Het verschil tussen bedrijfscontinuïteit en disaster recovery en hoe VMware Horizon hierbij kan helpen

Het verschil tussen bedrijfscontinuïteit en disaster recovery en hoe VMware Horizon hierbij kan helpen

Geplaatst op 30/03/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Het leven is onvoorspelbaar en met alles wat er op dit moment gebeurt zijn de effecten ook duidelijk zichtbaar en voelbaar voor veel organisaties. Een groot aantal organisaties annuleert evenementen en vergaderingen op kantoor en ontwikkelt een tijdelijk thuiswerkbeleid. Ze komen er nu snel achter in hoeverre ze echt voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen. In dit tweede blog van onze serie over bedrijfscontinuïteit hebben we het over de verschillen tussen disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. We bespreken ook oplossingen die uw organisatie overeind kunnen houden in tijden van onzekerheid.   

Klanten hebben verschillende redenen om desktop- en applicatievirtualisatie te gebruiken. Sommige redenen bieden onmiddellijk waarde voor een organisatie, zoals beveiliging, verwijdering van opgeslagen gegevens, werken op afstand, fusies en overnames en follow-me desktops en apps. Andere voordelen, zoals disaster recovery en bedrijfscontinuïteit, bewijzen hun waarde pas wanneer ze nodig zijn.

Iemand vroeg ons onlangs wat het verschil was tussen disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. Het lijkt wellicht hetzelfde – bij beiden gaat het er tenslotte om dat gebruikers kunnen doorwerken in het geval van een verstoring. Toch zijn er wel degelijk verschillen.  

Wat is disaster recovery?
Bij disaster recovery gaat het om een gebeurtenis die van invloed is op uw infrastructuur, bijvoorbeeld een tornado die een datacenter vernietigt of een stroomstoring. U wilt dan waarschijnlijk dat uw medewerkers weer snel op een andere locatie aan de slag kunnen. Bij traditionele pc’s gebruiken bedrijven misschien “hot sites” op een andere locatie, maar deze moeten worden onderhouden en klaarstaan voor noodgevallen. Deze zijn niet alleen duur in onderhoud, maar moeten ook redelijk dicht bij de gebruikers zijn, waardoor zij ook getroffen kunnen worden bij een grootschalig noodgeval. Wanneer u desktops en applicaties naar het datacenter of naar de public cloud verplaatst, kan het werk sneller – en op afstand – worden hervat in een noodsituatie.  

Wat is bedrijfscontinuïteit?
Bedrijfscontinuïteit verwijst naar situaties waarin de infrastructuur intact is, maar gebruikers niet op hun werk kunnen komen, bijvoorbeeld vanwege een sneeuwstorm of orkaan, maar er zijn nog veel meer redenen waarom gebruikers gedwongen thuis moeten blijven. Als een bedrijf traditionele desktops gebruikt die alleen op kantoor toegankelijk zijn, kan een dergelijke verstoring catastrofaal zijn. Met desktop- en applicatievirtualisatie kan iedereen vanuit huis zijn werkdesktop en -applicaties gebruiken.  

Door het gebruik van virtuele desktops en applicaties vanuit het datacenter in combinatie met VMware Horizon – in plaats van meer traditionele middelen zoals fysieke pc’s  – kan uw organisatie in beide gevallen flexibeler reageren op verstoringen. Als gebruikers primair werken met virtuele desktops en applicaties, maakt het bovendien niet uit waar ze werken, waardoor de impact van een verstoring nog kleiner is.  

Hoe Horizon in beide gevallen ondersteuning biedt
VMware Horizon Service geeft u een platform dat flexibel genoeg is om zich aan te passen aan uw dagelijkse use cases, maar ook aanvullende functies biedt voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. Via deze ene centrale plek voor beheer en cloud-gebaseerde services kunnen bedrijven virtuele desktops en applicaties inzetten op on-premises vSphere-omgevingen, VMware Cloud on AWS en Microsoft Azure. En dat alles kan tegelijkertijd gebeuren en met dezelfde klantondersteuning en protocollen voor werken op afstand. Ook voor IBM Cloud en partneroplossingen bieden we desktopvirtualisatie aan, zodat u over nog meer flexibiliteit beschikt wanneer u deze het meest nodig hebt.  

Het verschil tussen bedrijfscontinuïteit en disaster recovery en hoe VMware Horizon hierbij kan helpen

VMware benoemd als toonaangevend in de IDC MarketScape for Virtual Client Computing van 2019-2020. Meer informatie vind u hier

Met VMware Horizon beschikt u over een allesomvattende en flexibele omgeving voor desktopvirtualisatie om uw gebruikers te ondersteunen, in welke situatie dan ook. Gecombineerd met VMware Workspace ONE, zorgt uw bedrijf voor een consistente gebruikerservaring, zero-trust beveiliging, continue communicatie via Workspace ONE Intelligent Hub en, het belangrijkste, ononderbroken productiviteit.  

Als u nog geen plannen hebt voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit, is nu wellicht het moment om te bedenken hoe uw organisatie kan reageren op onvoorziene, verstorende problemen.    

Wilt u meer weten over Horizon? Bekijk dan onderstaande bronnen:


Wat kunt u nog meer verwachten?
De komende tijd verschijnt er een blogreeks over bedrijfscontinuïteit op dit VMware blog. Blijf op de hoogte via #businesscontinues

Hebt u hulp nodig bij het opzetten van een werkomgeving op afstand? Bekijk dan onze webinar hierover.


Categorie: Nieuws

Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 30/03/2020 door vmwarenetherlands

Bedrijfscontinuïteit bij onverwachte gebeurtenissen: is uw organisatie hierop voorbereid?

We weten allemaal dat het leven onvoorspelbaar is. Bij ongeplande gebeurtenissen zoals natuurrampen, extreme weersomstandigheden, ziekte en reisbeperkingen is het vrijwel onmogelijk om  “business as usual” vol te houden. Is uw organisatie voorbereid op een langere periode van werken op afstand? Moet u afwegingen gaan maken tussen beveiliging en bedrijfscontinuïteit? Als u een digitale-werkplekoplossing overweegt […]

Geplaatst op 22/05/2019 door vmwarenetherlands

It’s time to make your mark – de registratie voor VMworld Europe is geopend!

In deze complexe, gedigitaliseerde multi-cloud-wereld is het een hele uitdaging te achterhalen welke tools u nodig hebt. De technologische veranderingen volgen elkaar snel op, dus u moet alle trends en updates die van belang zijn voor uw organisatie op de voet volgen. Daarom willen we onze klanten en partners optimaal ondersteunen om hun kennis te vergroten – via trainingen, […]

Geplaatst op 02/02/2019 door vmwarenetherlands

In de spotlights: De digitale werkomgeving versterken

De eerste maand van 2019 is alweer bijna achter de rug, maar we blikken graag nog even terug op een aantal belangrijke aankondigingen die we in 2018 hebben gedaan over de digitale werkomgeving. Wij willen onze klanten support bieden. Het gaat daarbij vooral om support voor de digitale transformatie van hun bedrijf: van infrastructuur, via […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy