Informationssäkerhet räddar liv på Internationella Rödakorskommittén

Publicerades den 16/09/2019 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Det pågår för närvarande 32 väpnade konflikter i världen, och antalet naturkatastrofer ökar snarare än minskar. Miljontals människor påverkas av dessa konflikter och kriser. En av de viktigaste uppgifterna för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) är därför att överbringa dem den hjälp de så brådskande behöver. Utöver det har den humanitära organisationen till uppgift att lindra mänskligt lidande, skydda befolkningens liv och hälsa, samt mänsklig värdighet. Ett väl fungerande IT-system med ny teknik är ovärderligt för ICRCs arbete: personal och frivilliga runtom i världen måste kunna kommunicera snabbt och enkelt med varandra och förlita sig på en säkra, globala anslutningar. Om så inte är fallet kan människors liv vara i fara. Med dess tekniska lösningar ger VMware avgörande bidrag till att säkra verksamheten för det största humanitära nätverket i världen och för att underlätta kommunikation.

Snabb och enkel drifttagning av servrar i hela världen tack vare VMware vSphere
ICRC:s personal och frivilliga sätts in över hela världen och måste snabbt få kontakt med huvudkontoret i Genève. I många fall har de inte IT-support på plats för detta ändamål. Tack vare datacentervirtualisering med VMware vSphere kan ICRC enkelt och snabbt sätta in nya tjänster runtom i världen för att tillgodose sin infrastrukturs komplexitet. De har filialer och läger i många olika länder. ICRC har nu fler än 1 500 virtuella maskiner på sitt datacenter i Genève. Säkerhetsaspekter är också viktiga vid datacentervirtualisering: det är anledningen till att vi använder NSX, vilket gör att vi kan mikrosegmentera de kritiska datafarmerna i våra datacenter.

Dataöverföringar kan vara skillnaden mellan liv och död
Säkerhet är också ett viktigt nyckelord när det gäller data från krisområden som ICRC samlar in från människorna som har påverkats. Genom att samla in personuppgifter kan ICRC få bättre överblick över situationen och lokalbefolkningens behov, särskilt om situationen är för farlig för att skicka personal till området. Genom denna datainsamling kan organisationen dessutom täcka in ett annat viktigt verksamhetsområde: informationen gör det möjligt att återförena familjer och underlättar för att lokalisera saknade personer. Men mycket skada kan åstadkommas med dessa data om de hamnar i orätta händer. För att inte äventyra människors liv i onödan behöver ICRC därför ett absolut säkert nätverk. Den humanitära organisationen hittade en lösning på detta problem med plattformen för nätverksvirtualisering VMware NSX® Data Center. Plattformen infördes smidigt i ICRCs miljö 2017 tack vare det mångåriga samarbetet mellan VMware och ICRC. Den hjälper ICRC att fortsätta med sitt arbete:

”Vi är en humanitär organisation och har därmed ett stort ansvar. Vi samlar bara in data av medmänskliga skäl. En dataläcka skulle allvarligt skada Röda korsets rykte”, sade Charlotte Lindsey-Curtet, ansvarig för digitalisering och data på ICRC.

Lindsey-Curtet hanterar en viktig förutsättning för ICRCs arbete. Organisationen finansieras huvudsakligen av frivilliga bidrag, så en stark profil och förtroende för uppriktigheten i det humanitära arbetet är nödvändig för dess överlevnad.

VMwares teknik bidrar till att stödja det viktiga arbete som Internationella Rödakorskommittén utför runtom i världen. Tack vare de VMware-produkter som används på ICRC kan organisationen fokusera på sitt uppdrag och hjälpa människor i krisområden när de behöver det.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 12/12/2018 av vmwaresweden

Låt inte system och kompetens stå i vägen för din molnstrategi

Många verksamheter har nu färdigställt eller är i en process för att skapa sin molnstrategi, ofta baserat på en hybridmodell. De som kommit en bit i sin exekvering av strategin stöter ibland på lite hinder. Om vi tittar på lite statistik, så visar siffror från Ovum att 20 procent av verksamheters affärsprocesser nu hanteras i […]

Publicerades den 17/04/2019 av vmwaresweden

Förändra din hårdvara med mjukvara

Vi vet att många av våra kunder även är strategiska partner till Cisco. I åratal har de sagt att de vill använda bägge företagens teknik tillsammans. Och det kan de göra. Det är ingen hemlighet att nätverk fungerar bättre när hårdvara och mjukvara arbetar ihop. Vi menar inte att ni ska avveckla er hårdvara. Vi […]

Publicerades den 14/11/2018 av vmwaresweden

Sälj som hantverk

En stor utmaning för många säljare är att de inte alltid förstår produkterna och tjänsterna som de själva säljer. Det blir för stort fokus på att sälja, och för lite fokus på visionen och vad de nya lösningarna faktiskt innebär för verksamheten och kunden. IT-branschen är en bransch där det händer mycket och där det […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy