Fokus på: Modernisering av datacentret

Publicerades den 17/01/2019 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Nu när vi gått in i 2019 tänkte vi sammanfatta några av de viktigaste nyheterna som ger stöd åt våra strategiska IT-prioriteringar.

Dessa stöttepelare definierar hur vi tar itu med supporten vi ger våra kunder. På VMware är vi inriktade på att ge support åt deras digitala omvandling, från infrastruktur genom leverans och säkerhet till slutanvändarupplevelsen. I det här inlägget tar vi en titt på modernisering av datacentret. Du kan även läsa våra andra inlägg om att integrera det offentliga molnet och möjliggöra den digitala arbetsplatsen och omvandla säkerheten.

Modernisera datacentret innebär att ha en infrastruktur med kapacitet att stödja de rörliga, flexibla och skalbara tillvägagångssätt som digitaliserad verksamhet kräver. Det handlar om att ha en grund som är kapabel att göra din organisation konkurrenskraftig i det 21:a århundradet – och trenden är väldigt långt borta från traditionella, centraliserade datacenter: under de kommande tre åren förväntas andelen av arbetsbelastningen på lokala DC sjunka från 55 procent till 41 procent. För 2022 förutspår Gartner att 75 procent av data genererade i storföretag kommer att skapas och bearbetas utanför detta datacenter eller molnet, upp från 10 procent.

Allt detta kräver en helt annan syn på datacenter. För att tillgodose detta har vi släppt ett antal pressmeddelanden under året som gått, i syfte att ändra kunders sätt att tänka på sina datacenter.

Stora projekt för stora idéer

En av de viktigaste nyheterna kom ut vid VMworld 2018 i USA – Project Dimension. Kit Colbert, CTO – Cloud Platform Business Unit vid VMware, förklarar att det uppstod när vi började tänka på vad som skulle hända ”om vi kunde leverera samma radikala enkelhet som VMware Cloud men göra det för kundernas lokala datacenter och edge-platser”? För att uttrycka det annorlunda, leverera SDDC och hårdvara-som-en-tjänst till lokala platser.

Det är ett betydande steg, med avsevärda fördelar för kunder: minskade driftkostnader och minskad komplexitet, konsistens mellan moln och datacenter och support för en bred och varierad skala av applikationstjänster. Kort sagt, en sann digital grund för företag i omvandling.

Det räckte inte med det, när tidpunkten för VMworld 2018 Europa väl kom så kunde vi meddela att Project Dimension gick in i beta.

En annan nyhet som flyttat fram gränserna för vad man tidigare trodde var möjligt är Project Magna – det självkörande datacentret. Med hjälp av maskininlärning sammanfattades dess projekterade kapacitet vid inledningsdemonstrationen vid VMworld 2018 USA. Åhörare bevittnade hur Project Magna kunde lära sig och förstå applikationens beteende så bra att den kunde modellera, testa och sedan konfigurera om nätverket för att förbättra prestandan.

Ta hand om dagsläget som förberedelse för morgondagen

Det var de stora, ambitiösa punkterna som kommer att revolutionera hur vi ser på datacenter. Men det är en bit kvar innan de kan användas i en vardaglig miljö, och det är viktigt att vi fortsätter att förbättra våra befintliga produkter så att kunderna kan fortsätta att få ut det mesta ur sina infrastrukturinvesteringar. Det var därför som VMworld 2018 USA förde med sig en massa uppdateringar av den digitala grunden. Från uppdatering 1 för både vSphere 6.7 och vSAN 6.7, till introduktionen av vSphere Platinum Edition.

Partnerskap för att ge våra kunder exakt vad de behöver

Ingen människa är en isolerad ö, och inte heller teknikleverantörer. VMware skulle inte vara mycket utan sina partners. Våra kunder behöver lösningar som möter deras krav, och inte de som vi kanske vill diktera. Därför är det väldigt viktigt att ingå partnerskap med kompletterande företag som kan ge support, förstärka och förbättra våra egna erbjudanden för att aktivera våra kunders omvandlingar.

Ett exempel på detta är arbetet vi gör med Equinix. Vi har jobbat tillsammans för att hitta ett sätt för Platform Equinix att ansluta till lokala datacenter med VMware Cloud på AWS. Kaushik Joshi, en global verkställande direktör på Equinix, sammanfattade det när han skrev ”VMware Cloud på AWS via Platform Equinix ger en ”enkel knapp” för att aktivera åtkomst till alla dessa miljöer genom en enkel sammankoppling och colocation-plattform. Det innebär att företag kan skapa en hybridmolninfrastruktur för att smidigt migrera och bygga ut VMware applikationer/belastningar från lokala vSphere-baserade miljöer till VMware Cloud på AWS mot en lägre kostnad”.

För mer information om att modernisera ditt datacenter med virtualisering, automatisering och iscensättning, se denna praktiska handledning.

 


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 17/04/2019 av vmwaresweden

Förändra din hårdvara med mjukvara

Vi vet att många av våra kunder även är strategiska partner till Cisco. I åratal har de sagt att de vill använda bägge företagens teknik tillsammans. Och det kan de göra. Det är ingen hemlighet att nätverk fungerar bättre när hårdvara och mjukvara arbetar ihop. Vi menar inte att ni ska avveckla er hårdvara. Vi […]

Publicerades den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativt införande av VMware-teknik i samband med OS

AV Rasmus Holtet Rüsz, SNR. Regi systemteknik, Japan, VMware KK När jag år 2005 anställdes av VMware som en av de första i Danmark, var jag inte medveten om den resa som väntade såväl rent mänskligt som professionellt. Min ingång till VMware, som då fortfarande var att betrakta som ett startup, blev i positionen som […]

Publicerades den 16/07/2019 av vmwaresweden

Det nya mjukvarudefinierade datacentret sätter Porsche Informatik i förarsätet

Elektriska drivsystem, delningsekonomin, uppkopplade bilar och autonom bilkörning: med tanke på dessa trender har fordonsindustrin inget annat val än att byta kurs. Porsche Informatik – Porsche Holdings mjukvarukontrollcenter – är navet kring vilket denna dynamik kretsar. Banbrytande lösningar för mobilitetens framtid går bara att bygga på en grund av människor som har de verktyg de […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy