Edge computing, IoT a digitální základy na okraji sítě

Zveřejněno 04/06/2019 by vmwareczechrepublic
Upozornění: tento článek je starší než jeden rok a nemusí obsahovat aktuální informace.

VMware rozšiřuje nabídku řešení pro edge computing a internet věcí a nyní nabízí kompletní digitální základy na okraji sítě

 

Podniky hledají způsoby, jak rychle využít možností, které nabízí internet věcí (IoT), a cenná data, která tato fyzická zařízení dodávají, avšak zavádění IoT brzdí faktory jako bezpečnost, správa a rozsah.

Společnost VMware na Mobile World Congress 2019 představila kompletní soubor softwarových řešení pro okrajová zařízení, který zákazníkům umožní jednak taková zařízení spravovat, jednak vytvořit bezpečný základ pro inteligentní vyhodnocování dat z IoT. Software je založený na kombinaci operačního systému Photon OS 3.0, což je odlehčená distribuce Linuxu optimalizovaná pro nativně cloudové aplikace, kontejnery a okrajová a IoT prostředí, a řešení VMware Pulse IoT Center, systému podnikové třídy pro bezpečnou správu a monitoring IoT zařízení.

Využití open-source softwaru, jako je Linux, umožňuje podnikům urychlit inovace a zaměřit se na vývoj diferencovaných funkcí a schopností zaměřených na různé scénáře nebo odvětví. V rychlém a dynamickém světě technologií jako je IoT dává orientace na open-source jako základních stavebních kamenů jednoznačně smysl.

Operační systém Photon OS a řešení VMware Pulse IoT Center společně tvoří digitální základy pro okraj sítě. Tyto základy postavené na konzistentní, bezpečné a škálovatelné infrastruktuře VMware umožňují různé scénáře využití internetu věcí v různých oblastech podniku.

 

Photon OS verze 3.0   

Nové vydání operačního systému Photon OS v číslem verze 3.0 přináší podporu architektury ARM64, zdokonalený instalátor a aktualizované balíčky. Operační systém Photon OS 3.0 navíc vylepšuje správu balíčků a obsahuje nový soubor nástrojů pro vývoj ovladačů (DDK), který usnadňuje tvorbu vlastních ovladačů hardwarových zařízení a jejich přidávání do systému. Photon OS představuje otevřený, flexibilní a stabilní základ podporující edge computing, IoT a moderní aplikační prostředí.

 

VMware Pulse IoT Center a Photon OS rozšiřují možnosti využití edge computingu a IoT

Zachování vysoké úrovně bezpečnosti v celé infrastruktuře je zcela zásadní požadavek jakékoli implementace IoT. Nasazení agenta Pulse IoT Center s operačním systémem Photon OS na IoT zařízeních zvyšuje bezpečnost těchto jinak velmi zranitelných prvků pomocí certifikátů, DNS a bezpečnostních tokenů. Schopnost dálkové aktualizace Pulse IoT Center navíc může sloužit k bezpečnostním opravám a aktualizacím systému BIOS u IoT zařízení i k aktualizaci operačního systému Photon na okrajových zařízeních.

Photon OS a Pulse IoT Center podporují kontejnery pro běh nativně cloudových aplikací včetně analýzy a filtrování dat blízko místa jejich vzniku u většiny scénářů IoT. Stále více scénářů IoT vyžaduje zpracování dat a rozhodování v reálném čase na okraji sítě. Trend analýzy dat v okrajových zařízeních proto bude dále sílit.

Photon OS 3.0 také obsahuje nejnovější open-sourcové balíčky EdgeX pro podniky, které chtějí ve svých IoT prostředích využívat tento otevřený rámec pro interoperabilitu mikroslužeb. Součástí minimální linuxové distribuce jsou i předpřipravené obrazy pro cloud určené k rychlému nasazení na Google Compute Engine (GCE), Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) a Microsoft Azure. Podporu bran Dell EMC Edge 3000 a 5000 zajišťují specifické ovladače a optimalizovaný instalátor.

Podniky, které zavádí edge computing a IoT vyžadují řešení, která jim zjednoduší práci, zabezpečí okrajovou infrastrukturu ve velkém rozsahu a budou podporovat inovace. Využití operačního systému Photon OS spolu s řešeními VMware pro edge computing a IoT, včetně Pulse IoT Center, pomáhá zavádět digitální základy, které budou podporovat více různých implementací IoT v rámci jedné bezpečné a škálovatelné architektury sahající od okraje po cloud.

Další informace o řešení VMware pro edge computing a IoT naleznete na stránkách: https://www.vmware.com/solutions/edge.html

Sledujte VMware IoT na Twitteru @VMwareIot a LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/vmware-iot/

 


Kategorie: Novinky a hlavní zprávy

Tagy: , ,

Související články

Zveřejněno 24/05/2018 by marcoa

Savencia využívá virtualizaci pro zjednodušení IT

IT prostředí producenta mléčných výrobků Savencia je plně virtualizováno na VMware vSphere a centralizováno v pražském sídle firmy. Přesto je ale nutné technicky provozovat jednotlivé výrobní celky v celkem čyřech výrobních závodech rozmístěných napříč Českou republikou a Slovenskem. To vyžaduje nasazení moderní hyperkonvergované infrastruktury, která umožňuje spravovat všechny komponenty jako jednu. Savencia si vybrala virtualizaci […]

Zveřejněno 21/08/2019 by vmwareczechrepublic

VMware Pulse IoT Center 2.0 SaaS

Edge computing a IoT hrají klíčovou úlohu při probíhající transformaci celých odvětví. Tempo zavádění výpočetních zdrojů na okraji sítě kvůli analýze dat zrychluje…

Zveřejněno 29/05/2018 by marcoa

Důvěra, správné technologie a data v rukou zaměstnanců zvyšují produktivitu

Zaměstnavatelé v dnešní době usilují o dosahování lepších výsledků bez dodatečných prostředků nebo dokonce s vynaložením nižších nákladů. Zvyšování efektivity, optimalizace, vymačkávání citronu – k popisu úsilí o dosažení maximálního užitku z dostupných zdrojů – IT hardwaru, kancelářských prostor a stále častěji pracovníků – se užívá řada různých výrazů. Hovoříme-li o pracovní síle, hlavním zaklínadlem […]

Komentáře

Zatím žádné komentáře

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy