T-Mobile zavádí digitalizaci pro vyšší efektivitu

Zveřejněno 03/05/2018 by marcoa
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Nadnárodní telekomunikační společnost musí stále častěji řešit požadavky, kdy s rostoucím počtem zaměstnanců rostou nároky na jejich umístění a přístup k firemním informacím. Mobilní zaměstnanci pracující na různých typech zařízení zvyšují své požadavky na IT oddělení, aby jim poskytovalo stále lepší služby a přístup k firemní síti. V roce 2010 se společnost rozhodla postupně začít implementovat systém VMware Horizon, aby zajistila možnost virtualizace desktopů formou služby dostupné z cloudu. Tím umožnila IT oddělení splnit požadavky uživatelů s použitím jednotné platformy spojující virtuální pracovní stanice.

Hlavní změna se týkala oddělení centrálních služeb koncových uživatelů společnosti T-Mobile, která spravuje celkem 4500 uživatelů, z toho cca 1600 uživatelů se stolními počítači a cca 400 externistů. Všichni zaměstnanci bojovali s dostupností firemní sítě a někdy dokonce s nalezením fyzického prostoru v kanceláři, v některých případech byla sdílena nejen pracovní místa, ale i počítače. Zaměstnanci byli nespokojení a frustrovaní, protože i práce z domova byla možná jen pro pár vyvolených z firemního notebooku a přes VPN. Pro společnost by bylo příliš nákladné a časově náročné hledat novou větší lokalitu.

„Vzhledem ke druhům školení jsme museli přeinstalovávat software na všech počítačích ve školící místnosti, což bylo časově náročné, neefektivní a stále se opakovalo,“ komentuje Radek Hrdina, IT Manager T-Mobile Praha. „Stolní počítače call centra byly pomalé se zastaralými verzemi Windows a jakákoli porucha počítače na prodejnách vyžadovala, aby technik cestoval kvůli servisnímu zásahu z Prahy, což je z hlediska peněz a času velmi neefektivní,“ dodává.

Cílem zavedení nového systému pro virtualizaci bylo usnadnit správu všech zařízení, urychlit upgrade softwaru a zlepšit dostupnost pro uživatele. Implementace neměla narušit chod procesů a bylo nutné zajistit bezpečnost a ochranu dat společnosti.

T-Mobile zvažoval i konkurenční řešení od jiných výrobců. Pro implementaci platformy VMware Horizon se rozhodl především proto, že s produkty VMware má již dobré zkušenosti při virtualizaci serverů. Používáním produktů stejného výrobce dosahuje synergických efektů, které hodlá ještě navýšit – příkladem je společný monitoring virtuálních desktopů a hardware.

Implementace této platformy umožní centrální poskytování, správu a zabezpečení virtuálních desktopů a aplikací provozovaných lokálně na různých přístrojích (Mac a PC), a přitom umožní využití ovládacích prvků respektujících firemní pravidla pro bezpečnější provozování modelu BYOD (bring-your-own-device). Zaměstnanci se stali agilnějšími a motivovanějšími, protože mohou pracovat v reálném čase z jakéhokoli zařízení nebo místa bez kompromisu v zabezpečení.

Řešení VMware Horizon umožnilo spustit a spravovat lokální firemní virtuální desktopy se systémem Windows na různých uživatelských zařízeních. Virtuální desktopy tak získali i zaměstnanci, kterým bylo dříve příliš časově či finančně náročné přístup zajistit. Stále více zaměstnanců má nyní možnost pracovat na dálku. Pracují pohodlně, jsou flexibilní a produktivnější.

IT oddělení ušetří na školení a podpoře, zatímco uživatelé mohou rychle začít pracovat na svých vlastních počítačích Mac nebo PC s výjimečnou uživatelskou zkušeností bez ohledu na to, kde se nacházejí.

Nejdůležitějším přínosem řešení VMware Horizon je virtualizace desktopů a aplikací poskytovaná v prostředí jednotné platformy, což zajišťuje možnost konsolidované správy i implementace aktualizací softwaru a jednodušší přechod na Windows 10.

Změna se dotkla zaměstnanců na všech úrovních, protože mohou začít využívat systém BYOD. Externí pracovníci získali spolehlivý a bezpečný přístup ke své pracovní ploše odkudkoli a z jakéhokoli zařízení a v případě call centra vznikla možnost nasazení homeoffice, což do té doby bylo nemyslitelné.

Dalším přínosem bylo vyřešení kapacitních problémů s počtem fyzických pracovních míst v kanceláři a samozřejmě úspora finančních prostředků vynakládaných na instalaci a správu softwaru jednotlivých zařízeních.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , , , ,

Související články

Zveřejněno 27/11/2017 by blogsadmin

Bezpečnost je základním předpokladem digitalizace

Tak jako kdysi zlatý prach jsou data v 21. století klíčem k bohatství a jejich objem se každé dva roky zdvojnásobuje (v roce 2020 podle odhadů dosáhne 44 bilionů gigabytů). Data umožňují podnikům všech oborů a velikostí do maximální možné míry poznat své zákazníky a všechny podniky hledají způsoby, jak efektivně údaje o svých stávajících (i potenciálních) […]

Zveřejněno 01/08/2019 by vmwareczechrepublic

Aplikovaná chromatografie

Joe Baguley, VMware Vice President and Chief Technology Officer for EMEA, o vývoji aplikací a infrastruktury na konferenci VMware vForum 2019 v Praze.

Zveřejněno 29/05/2018 by marcoa

Důvěra, správné technologie a data v rukou zaměstnanců zvyšují produktivitu

Zaměstnavatelé v dnešní době usilují o dosahování lepších výsledků bez dodatečných prostředků nebo dokonce s vynaložením nižších nákladů. Zvyšování efektivity, optimalizace, vymačkávání citronu – k popisu úsilí o dosažení maximálního užitku z dostupných zdrojů – IT hardwaru, kancelářských prostor a stále častěji pracovníků – se užívá řada různých výrazů. Hovoříme-li o pracovní síle, hlavním zaklínadlem […]

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy