T-Mobile zavádí digitalizaci pro vyšší efektivitu

Zveřejněno 03/05/2018 by marcoa
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

Nadnárodní telekomunikační společnost musí stále častěji řešit požadavky, kdy s rostoucím počtem zaměstnanců rostou nároky na jejich umístění a přístup k firemním informacím. Mobilní zaměstnanci pracující na různých typech zařízení zvyšují své požadavky na IT oddělení, aby jim poskytovalo stále lepší služby a přístup k firemní síti. V roce 2010 se společnost rozhodla postupně začít implementovat systém VMware Horizon, aby zajistila možnost virtualizace desktopů formou služby dostupné z cloudu. Tím umožnila IT oddělení splnit požadavky uživatelů s použitím jednotné platformy spojující virtuální pracovní stanice.

Hlavní změna se týkala oddělení centrálních služeb koncových uživatelů společnosti T-Mobile, která spravuje celkem 4500 uživatelů, z toho cca 1600 uživatelů se stolními počítači a cca 400 externistů. Všichni zaměstnanci bojovali s dostupností firemní sítě a někdy dokonce s nalezením fyzického prostoru v kanceláři, v některých případech byla sdílena nejen pracovní místa, ale i počítače. Zaměstnanci byli nespokojení a frustrovaní, protože i práce z domova byla možná jen pro pár vyvolených z firemního notebooku a přes VPN. Pro společnost by bylo příliš nákladné a časově náročné hledat novou větší lokalitu.

„Vzhledem ke druhům školení jsme museli přeinstalovávat software na všech počítačích ve školící místnosti, což bylo časově náročné, neefektivní a stále se opakovalo,“ komentuje Radek Hrdina, IT Manager T-Mobile Praha. „Stolní počítače call centra byly pomalé se zastaralými verzemi Windows a jakákoli porucha počítače na prodejnách vyžadovala, aby technik cestoval kvůli servisnímu zásahu z Prahy, což je z hlediska peněz a času velmi neefektivní,“ dodává.

Cílem zavedení nového systému pro virtualizaci bylo usnadnit správu všech zařízení, urychlit upgrade softwaru a zlepšit dostupnost pro uživatele. Implementace neměla narušit chod procesů a bylo nutné zajistit bezpečnost a ochranu dat společnosti.

T-Mobile zvažoval i konkurenční řešení od jiných výrobců. Pro implementaci platformy VMware Horizon se rozhodl především proto, že s produkty VMware má již dobré zkušenosti při virtualizaci serverů. Používáním produktů stejného výrobce dosahuje synergických efektů, které hodlá ještě navýšit – příkladem je společný monitoring virtuálních desktopů a hardware.

Implementace této platformy umožní centrální poskytování, správu a zabezpečení virtuálních desktopů a aplikací provozovaných lokálně na různých přístrojích (Mac a PC), a přitom umožní využití ovládacích prvků respektujících firemní pravidla pro bezpečnější provozování modelu BYOD (bring-your-own-device). Zaměstnanci se stali agilnějšími a motivovanějšími, protože mohou pracovat v reálném čase z jakéhokoli zařízení nebo místa bez kompromisu v zabezpečení.

Řešení VMware Horizon umožnilo spustit a spravovat lokální firemní virtuální desktopy se systémem Windows na různých uživatelských zařízeních. Virtuální desktopy tak získali i zaměstnanci, kterým bylo dříve příliš časově či finančně náročné přístup zajistit. Stále více zaměstnanců má nyní možnost pracovat na dálku. Pracují pohodlně, jsou flexibilní a produktivnější.

IT oddělení ušetří na školení a podpoře, zatímco uživatelé mohou rychle začít pracovat na svých vlastních počítačích Mac nebo PC s výjimečnou uživatelskou zkušeností bez ohledu na to, kde se nacházejí.

Nejdůležitějším přínosem řešení VMware Horizon je virtualizace desktopů a aplikací poskytovaná v prostředí jednotné platformy, což zajišťuje možnost konsolidované správy i implementace aktualizací softwaru a jednodušší přechod na Windows 10.

Změna se dotkla zaměstnanců na všech úrovních, protože mohou začít využívat systém BYOD. Externí pracovníci získali spolehlivý a bezpečný přístup ke své pracovní ploše odkudkoli a z jakéhokoli zařízení a v případě call centra vznikla možnost nasazení homeoffice, což do té doby bylo nemyslitelné.

Dalším přínosem bylo vyřešení kapacitních problémů s počtem fyzických pracovních míst v kanceláři a samozřejmě úspora finančních prostředků vynakládaných na instalaci a správu softwaru jednotlivých zařízeních.


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , , , ,

Související články

Zveřejněno 30/10/2019 by vmwareczechrepublic

Jak na dnešním přeplněném trhu…

Přístup ke znalostem a zkušenostem potřebným k zavedení správných cloudových prostředí mohou podniky získat díky spolupráci s poskytovateli služeb a dalšími partnery.

Zveřejněno 14/12/2017 by blogsadmin

Jak pomocí digitálních pracovních prostorů v bance zařídit prvotřídní zákaznickou zkušenost

Charles Barratt, Principal Business Solutions Architect, EMEA EUC Strategic Accounts, VMware Odvětví finančních služeb vždy muselo přijímat nové digitální technologie, aby si zachovalo konkurenceschopnost. Jako zákazníky nás však příliš nezajímají systémy v pozadí. Ano, snahy o odlišení od konkurence se u většiny finančních institucí zaměřují na schopnost shromažďovat informace a využívat je k efektivnějšímu rozhodování, k čemuž […]

Zveřejněno 21/01/2019 by vmwareczechrepublic

Tři předpoklady úspěchu na trhu 5G

Poskytovatelé komunikačních služeb po celém světě mají zcela mimořádnou a jedinečnou příležitost definovat a dodat na trh příští vlnu převratných služeb a uživatelských zkušeností.

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy