Träna dina innovationsmuskler!

Publicerades den 16/07/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Nyligen genomförde VMware tillsammans med Cass Business School i Storbritannien en studie över hur olika organisationers innovationsarbete. Många företagsledare underskattar snabbheten och omfattningen av den digitala transformationen. De flesta organisationer investerar i innovation och har utvecklat strategier för detta arbete men ofta brister det i genomförandet – att implementera nya affärsmodeller eller att omvandla idéer till affärsresultat.

Professor Feng Li, Head of Technology and Innovation Management vid Cass Business School, har fyra tips till företagsledare som vill effektivisera innovationsarbetet:

  1. Innovation genom att experimentera

Hos de flesta företag är relationen mellan innovation och genomförande linjär, där förväntade resultat är fastställda från början. Det funkar inte i dagens snabba innovationstempo. Företag bör istället ge klartecken till nya idéer snabbare och anpassa strategin efter hur utvecklingsarbetet går. Strategi och genomförande bör gå hand i hand och justeras löpande. Annars kan idéer bli föråldrade innan de har förverkligats.

  1. Leta inte alltid efter någonting nytt

Många organisationer investerar mycket tid och ansträngningar i att utveckla ”nya“ affärsmodeller för att digitala tekniker bättre ska kunna stödja strategiska förändringar och innovation. Men med nya tekniker som utökar gränserna för vad som är möjligt utnyttjas potentialen sällan fullt ut. Istället bör företag fokusera på att anpassa de affärsmodeller eller tekniker som redan används inom andra områden eller helt enkelt ta bort de trösklar som försvårar förändringar.

  1. Stöd kulturell förändring genom teknisk infrastruktur

Att utveckla en holistisk innovationsstrategi kräver mer än en förändring i tankesätt och företagskultur. För ett långsiktigt framgångsrikt innovationsarbete måste företag säkerställa att detta arbete kan ske både snabbt och effektivt. Seniora företagsledare måste ta strategiskt ansvar för att rätt digitala infrastruktur finns och att resurser snabbt kan skalas upp genom hela den breda infrastruktur som finns idag, med en uppsjö av enheter, applikationer och moln.

  1. Se upp för avståndet

Många företag erkänner att de inte är bra på att omvandla nya idéer till verkliga affärsresultat. För att citera Kevin O’Connor på globala informationsföretaget IHS Markit: ”Innovation bör behandlas som en muskel som behöver tränas, ju mer du använder den desto starkare blir den”. I dagens dynamiska affärsklimat måste företags innovationsarbete ske parallellt med att verksamheten fortgår, utan att alla svar ligger på bordet. Att vara innovativ betyder att skapa och underhålla rätt kapacitet för att kunna förverkliga bra idéer – i rätt tidpunkt – samtidigt som man återkommande ser över och uppdaterar strategiska planer för att anpassa dessa efter den senast tillgängliga informationen.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 17/04/2019 av vmwaresweden

Förändra din hårdvara med mjukvara

Vi vet att många av våra kunder även är strategiska partner till Cisco. I åratal har de sagt att de vill använda bägge företagens teknik tillsammans. Och det kan de göra. Det är ingen hemlighet att nätverk fungerar bättre när hårdvara och mjukvara arbetar ihop. Vi menar inte att ni ska avveckla er hårdvara. Vi […]

Publicerades den 16/09/2019 av vmwaresweden

Informationssäkerhet räddar liv på Internationella Rödakorskommittén

Det pågår för närvarande 32 väpnade konflikter i världen, och antalet naturkatastrofer ökar snarare än minskar. Miljontals människor påverkas av dessa konflikter och kriser. En av de viktigaste uppgifterna för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) är därför att överbringa dem den hjälp de så brådskande behöver. Utöver det har den humanitära organisationen till uppgift att lindra mänskligt […]

Publicerades den 06/11/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware presenterar förbättringar i Workspace ONE

VMware, en ledande innovatör inom enterprise-mjukvara, presenterar idag nya funktioner i sin datadrivna plattform Workspace ONE. Nyheterna omfattar bland annat förbättringar av säkerheten och modern hantering av kunders heterogena arbetsmiljöer, samt en bättre användarupplevelse för anställda som använder olika appar och enheter. Plattformen får dessutom nya funktioner kopplade till VMwares ekosystem av partners, vilket gör […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy