Hur kan teknik främja välstånd både idag och i framtiden?

Publicerades den 16/11/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Om vi gör en historisk tillbakablick på befolkningstillväxten utifrån ett globalt perspektiv kan vi se en enorm ökning av befolkningen. Faktum är att från de senaste fem decennierna visar utvecklingen på en enorm tillväxt som vi aldrig hade kunnat förutsäga, vilket påverkas av faktorer som att medåldern skjutit i höjden och den förlängda livslängden vi har nått idag. Detta har lett till en betydande global utmaning för jordens 7,6 miljarder invånare, eftersom det skapar ett otroligt tryck på det redan belastade ekosystemet.

I kontexten av detta, med främst klimatförändringarnas inverkan och den politiska instabiliteten världen befinner sig i, så skapas ett hot mot mänskligheten – en allt djupare och mer utbredd fattigdom. Uppskattningsvis beräknas klimatförändringarna leda till att över 100 miljoner människor hamnar i extrem fattigdom fram till år 2030 – om vi inte aktivt jobbar för att förändra det. I samband med att världens resursfördelning närmar sig en bristningsgräns, handlar det om att både lyckas säkra framtiden för levande, och kommande generationer. Vår målsättning är att öppna upp möjligheter till utbildning, hälsovård, bostäder, mat och trygghet för alla. Om vi ​​inte agerar nu för att ta itu med dessa utmaningar, kan deras inverkan vara oförändbara. Makten är i våra händer men som påven Francis varnade:

– ”Aldrig har mänskligheten haft sådan makt över sig själv, men ingenting garanterar att det kommer att användas klokt.”

Var med och bidra – smått som stort räknas
Det är inget enkelt uppdrag att skapa förändring, men vi är i mer behov av det än någonsin. Det är vår möjlighet och skyldighet att vara med och driva på för förändring, med betoning på positiv förändring för alla. Idag bedrivs det redan arbete i frågan. Exempelvis driver FN olika utvecklingsmål och projekt för att bekämpa fattigdom, hunger och utveckla hållbara städer. Det fungerar som en plan, och i kombination med flertal projekt för att skapa en bättre och mer hållbar framtid för hela världens befolkning. FN:s arbete är ett konkret exempel för att lyckas skapa en global förändring utifrån ett perspektiv där världens ses som ett multi-nationellt samhälle. Dock räcker det inte med en process, eller en aktör som ger drivkraft och jobbar för att upprätthålla en förändring. Vi behöver också tänja på gränserna för vad som är möjligt och med hjälp av tekniken utnyttja möjligheternas fulla kapacitet för att skapa förändring.

Vi på VMware är idag med och bidrar till förändring, med enbart virtualisering av infrastruktur har vi kunnat rädda planeten från koldioxidutsläpp som motsvarar ett utsläpp från 18 miljoner bilar som kör 200 miljarder mil. Vi inser att detta enbart är ena sidan av myntet. Inget företag kan förändra allt och arbete i avskildhet bidrar enbart till att lösa en del av problemet. Vad kan vi göra tillsammans och se till att teknisk innovation bidrar till positiva trender?

Vi har gjort en rapport på detta tema, se gärna mer här.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 22/03/2019 av vmwaresweden

Den digitala transformationen bereder vägen för en förbättrad interaktion med kunderna i CaixaBank

Digital transformation är ett allt mer relevant ämne i alla branscher och bankväsendet är inget undantag. CaixaBank är den ledande privatbanken i Spanien med mer än 16 miljoner kunder och den anses som en av de mest innovativa i världen. Med en marknadsandel på 32 procent har CaixaBank den största digitala kundbasen i landet. För […]

Publicerades den 29/08/2018 av vmwaresweden

VMware och Telia: Så omvandlas telekomnätet med virtualisering och molnlösningar

Mobila och trådlösa tekniker har genomgått systematiska generationsuppdateringar de senaste tre decennierna. Nästa uppdatering – 5G – är inte bara en stegvis uppdatering från 4G, utan ett betydligt större steg framåt. 5G utlovar mer effektivitet, förbättrad säkerhet, lägre fördröjning, ökad nätkapacitet samt 10 eller 100 gånger snabbare dataanslutningar. Dessutom ger 5G trådlös teknik bättre konvergens […]

Publicerades den 31/10/2019 av vmwaresweden

Hur många av era kunder förstår er fulla potential?

I det senaste blogginlägget tittade vi på vilken roll molnleverantörer har när det gäller att aktivera kunder så att de kan förverkliga idéer – eller att överbrygga genomförandegapet när det gäller innovationer. För vissa kan det verka som ett betydande steg – från att sälja molntjänster till att stötta förändring. Ändå är de bägge nästan […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy