eiland). Hetzelfde zou je kunnen zeggen over technologiebedrijven. De eisen van het digitale tijdperk zijn te groot en de eisen van klanten te uiteenlopend om hier alleen aan te kunnen voldoen.  Dit betekent dat het essentieel is om samen […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy