İnovasyon gücünüzü göstermek için ipuçları

Yayınlanan 03/05/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Pek çok iş lideri, üzerlerinde baskı kuran çığır açıcı dijital dönüşümün ölçeğini ve hızını küçümsemektedir. İnovasyon, her kuruluşun gündeminde vardır. Pek çoğunun stratejiler oluşturmak veya yeni fikirler geliştirmekte sorunu olmasa da, bunları hayata geçirmekte, yeni iş modelleri uygulamakta veya fikirleri iş sonuçlarına dönüştürmekte çoğu kez başarısız olurlar.

Şirketlerin yeni teknolojilere ayak uydurmaya devam edebilme ve farklı fikirleri benimseme hızları, onların hayatta kalması için son derece önemlidir. Bunun nasıl başarılacağı, kısa süre önce VMware için yazdığım bir raporun temelini teşkil etmektedir ve giderek artmakta olan dijital bir ortamda ortaya çıkan inovasyon ve uygulama arasındaki boşluğun nasıl aşılacağını ele almaktadır.

Hızlı biçimde dönüştürmek için iş liderlerine dört önerim var:

Deney yaparak inovasyon yapın

Şirketler, karakteristik olarak, inovasyon ve uygulama arasında, elde edilmek istenen sonuçların başlangıçta tayin edildiği lineer bir ilişki sürdürürler. Ancak, işlerin seyrini öngörmenin giderek zorlaşmasıyla, şirketlerin neyin başarılı olup neyin olmayacağını kesin biçimde öngörmesi neredeyse imkansızdır.

Şirketlerin bir fikre hızla yeşil ışık yakabilmeleri, stratejilerini problemler ortaya çıktıkça ayarlayabilmeleri gerekliliği son derece nettir. VMware’ın EMEA Teknoloji Başkanı, Joe Baguley bu konuyu şu şekilde yorumluyor: “bir kuruluşun kültürü, metodolojisi ve teknolojisinden ortaya çıkan, dinamizme imkan tanıyan sağlam bir çerçeveye sahip olmamız gerekiyor”.

Kuruluşların strateji oluşturmanın ve hayata geçirmenin iç içe geçmiş süreçler olmasını sağlamaları gerekir. Bunu da düzenli izleme, yol ve hedef tanımlarını düzenleme ve düzenli olarak rota düzeltmesine dayalı olarak yapmaları gerekir. Bunu yapamamak, fikirlerin uygulamaya geçmeden kullanılamaz hale gelmesi anlamına gelir.

Her zaman “yeni” bir şey aramayın

Pek çok organizasyon, dijital teknolojilerin stratejik değişim ve inovasyona daha iyi destek vermesine olanak sağlamak için “yeni” iş modelleri bulmak üzere olağanüstü zaman ve efor sarf eder. Ancak bunlar nadiren benzeri görülmemiş fikirlere dayanmaktadır. Yeni teknolojilerin, mümkün olanın sınırlarını giderek genişletmesiyle, potansiyelleri çoğu zaman gerçeğe dönüşmeden kalır.

Bunun yerine, kurumların diğer alanlarda halihazırda mevcut olanlardan ölçekleyerek veya sadece değişimin önündeki eski engelleri kaldırarak adaptasyona odaklanmaları gerekir. Bir işletme modeli portföyünü incelemek de zekicedir; organizasyonlara farklı fırsatlar arasında “riski dağıtma” olasılığı sunar.

Teknoloji altyapısı ile kültürel değişimi desteklemek

Bütünsel bir yenilik stratejisi geliştirmek, kültür ve zihniyet değişiminden daha fazlasını gerektirir. Uzun vadeli olarak başarı sağlaması için işletmelerin dağıtımın hızlı ve efektif olduğundan emin olması gerekir.

Kıdemli iş liderlerinin, dijital altyapılarının hazır ve günümüzün cihazları, uygulamaları ve bulutları arasında kaynakları hızla ölçeklendirebilir olduğundan emin olmaya dair stratejik sorumluluğu almaları gerekir.

Kültür, yazılı kuralları, yazılı olmayanlara dönüştürür ve bu yazılı olmayan kurallar, çalışanların davranışlarını belirler ve onlara kılavuzluk eder. Altta yatan varsayımları ve tepkileri anlamadan kültürü değiştirmeye çalışmak, başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Boşluğu dikkate alın

Pek çok işletme, yeni fikirleri iş sonuçlarına dönüştürmekte başarılı olmadıklarını kabul etmektedir. Küresel bilgi ve analiz sağlayıcısı IHS Markit’ten Kevin O’Connor’un belirttiği gibi, “inovasyon, çalıştırılması gereken bir kas gibi düşünülmelidir, ne kadar kullanırsanız o kadar güçlenir.”

Hızla büyüme, sektörler arası sınırların bulanıklaşması ve genişleyen ekosistemlerle karakterize edilmiş bir dünyada, pek çok kurumun hayatta kalması değişimi anlamaları ve buna hızla yanıt verebilmelerine bağlıdır. Kurumlar, hareket halindeyken ve tüm cevaplara sahip olmadan inovasyon yapabilmelidirler.

İyi fikirler, tek başına bunu yapamaz. İnovatif olmak, bu fikirleri kovalayacak yeterlilikleri, doğru zamanda inşa etmek ve korumak anlamına gelir. Bir yandan da mevcut en güncel bilgilere dayanarak stratejik planları gözden geçirmek ve güncelleştirmek gereklidir.

Dijital iş dünyasının geleceğini şekillendirmeye yardımcı olun! Geleceğe iz bırakmak için VMworld 2019 Avrupa hakkında daha fazla bilgi edinin ve kayıt olun!


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar, VMware

Tags: , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 03/05/2019 tarafından ozgee

Çoklu bulut dünyasında uygulama karmaşıklığı ile başa çıkma

Teknolojinin kurumlar üzerindeki etkisini genellikle kurum içi, kurum dışı, bulut, veri merkezleri, ağlar, uç vs. platformlar ve altyapılar açısından ele alarak tartışırdık. Ve bu sayede maliyet optimizasyonu, çeviklik, pazara çıkış hızı, güvenlik, uyum, denetim ve tercih açısından değeri ve etkililiği ölçebilirdiniz. Bu odağın gözden kaçırdığı şey ise günümüzde işletme kararlarına yön veren şeyin gerçekte ne […]

Yayınlanan 17/07/2019 tarafından ozgee

VMware Cloud Briefing 2019’u ve Ayrıcalıklı İçerikleri İstediğiniz Zaman İzleyin!

VMware Cloud Briefing 2019’u kaçırdınız mı? Üzülmeyin, sizi de düşündük. Eşi benzeri olmayan dijital bulut deneyimimize kısa bir süre için isteğe bağlı erişim olanağı sağlıyoruz. VMware CEO’su Pat Gelsinger, Kubernetes’in kurucuları Joe Beda ve Craig McLuckie ve diğer lider bulut uzmanlarının bulutun geleceğine yönelik ayrıcalıklı öngörülerine erişin. Ayrıcalıklı VMware Cloud Briefing İçerikleri Ayrıcalıklı içerikler, genişletilmiş […]

Yayınlanan 10/04/2017 tarafından blogsadmin

Rakuten Group: İnovasyon yapmak & BT’de kontrol

Dünyanın önde gelen internet servis şirketi Rakuten Group’un AB Altyapı & Operasyonlar Müdürü Nick Tramontin, BT’de kontrol ve yönetimi kaybetmeden nasıl inovasyon yaptıklarını anlatıyor. Rakuten Group, dünyanın önde gelen internet servis şirketlerinden birisi. 1997 yılında Japonya’da online pazar yeri olarak kurulan Rakuten Group, global büyümesini bir dizi şirket satın alımı yaparak gerçekleştirdi. Bu şirketler içerisinde […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy