Události roku 2017 v méně než 600 slovech

Události roku 2017 v méně než 600 slovech

Zveřejněno 29/01/2018 by blogsadmin
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Jeden rok skončil a začíná nový a my se (po zaslouženém odpočinku) začínáme poohlížet po nových příležitostech. Nejprve si však připomeňme, čeho jsme dosáhli loni – od uvedení nových produktů po akce s rekordní návštěvností, od úžasných technických inovací po nové způsoby sdílení nápadů. Připravili jsme malý přehled nejvýznamnějších událostí roku 2017.

Transformativní technologie na VMworld Europe

Nejvýznamnější událostí roku je pro nás vždy konference VMworld a rok 2017 nebyl výjimkou. VMworld Europe s historicky nejvyšší účastí přivítal na 11 000 návštěvníků včetně zákazníků, partnerů, influencerů, novinářů, ředitelů firem, IT manažerů, analytiků a mnoha dalších, kteří si přišli poslechnout nejnovější myšlenky a oznámení týkající se budoucnosti technologií a jejich využití k obchodnímu úspěchu a podpoře spolupráce.

Rok hyperkonvergence

Důležité byly samozřejmě nejen tři dny v Barceloně. Rok 2017 byl pro VMware zásadní v mnoha oblastech, jednou z nichž je hyperkonvergence. Podle analytiků z IDC vzrostl v prvním čtvrtletí 2017 prodej hyperkonvergovaných systémů meziročně o 64,7 %. My jsme toho byli svědky po vydání vSAN 6.6, kdy zákazníků vSAN začalo přibývat tempem 100 týdně. To znamená, že jejich počet do začátku září dosáhl 10 000. A všichni z nich se mohou těšit z vyšší úrovně bezpečnosti, nižších celkových nákladů na vlastnictví a jistoty provozu bez výpadků.

Přínosy digitálního pracovního prostředí

Blíže koncovému uživateli vystoupil do popředí jeden aspekt digitální transformace, a to   digitální pracovní prostředí – nový přístup k IT, jehož smyslem je umožnit zaměstnancům pracovat způsobem, jaký si sami zvolí, aby podali výkon, který se od nich očekává, díky dostupnosti potřebných aplikací na libovolném zařízení a odkudkoli. V souvislosti s tím, jak se v podnikovém prostředí dostává výrazně do popředí produktivita a angažovanost pracovní síly, stoupá i role technologií z hlediska aktivizace zaměstnanců.

V jednotě síla

Rozmach a povaha cloudových prostředí vede k tomu, že podniky provozují různé typy cloudů současně. Má-li však podnik získat z investic do cloudu maximální prospěch, je nutné, aby v průběhu digitální transformace sjednotil přístup ke všem takovým prostředím. Připravili jsme přehlednou infografiku jako návod pro zákazníky, jak při zavádění jednotného přístupu k multicloudovému prostředí postupovat.

„Cross-cloud“ – klíč k inovacím a akceschopnosti?

Pro mnoho zákazníků bylo v uplynulém roce jednou z priorit nastavení správné kombinace cloudových prostředí. Hlouběji jsme se proto zabývali přístupem zvaným „cross-cloud“, nabídli argumenty, proč jej zavádět, a vysvětlili, jak podporuje obchodní inovace a akceschopnost.

Technologie v pohybu

V neposlední řadě zmiňme nový seriál, který zprostředkovává názory některých našich předních expertů. V roce 2017 debutoval blog Carpool Tech Talks, kde osobnosti jako Garry Owen, Joe Baguley a Rory Choudhuri hovoří o vývoji VMware, transformaci bezpečnosti a potenciálu elektromobilů. Na rok 2018 plánujeme další – nezapomeňte sledovat, co je nového, a pokud byste si přáli diskusi o určitém tématu, dejte nám vědět v komentářích.

To byly naše hlavní události uplynulého roku, ale rádi uslyšíme, jaké byly ty vaše – pište nám do komentářů nebo na Twitteru.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , ,

Související články

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy