2017’nin Öne Çıkan Noktaları

Yayınlanan 28/12/2017 by blogsadmin
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Artık yılın yarım kalmış işlerinin tamamlanıp, fazlasıyla hakkedilmiş bir dinlenmeden sonra, yeni fırsatların gözlenmeye başlandığı bir zamanındayız. Bunu yapmak için bir önceki yılda elde edilen başarıların değerlendirmesinin yapılması gerekiyor. Satış sunumlarından rekor kıran etkinliklere, heyecan veren inovasyonlardan fikirlerin paylaşıldığı yeni yollara, 2017’nin önemli noktalarını çıkardık.

VMworld Europe’da dönüştürücü teknoloji

VMworld bizim için her zaman yılın en öne çıkan etkinliği olmuştur ve 2017’de de bu durum değişmedi. Müşterilerin, ortaklarının, medyanın, üst düzey yöneticilerin, BT yöneticilerinin, analistlerin ve başarıların inşasını, ilerleyen teknolojiyi ve ilham veren etkileşimleri duymak isteyen herkesin oluşturduğu 11.000 katılımcı, bu yılın VMworld Europe etkinliğini bu zamana kadar ki en büyük etkinlik yaptı.

Hiper-bütünleşiğin yılı

Sadece Barselona’daki etkinliğimizin gerçekleştiği 3 gün değil, 2017’nin tamamı VMware için birçok açıdan muazzam bir yıl oldu. Hiper-bütünleşik ise bunlardan biri. IDC’ye göre, 2017’nin ilk çeyreğinde hiper-bütünleşikli sistemlerin satışı bir önceki yıla kıyasla %64,7 artış gösterdi. Buna benzer bir artışı, vSAN 6.6’nın piyasaya sürülmesinin ardından her hafta 100 vSAN müşterisinin eklenmesi ile gördük. Bu da eylül başından itibaren gelişmiş güvenlikten, düşük sahip olma maliyetinden ve güvence altına alınmış firma istikrarından faydalanan 10.000 vSAN müşterisi anlamına geliyor.

Dijital Çalışma Alanlarının Güçlendirilmesi

Bir diğer kazanım da, son kullanıcılara kolaylıklar sağlayan ve dijital dönüşümün önem kazanan bir uzantısı olan dijital çalışma alanları oldu. Bu yeni BT yaklaşımı, çalışanlara, o anda nerede olurlarla olsunlar, kendi seçtikleri cihazlarda ihtiyaç duydukları uygulamaları kullanarak kendilerinden beklenen işleri ve sonuçları ulaştıracak şekilde çalışabilmelerine olanak sağlıyor. Tüm sektörlerin en önemli odak noktalarından biri olan üretkenlik ve çalışan katılımında da görüldüğü üzere, çalışanlara esin veren teknoloji giderek daha da ön saflarda yerini alıyor.

Birlikten Kuvvet Doğar

Bulut ortamlarının yayılması ve devam etmesi, birçok kurumun farklı türlerdeki bulutları kullanabilmesi anlamına geliyor. Kurumlar dijital dönüşüm yolculuklarında ilerlerken bütün bu ortamları birleştiren bir yaklaşım içerisinde olmak, kurumların bulut yatırımlarından elde edeceklerini en üst düzeye çıkarabilmeleri için çok önemli. Biz de bu amaçla müşterilerimize çoklu bulut yaklaşımlarını birleştirmelerine yardımcı olacak kullanışlı bir infografik oluşturduk.

Bulutlar arası, inovasyon ve çevikliğin anahtarı mı?

Bulut ortamlarının doğru bir karışımına sahip olmak bu yılda birçok şirketin odak noktasındaydı. Bu amaçla bizler de bulutlar arası yaklaşımını daha derinden analiz ettik ve neden bu sistemin benimsenmesinin önemli olduğuna ve ticari inovasyon ve çevikliği nasıl ileri taşıyacağına dair sebepler bulduk.

Yoldaki teknoloji

Son olarak, üst düzey uzmanlarımızın görüşlerine herkesin ulaşabildiği yeni bir video serimiz var. 2017’de başlayan Carpool Tech Talks ile birlikte Garry Owen, Joe Baguley ve Rory Choudhuri gibi bilgileriyle ışık saçan kişiler, VMware’ın gelişimini, güvenliğin dönüşümünü ve elektrikli araçların potansiyelini ele aldılar. 2018’de daha fazlası gelecek o yüzden takip etmeye devam edin ve eğer tartışılmasını istediğiniz bir konu varsa aşağıdaki yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bizim için yılın en önemli noktaları bunlardı fakat sizinkileri de öğrenmeyi çok isteriz. Lütfen aşağıya bir yorum yazın veya Twitter üzerinden bizimle iletişim kurun.


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags:

İlgili Yazılar

İlgili yazı bulunamadı

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy