Låt inte system och kompetens stå i vägen för din molnstrategi

Publicerades den 12/12/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Många verksamheter har nu färdigställt eller är i en process för att skapa sin molnstrategi, ofta baserat på en hybridmodell. De som kommit en bit i sin exekvering av strategin stöter ibland på lite hinder. Om vi tittar på lite statistik, så visar siffror från Ovum att 20 procent av verksamheters affärsprocesser nu hanteras i molnet. Det är ju en god början. Men, det innebär ju också att 80 procent av de affärskritiska processerna och datan fortfarande hanteras on-premise. Att det ser ut på det här sättet har ju många skäl. En stor anledning är att verksamheterna inte lyckas uppnå den prestanda eller den regelefterlevnad som de behöver med en molnmiljö, eller att de helt enkelt inte kan eller lyckas migrera över gamla legacy-system till molnet.

Ett annat skäl är kompetens. Enligt en rapport från OpsRamp uppger 94 procent av de tillfrågade IT-chefer att de har svårt att hitta personer med rätt kompetens och erfarenhet för att kunna hantera just molnmiljöer och att flytta över befintlig miljö till molnet. Nu börjar det ju bli riktigt problematiskt. Både tekniska och personella utmaningar sätter käppar i hjulen för att uppfylla verksamhetens molnstrategi, och realisera de vinster och fördelar som molnet kan ge.

Realisera molnstrategin
Vi på VMware har haft ögonen på dessa problem under en lång tid och vi har också lanserat en rad lösningar och initiativ för att underlätta för verksamheter att nå full potential med molnet.

VMware Cloud Foundation är en av dem. Det är en SDDC-plattform som integrerar vSphere, VMware vSAN och VMware NSX, och som därför också kan skapa en enhetlig arkitektur och samma driftsförfarande för både on-premise-miljön och molnet.

Med VMware Cloud Foundation är det möjligt att bygga integrerade hybridmoln på ett effektivt sätt, där laster, lagring, nätverk, säkerhet och molnhantering hanteras som olika tjänster. Det gör att de flesta företagsapplikationer kan köras i en hybridmiljö.

Mer och bättre
Under vårt kund-och partnerevent VMworld bekräftade vår CEO Pat Gelsinger att Cloud Foundation 3.5 ska komma i februari nästa år. Cloud Foundation 3.5 ska ge fler integreringsmöjligheter, nytt stöd för Kubernetes och innovativa uppdateringar av infrastruktur- och manageringsportföljen.

Grymma resultat
Det är riktigt uppiggande att se hur väl de kunder som redan tagit Cloud Foundation i drift kan realisera fördelarna. Vi vill inte peka ut någon enskild, men vi har sett konkreta exempel på att installationstider för ett företags tjänster kunnat gå från 18 månader till 45 minuter, och där har Cloud Foundation spelat en avgörande roll.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 11/10/2017 av blogsadmin

VMware och SAP i IoT-samarbete

Vi inleder ett samarbete tillsammans med SAP för att skapa en integrerad lösning som ska göra IoT-projekt snabbare att införa och mer skalbara. Vi ska tillsammans med SAP utveckla en IoT-anpassad arkitektur där vi står för infrastrukturdelen och SAP för applikationsdelen. Arkitekturen kombinerar VMware Pulse IoT, som ger företag en enhetlig infrastruktur för alla IoT-projekt och […]

Publicerades den 06/11/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware släpper molnnyheter, för såväl produkter som partner

VMware, en ledande innovatör inom enterprise-mjukvara, investerar i lösningar som kan hantera flera molnmiljöer och främjar möjligheterna med hybridmoln, från datacentret till slutanvändarna. Därför släpper nu företaget en rad nyheter inom molnområdet i samband med användarkonferensen VMworld 2018 i Barcelona denna vecka. Många verksamheter har utmaningar med att realisera den fulla potentialen i sin molnstrategi, […]

Publicerades den 16/07/2018 av vmwaresweden

Träna dina innovationsmuskler!

Nyligen genomförde VMware tillsammans med Cass Business School i Storbritannien en studie över hur olika organisationers innovationsarbete. Många företagsledare underskattar snabbheten och omfattningen av den digitala transformationen. De flesta organisationer investerar i innovation och har utvecklat strategier för detta arbete men ofta brister det i genomförandet – att implementera nya affärsmodeller eller att omvandla idéer […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy