İş sürekliliği ve kaya gibi sağlam ağ güvenliği, İsviçreli sigorta devine uluslararası büyümeyi getiriyor

Yayınlanan 29/03/2019 by ozgee
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Satın alma, yapısı itibariyle bir ticari büyüme aracı olarak kabul edilir. Ama aynı zamanda başka değişimlere de ilham kaynağı olabilir mi – mesela satın alım süreçleri  işletmeye dair tüm yaklaşımı yeniden değerlendirme fırsatı verse nasıl olur?

Helvetia, İsviçre’nin önde gelen sigorta şirketlerinden biri. 2014 yılında, rakipleri Nationale Suisse’yi satın alması bu kuruluşu daha da büyüttü ama aynı zamanda bir sorunu da beraberinde getirdi: Dört veri merkezini iki veri merkezinde nasıl birleştireceklerdi?

Bu soru, BT ekibinin yepyeni bir sayfa açmasını sağladı. Adım adım değişiklikler yapmaya alışagelmiş bir kuruluş için bu proje onlara tümüyle yeni bir yazılım tanımlı veri merkezi ortamına geçiş için cesur bir adım atmaları anlamına geliyordu. Bu, Helvetia’nın dijital dönüşümünü hızlandırarak müşteri hizmetlerini daha hızlı, daha kolay ve daha kişisel hale getirmesine imkan verecekti.

VMware çözümü VMware NSX® Data Center’ı temel alıyor. Bu, Helvetia için ağ iletişimini ve güvenliği, mevcut fiziksel altyapıdan soyutlanmış tümüyle yeni bir yazılımda sunan Yazılım Tanımlı Veri Merkezi’ni (SDDC) oluşturuyor. Bir hamlede Helvetia’yı daha verimli ve daha dinamik hale getiriyor.

Bunun yanı sıra, VMware vCloud Suite®, sektör lideri VMware vSphere Hypervisor ve VMware vRealize® Suite bulut yönetim platformunu bir araya getiren, kurumsal kullanıma hazır özel bulut yazılımı. vRealize Suite, geliştirici dostu altyapı (VM’leri ve konteynerleri destekleyen) ile hibrit ve çoklu buluta yönelik bir ortak yaklaşım sağlıyor.

Günümüzde Helvetia’nın her ikisi de aktif olmak üzere Zürih bölgesinde (Helvetia’nın kuruluş yeri olan Basel’e oranla deprem riski açısından ülkenin daha az riskli bir bölgesi) iki veri merkezi bulunuyor. Proje baştan sona 18 ayda tamamlandı.

Bu, iş sürekliliğini güçlendiriyor, daha verimli bir altyapı sunuyor ve Helvetia’nın yeni hizmetleri piyasaya daha hızlı sunabilmesi anlamına geliyor. BT fonksiyonu daha verimli; Helvetia ekibi aynı sayıda çalışanla daha fazla hizmeti idame ettiriyor. Ayrıca, yeni satın almaları entegre etmek veya işletmenin büyüme alanlarını desteklemek için altyapıyı büyütmek de daha kolay olacak.

Helvetia Baş Mühendisi Andreas Hagin’in sözleriyle BT Altyapısı: “Benim nazarımda VMware vRealize® Network Insight, bize tüm sanallaştırılmış altyapının görünürlüğünü sağlayan ve dijital dönüşümümüzü hızlandıran olmazsa olmaz bir çözüm. Pazar değişiyor ve pazara giriş zamanı hayati önem arz ediyor. Çok kanallı bir dünyada pazarlama yapmak için hızlı olmak zorundayız. Şimdi tüm bunları gerçekleştirmek için gereken bilgi işlem gücüne ve dinamizme sahibiz”.

Helvetia’nın dijital yolculuğu hakkında daha fazlasını Andreas Hagin’den dinlemek için, bu videoyu izleyin.


Category: Haberler ve Öne Çıkanlar

Tags: , , , , , ,

İlgili Yazılar

Yayınlanan 10/04/2017 tarafından blogsadmin

Rakuten Group: İnovasyon yapmak & BT’de kontrol

Dünyanın önde gelen internet servis şirketi Rakuten Group’un AB Altyapı & Operasyonlar Müdürü Nick Tramontin, BT’de kontrol ve yönetimi kaybetmeden nasıl inovasyon yaptıklarını anlatıyor. Rakuten Group, dünyanın önde gelen internet servis şirketlerinden birisi. 1997 yılında Japonya’da online pazar yeri olarak kurulan Rakuten Group, global büyümesini bir dizi şirket satın alımı yaparak gerçekleştirdi. Bu şirketler içerisinde […]

Yayınlanan 29/03/2019 tarafından ozgee

Dijital dönüşüm CaixaBank’ta müşterilerle daha iyi bir etkileşimin yolunu açıyor

Dijital dönüşüm tüm sektörlerde olduğu gibi bankacılık sektöründe de giderek daha fazla önem kazanan bir konu. CaixaBank, 16 milyondan fazla müşterisiyle İspanya’nın önde gelen bireysel bankacılık kurumu ve dünyanın en yenilikçi bankalarından biri olarak kabul ediliyor. %32’lik penetrasyon oranıyla ülkedeki en büyük dijital müşteri tabanına sahip. Hali hazırda 6,1 milyon müşteri dijital kanallar üzerinden bankayla etkileşime […]

Yayınlanan 13/03/2020 tarafından ozgee

NRF 2020 Notları: VMware, akıllı mağazalarda perakendecilerin marka deneyiminin dijital dönüşümüne yardımcı oluyor

New York’ta gerçekleşen ve perakendeyle ilgili teknolojilerin detaylıca yer aldığı NRF 2020, perakende odaklı etkinlikler arasında yine en büyüğü, en kalabalığı ve en ilgi çekicisi olmayı başardı. Etkinlikteki stantların pek çoğunda VMware teknolojisinin BT altyapılarının yapay zekası olarak konumlandığı gözlemlendi. Fuar kapsamında gerçekleştirilen ve New York şehrindeki çeşitli mağazalara yapılan bir tur olan “Retail Safari” […]

Yorumlar

Yorum bulunamadı

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy