Yeni yazılım tanımlı veri merkezi Porsche Informatik’i avantajlı konuma getiriyor

Yayınlanan 30/07/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Elektrikli tahrik sistemleri, paylaşım ekonomisi, bağlantılı otomobiller ve otonom sürüş: Bu trendler karşısında otomotiv sektörünün, rotasını değiştirmekten başka seçeneği yok. Porsche Holding’in yazılım kontrol merkezi Porsche Informatik, bu dinamik gelişmeler açısından son derece önemli bir merkez. Mobilitenin geleceğine yönelik çığır açan çözümler, yalnızca birinci sınıf çözümler geliştirebilecek araçlara sahip olan kişilerceoluşturulabilir. Porsche Informatik 2018 yılında, uzun zamandır iş ortağı olan VMware’in yardımıyla BT altyapısını modernize etmek istedi. Ya şimdi? Görev başarıyla tamamlandı: VMware ve VMware üzerinde çalışan ürünler tarafından kurulan yazılım tanımlı veri merkezi (SDDC) çözümü müşterinin BT altyapısını, karşılaştığı zorlukların üstesinden başarıyla gelmesini sağlayacak avantajlı bir konuma getirdi.

Potansiyel müşteriler otomobilleri yapılandıramazsa ne olur? Bu bir felaket senaryosu!

Genel merkezi Avusturya’nın Salzburg şehrinde bulunan Porsche Informatik GmbH, 1960’lardan beri otomobil ticaretine yön veriyor. VW Group’un bir parçası olarak çok sayıda ve çeşitli zorluklarla karşılaşmaya alışkın. Porsche Informatik Altyapı ve Ortak Platformlar Yöneticisi, Peter Friedwagner şirketinin karşı karşıya olduğu piyasa durumunu, “Otomotiv sektöründeki her yeni gelişme, gitgide daha fazla dijital deneyime dayanıyor ve bu da yazılım geliştirme şirketi Porsche Informatik’in iş yapma baskısını artırıyor” ifadeleriyle açıklıyor. Bu nedenle, şirket içi süreçlerin incelenmesi gerekiyordu. Eskiden yazılım ürünlerini piyasaya sunma süresi çok uzundu. İş birimlerindeki yazılım mühendislerine BT kaynaklarının erişilebilir hale getirilmesi konusunda da iyileştirme yapılması gerekiyordu. Ayrıca, 27 ülkede etkin olarak dağıtılan çözümler için daha etkili destek sunmak amacıyla bekleme sürelerinin kısaltılması gerekiyordu.

BT güvenliği ve erişilebilirliği, Peter Friedwagner’in ekibinin gündemindeki bir diğer  öncelik. Ekip, Porsche Informatik altyapısının mümkün olan en yüksek güvenlik ve erişilebilirlik standartlarını karşılamasını hedefliyor. Herhangi bir veri merkezi kesintisi, ciddi sonuçlara yol açabilir: Potansiyel müşteriler otomobilleri yapılandıramaz ve yedek parçaların sevkiyatı durma noktasına gelir. Friedwagner sistem kesintisinin başka bir etkisini de “Müşteri otomobilini servise getirmek isterse ve biz, sistem kesintisi nedeniyle işimizi yapamazsak bu kesinlikle bir felaket olur” şeklinde açıklıyor.

VMware çözümleri sayesinde benzersiz entegrasyon

Porsche Informatik, yeni zorlukların üstesinden başarıyla gelmek için VMware’in yazılım tanımlı veri merkezi çözümlerini tercih etti. Friedwagner, iki kuruluş arasındaki uzun süreli iş birliğinin ardındaki mantığı, “Uzun vadede başarmak istediğimiz asıl şey, karmaşayı azaltmaktır. Başka hiçbir şirket bize aynı teknolojik üstünlüğü sağlayamazdı” ifadeleriyle açıklıyor. Sonuç mu? Yeni bir platform; sadece dört ayda hizmete hazır olan sanallaştırılmış sunucu , depolama alanı, ağ ve bulut otomasyonuna sahip, eksiksiz bir VMware yazılım tanımlı veri merkezi ve çeşitli ürünleri çalıştırmaya başladı.

Siber saldırganlara karşı koruma için yenilikçi güvenlik duvarı konsepti

VMware projesi kapsamında kurulan SDDC coğrafi olarak yedekli yapısı sayesinde, Salzburg ve Wels’teki Porsche Informatik tesislerinde bilişim birimlerinin erişilebilirliğini garanti ediyor. Aynı zamanda, otomatik süreçlere dayanan daha verimli bir sistem, yeni yazılım çözümlerine yönelik artan talebi karşılıyor. VMware SDCC çözümleri, siber saldırı sorununa da gereken karşılığı verdi. Bu saldırılar, dünya genelindeki şirketlere her yıl milyarlarca dolara mal oluyor ve bu eğilim giderek artıyor. Porsche Informatik Güvenlik Uzmanı Lisa Siegensleitner, “Biz uluslararası bir grubuz ve bu nedenle siber saldırganlar için birincil hedefiz. Bu yüzden, VMware projesinin bir parçası olarak yenilikçi güvenlik duvarı konseptini kullanıma almamız bizim için çok önemliydi” diyor. VMware, kötü amaçlı yazılımların diğer sistemlere dahili olarak yayılmasına neden olan yatay harekete karşı özel bir çözüm geliştirdi. Her sanal makine, ayrı ayrı kuralların tanımlanabildiği kendi güvenlik duvarına sahip.

Bu yenilikçi çözümü benimseyen Porsche Informatik ayrıca, Porsche Holding’in gelecekte Avrupa’nın en başarılı otomotiv perakende şirketi olmaya devam etmesi için mevcut konumunu korumasına yardımcı oluyor. VMware projesi bir hizmet olarak konteyner, yapay zeka, büyük veri ve sanal gerçeklik için daha geniş ve hızlı bir temel oluşturdu.

Peter Friedwagner, VMware projesinin ilerleyişi konusundaki memnuniyetini, “VMware çözümleri, altyapımıza güç veren bir kalp gibi” ifadeleriyle tanımlıyor.

Daha fazla bilgi için, burada videomuzu izleyebilirsiniz.

Dijital işletmelerin geleceğini şekillendirmeye yardımcı oluyoruz- İşinizde Adınızdan Söz Ettirmek için VMworld 2019 Avrupa hakkında daha fazla bilgi edinin!


Category: Business, Haberler ve Öne Çıkanlar, VMware

Tags: , , , , , , , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

Donanımınızı yazılım ile dönüştürün

Müşterilerimizden pek çoğunun hem Cisco hem de VMware ile stratejik ortaklık kurduğunu biliyoruz. Yıllardır bize her iki teknolojiyi birlikte de kullanmak istediklerini söylüyorlardı ve bunu yapabiliyorlar. Donanım ve yazılım birlikte çalıştığında, ağların daha iyi performans gösterdiği sır değildir. Donanımınızı elden çıkarmanız gerektiğini söylemeye çalışmıyoruz. Fiziksel altyapının hâlâ önemli olduğuna inanıyoruz, ancak verilerinizin ihtiyaç duyduğu proaktif […]

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

İş sürekliliği ve kaya gibi sağlam ağ güvenliği, İsviçreli sigorta devine uluslararası büyümeyi getiriyor

Satın alma, yapısı itibariyle bir ticari büyüme aracı olarak kabul edilir. Ama aynı zamanda başka değişimlere de ilham kaynağı olabilir mi – mesela satın alım süreçleri  işletmeye dair tüm yaklaşımı yeniden değerlendirme fırsatı verse nasıl olur? Helvetia, İsviçre’nin önde gelen sigorta şirketlerinden biri. 2014 yılında, rakipleri Nationale Suisse’yi satın alması bu kuruluşu daha da büyüttü […]

Yayınlanan 17/07/2019 tarafından ozgee

VMware Cloud Briefing 2019’u ve Ayrıcalıklı İçerikleri İstediğiniz Zaman İzleyin!

VMware Cloud Briefing 2019’u kaçırdınız mı? Üzülmeyin, sizi de düşündük. Eşi benzeri olmayan dijital bulut deneyimimize kısa bir süre için isteğe bağlı erişim olanağı sağlıyoruz. VMware CEO’su Pat Gelsinger, Kubernetes’in kurucuları Joe Beda ve Craig McLuckie ve diğer lider bulut uzmanlarının bulutun geleceğine yönelik ayrıcalıklı öngörülerine erişin. Ayrıcalıklı VMware Cloud Briefing İçerikleri Ayrıcalıklı içerikler, genişletilmiş […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy