Sälj som hantverk

Publicerades den 14/11/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

En stor utmaning för många säljare är att de inte alltid förstår produkterna och tjänsterna som de själva säljer. Det blir för stort fokus på att sälja, och för lite fokus på visionen och vad de nya lösningarna faktiskt innebär för verksamheten och kunden. IT-branschen är en bransch där det händer mycket och där det kan vara svårt att förstå vad lösningarna innebär för olika företag. Därför blir kundförståelsen och story telling ännu viktigare.

Denna utmaning har VMwares Sverigechef Per Gustafsson valt att bemöta genom att anordna ett talangprogram för säljare från Atea och Dell. Förra årets talangprogram blev en riktig succé, och det rådde därför ingen tvekan om att programmet skulle få en andra upplaga i år. Per besökte själv Atea och Dell för att hålla en presentation om programmet. Därefter fick företagens unga säljare ansöka och motivera varför de skulle antas. Programmet hade ett hundratal sökanden och fem deltagare från respektive företag valdes ut.

– Talangprogrammet har pågått under hela 2018 och vi som deltagit fick möjligheten att besöka VMwares stora event VMworld nu i november. Hela programmet har varit jättelärorikt och mötena under året har haft olika inriktningar. Vi har fått möta kunder såsom SAAB och Skistar, lära oss mer om olika lösningar och framförallt lära oss mer om sälj som ett hantverk, förklarar Igor Lilja, säljare och en av deltagarna från Atea.

Idé på export
Eftersom talangprogrammet har blivit en så stor succé i Sverige pågår det diskussioner om hur detta kan tas vidare till fler länder och marknader, men helt enkelt är det inte.

– Per är verkligen så passionerad och har tagit sig an oss som individer. Jag tror faktiskt att det kan bli en liten utmaning att ta vidare detta koncept. Per är liksom själen i hela programmet och det är inget som helt kan kopieras, men det ska bli intressant att se. Alla unga säljare hade verkligen fått nytta av ett liknande program, säger Terese Brännström, säljare och en av deltagarna från Atea.

Allt är inte frid och fröjd
Deltagarna uppskattar alla nya säljverktyg de har fått. De säger sig verkligen ha förstått innebörden att grundligt förbereda ett kundmöte med frågeställningar för att ta sig an kunden de möter. Fokusera mer på hur du kan hjälpa kunden och inte på att sälja mer – om du är till hjälp, kommer säljet som en bonus.

– Jag uppskattar verkligen att Per har varit så ärlig och delat med sig av sina misstag. Det är verkligen okej att misslyckas och du kan dessutom lära dig något från det. Jag tycker att det är viktigt att vi har lyft psykisk ohälsa – det är ett stort samhällsproblem, inte minst bland oss unga, säger Amina Henaien, säljare och en av deltagarna från Dell.

Amina fortsätter:

– Jag är så stolt att jag har varit en del av talangprogrammet. Jag har lärt mig så mycket och detta har verkligen öppnat många dörrar för mig. Ett genomgående tema nu under VMworld har varit att tekniken i sig är neutral och att vi måste använda den med goda avsikter för att också göra gott. Goda handlingar behöver självklart inte innefatta teknik, och kan ske på olika nivåer i samhället. Talangprogrammet är ett sådant initiativ som vill bidra med ökad kunskap.


Kategori: Event

Taggar: , , , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 29/08/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware levererar branschens enda kompletta mjukvarudefinierade nätverks- och säkerhetsstack byggd för multi-cloud

VMware lanserar nu en bred uppsättning nätverks- och säkerhetsinnovationer som ytterligare stärker företagets erbjudande för virtuella nätverk i molnet. VMwares mjukvarudefinierade nätverkslösningar har hittills installerats hos 13 000 kunder, hos 88 av de 100 största bolagen på Fortune 100-listan samt hos åtta av de tio största teleoperatörerna. Över 150 000 lokalkontor nås också med hjälp […]

Publicerades den 23/11/2018 av vmwaresweden

VMworld dag två – möjlighetens pionjärer

Det fanns en rockstjärneatmosfär i luften, när Sanjay Poonen, VMwares Chief Operating Officer, steg upp på scenen under VMworlds andra dag. Han blev utan tvekan hjälpt av livebandet som spelade en upplyftande version av George Michaels hit Freedom! ’90, samtidigt som Sanjay själv sjunger ordet ”freedom” ut publiken. Med den överväldigande energin i rummet stod […]

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy